Πέθανε ο Νέιτ Θέρμοντ, ο Mr. quadruple-double

Απεβίωσε το Σάββατο ο Νέιτ Θέρμοντ, ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που έκανε quadruple-double.

Πέθανε ο Νέιτ Θέρμοντ, ο Mr. quadruple-double
Θέρμοντ ΝΒΑ

Νικημένος από τη λευχαιμία έφυγε το Σάββατο από τη ζωή ο 75χρονος Νέιτ Θέρμοντ, μια από τις 50 θρυλικές μορφές στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Καλιφορνέζος σέντερ έπαιξε σε τρεις διαφορετικές ομάδες του ΝΒΑ, αλλά συνδέθηκε κυρίως με τους Γουόριορς, στους οποίους έπαιξε για 11 σερί σεζόν (1963-74), προτού μεταπηδήσει στους Σικάγο Μπουλς και για μία σεζόν στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο Θέρμοντ έγινε επτά φορές all star, ψηφίστηκε δύο φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος, ήταν στην καλύτερη πεντάδα των πρωτοεμφανιζόμενων το 1964 και εισήχθη στο Hall of Fame το 1985.

Έμεινε ωστόσο στην ιστορία γιατί ήταν με βάσει τη στατιστικά ο πρώτος παίκτης που κατάφερε σ' έναν αγώνα να έχει διψήφιο αριθμό σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, κάνοντας quadruple-double. Ήταν στις 18 Οκτωβρίου του 1974, όταν στο 120-115 των Μπουλς επί των Χοκς έπαιξε 45 λεπτά και είχε 22 πόντους, 14 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 12 κοψίματα!

Ένα επίτευγμα που δεν επανέλαβε ουδείς πριν από τον Άλβιν Ρόμπερτσον 11,5 χρόνια μετά και έχουν καταφέρει συνολικά μονάχα τέσσερις παίκτες, αφού ακολούθησαν ο Χακίμ Ολάζουον και ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον.

Αφού σταμάτησε το μπάσκετ άνοιξε το δικό του εστιατόριο στο Σαν Φραντσίσκο, το οποίο και διατήρησε για 20 χρόνια. Έγινε πρεσβευτής των Γουόριορς και πέρυσι ήταν μεταξύ των επίτημων καλεσμένων στην παρέλαση των πρωταθλητών.

" Με αντιμετώπιζε καλύτερα από τον καθένα", είχει πει ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ για τον Θέρμοντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK