Οι Σέλτικς δεν ήθελαν να χάσουν (και δεν έχασαν) από τον Γιάννη

Η χρονιά για τους Μπακς ολοκληρώθηκε. Η ήττα 112-96 στο έβδομο ματς της σειράς με τους Σέλτικς απέδειξε πως εκτός από τον Αντετοκούνμπο, τον Μίντλετον και τον Μπλέντσο ήθελαν... προπονητή. Που δεν τον είχαν.

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) walks off the court after the team's loss to the Boston Celtics in Game 7 of an NBA basketball first-round playoff series in Boston, Saturday, April 28, 2018. The Celtics won 112-96, eliminating the Bucks from the playoffs. (AP Photo/Charles Krupa)
Γιάννης Αντετοκούνμπο AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τέλειωσε τη μαραθώνια σειρά με τους Σέλτικς έχοντας 26.3 πόντους, 9.7 ριμπάουντ και 6.5 ασίστ. Ήταν η πρώτη φορά που στην καριέρα του έπαιξε σε έβδομο ματς, αλλά η τρίτη που αποκλείστηκε στον α' γύρο της post season. Το ήθελε πολύ, μα οι Μιλγουόκι Μπακς όσο κι αν "πολέμησαν" με σθένος για να σπάσουν το πλεονέκτημα έδρας της Βοστόνης, δεν το κατάφεραν. Το 112-96 στο "Γκάρντεν", το Σάββατο, έριξε τους τίτλους τέλους (για εφέτος τουλάχιστον).

Οι "Κέλτες" είχαν προβλήματα τραυματισμών, στο Game 7 βγήκε κι άλλο (Τζέιλεν Μπράουν). Ταυτόχρονα όμως είχαν ένα τεράστιο αβαντάζ, πλην της έδρας. Έναν... κανονικό προπονητή στον πάγκο και όχι έναν υπηρεσιακό. Ο "ψημένος" Μπραντ Στίβενς, σε αντίθεση με τον Πράντι, πήρε το καλύτερο από τον καθέναν που χρησιμοποίησε.

Στη μάχη δίχως αύριο δε φρόντισε να μην χάσει από τον Giannis. Δεν του έδωσε χώρους, δεν τον άφησε να δράσει, να νιώσει αυτοπεποίθηση. Οι 22 πόντοι μοιάζουν καλή... συγκομιδή συνδυασμένοι με 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Την ίδια ώρα όμως ήρθαν με 7/17 σουτ (7/7 βολές), δείγμα του πόσο υπέφερε ο Αντετοκούνμπο από την αντίπαλη προσαρμογή στο δικό του παιχνίδι.

Δεν τον βοήθησαν και άλλοι - πλην του Μπλέντσο στο καλύτερο παιχνίδι του ως εδώ. Ο Μίντλετον πήρε μπροστά όταν όλα είχαν κριθεί, ο Μπρόκντον ξέχασε να σκοράρει και ο Πάρκερ έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Για τους έτερους αναπληρωματικούς ας μην το συζητήσουμε. Εξ ου και το καλοκαίρι αναμένεται αναδιάρθρωση του ρόστερ.

Η ευκαιρία χάθηκε για τους Μπακς. Οι πληγωμένοι Σέλτικς ήταν ένα... επιθυμητό σταύρωμα όπως είχαν έρθει τα πράγματα. Η κατάρα όμως που τους κυνηγά το Μιλγουόκι από το 2001, όταν έπαιξαν στους τελικούς της Ανατολής χάνοντας από τους Σίξερς του Άιβερσον, με τον Τζορτζ Καρλ στον πάγκο και τους Άλεν - Ρόμπινσον - Κασέλ στο παρκέ, δεν έσπασε. Έκτοτε δεν έχουν περάσει... γύρο (0/8 απόπειρες).

News 24/7

24MEDIA NETWORK