Παπανικολάου: "Στο ΝΒΑ για ακόμη δύο σεζόν"

Ο Κώστας Παπανικολάου παραχώρησε εφ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για το μέλλον του στο ΝΒΑ, ενώ αναφέρθηκε στο προσεχές Eurobasket.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη "SportDay":

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ΝΒΑ: "Για έναν Ευρωπαίο το δυσκολότερο κομμάτι αφορά στην προσαρμογή στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Αυτό είναι που σε δυσκολεύει ιδιαίτερα στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών σου και χρειάζεσαι χρόνο για να μπορείς να αντεπεξέλθεις".

Για το αν θα προτιμούσε ομάδα που θα του δώσει χρόνο ή ομάδα που θα μπορεί να μπει στα playoffs: "Αυτό είναι κάτι σχετικό. Όταν ένα σύνολο κερδίζει κάτι, δεν έχει να κάνει με το πόσο αγωνίζεσαι. Αν κερδίζει αυτός που παίζει 48 λεπτά θα κερδίσεις κι εσύ κι ας αγωνίζεσαι μόνο για ένα τρίλεπτο. Σίγουρα οι επιτυχίες μένουν, αλλά σαν αθλητής πάντα θέλεις να παίζεις και να έχεις μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση. Αυτήν τη στιγμή πάντως με ενδιέφερε για την επόμενη σεζόν να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, έχοντας περάσει μία χρονιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα".

Για το μέλλον του στο ΝΒΑ: "Σίγουρα θα βρίσκομαι στο ΝΒΑ ακόμη δύο σεζόν. Δεν με έχουν πάρει και τα χρόνια άλλωστε, οπότε δεν πρόκειται να τα παρατήσω απλά και μόνο διότι μια σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα. Το Χιούστον έχει το δικαίωμα έως τις 29 Ιουνίου να μου ανανεώσει το συμβόλαιο για μία ακόμη σεζόν. Θα περιμένω να δω εάν θα συνεχίσουμε μαζί ή αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή".

Για το επερχόμενο Eurobasket: "Έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές προγνωστικά και στα λόγια μπορείς να στέψεις τον εαυτό σου πρωταθλητή. Το θέμα είναι τι κάνεις εκείνη τη στιγμή. Αυτό που θα πω είναι να είμαστε όλοι υγιείς, να δουλέψουμε όπως θέλουν οι προπονητές και να πάμε στο Eurobasket στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος για προγνωστικά διότι κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δεν παίζεις μόνος σου, αλλά κόντρα σε άλλες ομάδες".