Οι Λέικερς έπεσαν σε 'τοίχο' στην Ουάσινγκτον

Ο Τζον Ουόλ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της Capital One Arena, το βράδυ που την επισκέφτηκαν οι Λέικερς. Ήταν την επομένη της ιστορικής στιγμής που πρόσφεραν οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Λόνζο Μπολ. Αυτό που έκαναν οι Ουίζαρντς ήταν να 'βγάλουν' εκτός παιχνιδιού τον "King".

Οι Λέικερς έπεσαν σε 'τοίχο' στην Ουάσινγκτον

To Σάββατο 15/12 οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Λόνζο Μπολ έγιναν το πρώτο δίδυμο συμπαικτών που τελείωσαν τον ίδιο αγώνα, με triple double (εναντίον των Χόρνετς), μετά τους Τζέισον Κιντ και Βινς Κάρτερ, σε παιχνίδι των Νετς με τους Ουίζαρντς, στις 7 Απριλίου του 2007. Έγιναν και το πρώτο δίδυμο "Λιμνανθρώπων" που κατάφερε κάτι τέτοιο, έπειτα από τους Μάτζικ Τζόνσον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ -το Γενάρη του μακρινού 1982, επί του Ντιτρόιτ.

Και μη νομίζεις πως η συγκεκριμένη λίστα είναι εξόχως μακροσκελής. Ήταν η 8η σχετική σημείωση, στην ιστορία του ΝΒΑ.

Για αυτό και το γεγονός εξυμνήθηκε, πανηγυρίστηκε, αποθεώθηκε, ενόσω οι Λέικερς μάζευαν τα μπαγκάζια τους και από τη Σάρλοτ ταξίδεψαν για την Ουάσινγκτον (μη φανταστείς, η πτήση κράτησε 1 ώρα και 45 λεπτά) και την επόμενη υποχρέωση τους -λίγες ώρες αργότερα. Ήταν το πέμπτο παιχνίδι τους, σε μια εβδομάδα και το τρίτο μακριά από την “πόλη των Αγγέλων”. Αλλά θα σκέφτεσαι “σιγά, με τους Ουίζαρντς έπαιζαν” που όπως είχες διαβάσει στο Contra.gr έχουν τα θέματα τους φέτος.

Στο ίδιο κείμενο, είχες ενημερωθεί πως επειδή δεν υπήρχε κάτι σε πιο χαμηλά, μοιραία κάποια στιγμή θα έκαναν κάτι καλύτερο. Η στιγμή ήταν εναντίον των Λέικερς -ματς στο οποίο μπήκε η Ουάσινγκτον προερχόμενη από σερί τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων. Και ο τρόπος αφορούσε την αποκοπή του ΛεΜπρον Τζέιμς από το παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά που οι Ουίζαρντς αντιμετώπιζαν το 'δυνάστη' της Ανατολής, ως μέλος της - κυρίαρχης και φέτος- Δύσης.

Μια μέρα λοιπόν, μετά τους 24 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις 11 ασίστ, ο “Κing” έκανε season law με 13 πόντους, που αφορούσαν 5/16 σουτ και οι Ουίζαρντς επικράτησαν 128-110.

Είμαστε ομάδα που 'χει χτιστεί πάνω στην ενέργεια και το βάθος. Σήμερα δεν τα είχαμε αυτά” επισήμανε ο superstar των Λέικερς, αφότου όλα είχαν τελειώσει, με τον Μπράντλι Μπιλ, γκαρντ των Ουίζαρντς, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε 25π. και 12 ριμπ., να εξηγεί ότι “ κάναμε πολύ καλή δουλειά στο να δυσκολέψουμε το βράδυ του Τζέιμς. Στείλαμε πάνω του πολλά κορμιά, πολλά ενεργά χέρια”.

Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) dribbles past Washington Wizards center Thomas Bryant (13) and guard Tomas Satoransky (31), of the Czech Republic, during the first half of an NBA basketball game, Sunday, Dec. 16, 2018, in Washington. (AP Photo/Al Drago)
Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) dribbles past Washington Wizards center Thomas Bryant (13) and guard Tomas Satoransky (31), of the Czech Republic, during the first half of an NBA basketball game, Sunday, Dec. 16, 2018, in Washington. (AP Photo/Al Drago) AP

Ολόκληρη η άμυνα τους προσαρμόστηκε στο να μην αφήσουν τον ΛεΜπρον να βρει ρυθμό. Διάβασε τι είπε ο Τζον Ουόλ, ο τύπος που είναι στο επίκεντρο του γιατί φέτος οι Ουίζαρντς δεν παίζουν καλά. Αυτός ο άνθρωπος είχε εξηγήσει από παραμονή του αγώνα ότι "το να παίζεις εναντίον του ΛεΜπρον σου βγάζει πάντα ό,τι καλύτερο έχεις". Και ακριβώς αυτό έγινε.

Ο Τζέιμς έχασε κάποια από τα σουτ που βάζει με χαρακτηριστική άνεση στην αρχή, δεν πήρε κάποια σφυρίγματα που συνήθως παίρνει σε ντράιβ. ΟΚ, είναι ένα παιχνίδι, αλλά και αυτός είναι... αυτός που είναι. Παίξαμε box and 1, triangle and 2, πράγματα που δεν έχω δει από το high school

Το συγκεκριμένο βράδυ έδωσε 40 πόντους και 14 ασίστ -συμπεριλαμβανομένης μιας no-look, μιας άλλης ανάμεσα που η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του προσωπικού του φρουρού. Είχε και ένα buzzer beater. Δες.

O ΛεΜπρον παραδέχθηκε την αλήθεια ("ο Ουόλ κυριάρχησε του παιχνιδιού"), με τον σταρ των γηπεδούχων να μετρά στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έξι περισσότερους πόντους, από όλους τους starters των Λέικερς (Τζέιμς, Μπολ, Τσάντλερ, Κούζμα και Χαρτ). Αυτοί είχαν μαζί 22 πόντους. Ο Ουόλ είχε 28 (και 8 τελικές πάσες). Ο Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν εκτός (υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μέση), όπως και ο βασικός φόργουορντ, Ότο Πόρτερ, με τον Μαρκίφ Μόρις να αποχωρεί στο ημίχρονο με τραύμα στον αυχένα.

Με αυτά και με αυτά ο Σκοτ Μπρουκς έμεινε με επτά παίκτες, που μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Αυτοί έκαναν τα 14 λάθη των Λέικερς, 17 πόντους, στο πρώτο μισό. Παρεμπιπτόντως, οι φιλοξενούμενοι είχαν και 11/36 τρίποντα.

Ο Ουόλ ωστόσο, έθεσε το ρυθμό για όλους μας” ενημέρωσε ο Σαμ Ντέκερ, τύπος που μετρά λίγες μέρες στην Ουάσινγκτον και παρ' όλα αυτά έκανε season high, με 20 πόντους. Ο Τόμας Σατοράνσκι ήταν αυτός που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από όλους τους Ουίζαρντς (45 λεπτά) και είχε 11 πόντους (4/7 σουτ, 1/3 τριποντα, 2/2 βολές), 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Δεδομένων των πολλών απουσιών, ο Μπρουκς έπαιξε κυρίως με small ball πεντάδες και ο Τσέχος είναι ο μόνος αξιόπιστος χειριστής της μπάλας -μετά την έξοδο του Όστιν Ρίβερες. Βλέπεις, όλα αυτά συνέβησαν προ της ολοκλήρωσης της προσθήκης του Τρέβορ Αρίζα, στο ρόστερ των Ουίζαρντς. Έχει συμφωνηθεί να ακολουθήσουν την αντίθετη διαδρομή -από την Ουάσινγκτον στο Φοίνιξ ο Κέλι Ουμπρ και ο Ρίβερς.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK