Πρώτος τίτλος στο Κλίβελαντ μετά από 146 σεζόν

Το Κλίβελαντ αναζητούσε τρόπαιο επί 52 χρόνια σε όλα τα σπορ. Το βρήκε...

Επί 52 χρόνια, το Κλίβελαντ γνώριζε διαρκείς αθλητικές αποτυχίες. Επί 146 σεζόν σε όλα τα επαγγελματικά σπορ των ΗΠΑ, καμία ομάδα της πόλης του Οχάιο δεν κατάφερνε να φτάσει σε εθνικό τίτλο.

Ορισμένες φορές έφτασαν στην πηγή, ωστόσο μία στιγμή τους στέρησε τη χαρά.

Τελευταία φορά που η πόλη των 400.000 κατοίκων πανηγύρισε την κατάκτηση ενός τίτλου, ήταν με την πιο πετυχημένη ομάδα της πόλης, την ομάδα ράγκμπι Κλίβελαντ Μπράουνς.

Ήταν 27 Δεκεμβρίου 1964 όταν σήκωσαν για τέταρτη και τελευταία φορά το πρωτάθλημα του NFL, το τελευταίο της πόλης σε όλα τα σπορ.

Έκτοτε, κάτι συνέβαινε και δεν ερχόταν άλλος τίτλος. Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 1984, όταν γεννήθηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς στο Άκρον του Οχάιο. Ή τις 12 Ιουλίου του 2014, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τους Καβς και επέστρεψε στην πόλη όπου δοξάστηκε.

Δύο χρόνια μετά, το Κλίβελαντ κατέκτησε ένα τρόπαιο, το πρώτο στο μπάσκετ. Πενήντα δύο χρόνια μετά και γράφοντας ιστορία με ανατροπή από 1-3, αυτήν τη φορά ήταν η ομάδα του Κλίβελαντ που στέρησε τον τίτλο από κάποιον αντίπαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρωταθλητές οι Καβαλίερς για πρώτη φορά στην ιστορία!
Χαμός στα αποδυτήρια των Καβαλίερς!
Τζέιμς: "Κράτησα την υπόσχεσή μου"
Τρελό πάρτι στο Κλίβελαντ για τους Καβαλίερς
Θύμισε Σπανούλη ο Ίρβινγκ στο τρίποντο νίκης

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...