"Έτσι, μπορεί ο καθένας να κάνει τριπλ-νταμπλ"

Στη φωτογραφία που βλέπεις, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ μόλις έχει αρπάξει ένα ριμπάουντ. Όπως θα παρατήρησες, γύρω του δεν υπάρχει ψυχή. Δεν είναι θέμα γωνίας του φακού, αλλά κάτι που γίνεται επί τούτου, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

"Έτσι, μπορεί ο καθένας να κάνει τριπλ-νταμπλ"

Στην ήττα από τους Πέλικανς, ημέρα που όλοι επικεντρώθηκαν στην αποχώρηση του Άντονι Ντέιβις με τραυματισμό που τελικά ήταν μώλωπας, ο Ουέστμπρουκ μέτρησε το υπ' αριθμόν 11 διαδοχικό τριπλ νταμπλ της σεζόν.

Από τη Δευτέρα 11/2 και το ματς με το Πόρτλαντ είχε περάσει πάνω από τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν για να 'καθίσει' στην κορυφή της ιστορικής λίστας με τα συναπτά τριπλ νταμπλ (ο θρύλος είχε κάνει 9, το 1968). Πλέον, παίζει μόνος του μπάλα.

Εναντίον της Νέας Ορλεάνης άφησε πίσω του τον Γκάρι Πέιτον, στην κατηγορία 'πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Θάντερ/Σόνικς', με 18.208 -και επίσης συνεχίζει-, ενώ ήταν η 12η φορά στην καριέρα του που σκόραρε τουλάχιστον 40 πόντους, σε τριπλ νταμπλ.

Αυτή η σούμα τον βάζει να κάνει παρέα με τον Τζέιμς Χάρντεν, στο Νο2 της ιστορικής λίστας. Στην κορυφή εξακολουθεί να κάθεται ο Όσκαρ Ρόμπερτσον, με 22.

Για όλα αυτά είχε να πει το εξής:

Έχω τεράστια περιθώρια εξέλιξης. Ξέρω πόσο καλός μπορώ να γίνω και πόσα μπορώ να προσφέρω στο παιχνίδι, όπως βοηθώ την ομάδα μου να είναι επιτυχημένη. Πού μπορώ να βελτιωθώ; Στα πάντα, αφού μπορώ να κάνω τα πάντα

Δεδομένου ότι η μετριότητα είναι για τους μετρίους, ας δούμε πώς δουλεύει η ομάδα του για να είναι χαρούμενος ο Ουέστμπρουκ -και έτσι να μπορούν να είναι χαρούμενοι όλοι.

Στο video που ακολουθεί, επικέντρωσε στο πώς συμπεριφέρονται οι ψηλοί όταν είναι μπάλα στον αέρα προς διεκδίκηση και ο ηγέτης μέσα στην εικόνα.

Προφανώς και τον βοηθούν να λάμψει, με τον Πολ Τζορτζ -τον τύπο που έκανε τους Θάντερ πραγματική απειλή εξ ου και θεωρείται δεδομένο πως θα είναι υποψήφιος για MVP- να 'χει εξηγήσει πως φέτος στους Θάντερ όλοι έχουν αποδεχθεί το ρόλο τους και -κυρίως- ότι ο Ουέστμπρουκ είναι ο τύπος που παίρνει τις αποφάσεις.

Φτάσαμε κάπως έτσι, στο αν μπορούμε να κάνουμε όλοι τριπλ-νταμπλ, όταν παίζουν όλοι για εμάς

Τo SB Nation διάλεξε για τίτλο άρθρου που αφορούσε αυτόν τύπο το “ Κανονικοποιεί το παράλογο”. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως φέτος έχει φτάσει -ήδη- τα 24 τριπλ-νταμπλ στην ίδια σεζόν, με το ρεκόρ να είναι τα 42 που έκανε τη σεζόν 2016-17.

Σε ό,τι αφορά τα έντεκα σερί ματς με τριπλ-νταμπλ, το true shooting percentage φτάνει στο 57.9%, με τη διαφορά του από το μέσο όρο της λίγκας να είναι +20 πόντοι και η παρέα του 'τρέχει' ένα 9-2. Bρίσκεται στο Νο3 της Δύσης (37-20), πίσω από τους Ουόριορς (41-16) και τους Νάγκετς (39-18).

Απόλαυσε τα καλύτερα από τον οίστρο του, για να καταλάβεις πως δεν είναι για όλους αυτές οι επιδόσεις. Είναι μόνο για τους ικανούς και τους καλύτερους.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK