Πάσχει από Πάρκινσον ο Τζέρι Σλόαν

Δυσάρεστα νέα για τον "θρύλο" των Τζαζ, Τζέρι Σλόαν, ο οποίος πάσχει από Πάρκινσον και άνοια.

Πάσχει από Πάρκινσον ο Τζέρι Σλόαν
Σλόαν

Ο σπουδαίος προπονητής του NBA Τζέρι Σλόαν αποκάλυψε ότι υποφέρει από Πάρκινσον και άνοια με σωμάτια Lewy, μιλώντας σε εφημερίδα της Γιούτα.

Ο τρίτος σε νίκες προπονητής στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου μένει ακόμα στην πόλη όπου σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του και προχώρησε στην αποκάλυψη στην "Salt Lake Tribune" την Τετάρτη.

"Δεν θέλω να με λυπάται ο κόσμος", επεσήμανε ο 74χρονος Σλόαν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ακόμα περπατάει έξι χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Η νόσος Πάρκινσον είναι η ίδια που έχει πλήξει τον θρύλο του μποκ, Μοχάμεντ Άλι, προκαλώντας προοδευτική δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος, επηρεάζοντας την ομιλία και την κίνηση. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία, τα συμπτώματα μπορούν να ελεγχθούν με χρήση φαρμάκων.

Η άνοια με σωματίδια Lewy περιλαμβάνει ορισμένα από τα συμπτώματα του Πάρκινσον, ωστόσο επηρεάζει και τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Ο Σλόαν υποβλήθηκε σε εξετάσεις το φθινόπωρο του 2015, ωστόσο αποκάλυψε τώρα το πρόβλημά του, διότι τα συμπτώματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε έντονο βαθμό.

Η καριέρα του ολοκληρώθηκε με 1.221 νίκες, πίσω μόνο από τους Ντον Νέλσον και Λένι Γουίλκενς. Υπήρξε 26 σεζόν πρώτος προπονητής, τις 23 από τις οποίες στον πάγκο των Τζαζ από το 1988 μέχρι το 2011 και τις πρώτες τρεις της καριέρας του, από το 1979 μέχρι το 1982, στους Μπουλς.

Εξάλλου, στο Σικάγο ήταν βοηθός την προηγούμενη χρονιά και παίκτης για δέκα χρόνια, από το 1966 μέχρι το 1976. Άρχισε την καριέρα του το 1965 στους Μπάλτιμορ Μπούλετς και συνολικά είχε 14 πόντους μέσο όρο, με κορυφαία επίδοση του 18,3 το 1970-1971. Υπήρξε δύο φορές all star και τέσσερις φορές συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία αμυντική πεντάδα.

Η Τζαζ έφτασε στους τελικούς του NBA το 1997 και το 1998, ωστόσο ηττήθηκε και τις δύο χρονιές από τους "ταύρους" του Μάικλ Τζόρνταν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK