Πότε και για ποιο λόγο έκανε χρήση κάνναβης ο Στιβ Κερ

Ακομπλεξάριστος και αν μην τι άλλο τολμηρός ο Στιβ Κερ, δεν διστάζει να αποτυπώνει απόψεις που φαινομενικά προκαλούν αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά είναι η αποθέωση της λογικής.

Πότε και για ποιο λόγο έκανε χρήση κάνναβης ο Στιβ Κερ

Κατά την περασμένη αγωνιστική σεζόν ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και άλλοτε παίκτης των θρυλικών Σικάγο Μπουλς υπέφερε από πόνους στη μέση. Αφόρητους πόνους που τελικά τον οδήγησαν δύο φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Μέχρι εδώ καλά.

Ο Αμερικανός κόουτς όμως σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό δίκτυο τόνισε ότι όταν αναζητούσε μία λύτρωση από τους επίμονους πόνους στράφηκε και στην κάναβη! Παραδέχθηκε λοιπόν ότι δοκίμασε δύο φορές να νικήσει τις ενοχλήσεις του με την ουσία αυτή η οποία, σύμφωνα με πολλές ιατρικές έρευνες, έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

"Εγώ έψαχνα απαντήσεις. Είχα λάβει υπόψη μου σχετικές ιατρικές συμβουλές και έρευνες. Και είπα να το δοκιμάσω. Προφανώς αν μου έκαναν αντιντόπινγκ τεστ, δεν θα το περνούσα. Δεν βοήθησε τελικά πρέπει να πω. Αλλά άξιζε τον κόπο. Στο κάτω-κάτω τα υπόλοιπα αναλγητικά και ήταν πολύ χειρότερα" τόνισε με μεγάλη ειλικρίνεια ο Κερ.

Ο Αμερικανός άνθρωπος του αθλητισμού δεν σταμάτησε εκεί. Τόνισε εν συνεχεία ότι θα ήταν ευτυχής αν ο αμερικανικός επαγγελματικός αθλητισμός επέτρεπε τη χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς.

"Ηδη έχουν αλλάξει οι νόμοι σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια. Αλλά πρέπει να συμπεριλάβουν διάταξη και οι αθλητικές επαγγελματικές λίγκες. Δεν πρόκειται για κάποιο σπουδαίο ζήτημα" επέμεινε ο Κερ.

Το ΝΒΑ πάντως προσώρας δεν το συζητάει. Ο κομισάριος της Λίγκας Ανταμ Σίλβερ είχε τονίσει πριν από δύο χρόνια ότι οι άνθρωποι του ΝΒΑ "πιστεύουμε ότι η μαριχουάνα επηρεάζει την απόδοση των αθλητών στο παρκέ. Aλλα είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον στη διαπραγμάτευση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους παίκτες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK