Σίξερς και ιστορικό χαμηλό: Γουόριορς από την ανάποδη

Αν χάσουν όλα τα ματς μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, οι εφετινοί Σίξερς γίνονται η χειρότερη ομάδα της ιστορίας.

Τη στιγμή που άπαντες συζητούν για τους πρωταθλητές Γουόριορς και προσπαθούν, με μαθηματικές μεθόδους, ν' αναλύσουν τις πιθανότητες που διατηρούν προκειμένο να καταρρίψουν το ιστορικό 72-10 των Μπουλς του Τζόρνταν, οι Σίξερς βρίσκονται στην άλλη πλευρά του φεγγαριού, τη σκοτεινή.

Κοντεύουν δηλαδή να ισοφαρίσουν τη... χειρότερη επίδοση όλων των εποχών. Την οποία, συμπτωματικά, κατέχει (εδώ και χρόνια) η ομάδα της Φιλαντέλφια.

Πρέπει να πάμε πολύ πίσω, σχεδόν 35 χρόνια! Τότε που υπήρχαν δύο βασικές λίγες στις ΗΠΑ και στο ΝΒΑ μετείχαν μονάχα 17 ομάδες. Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1972-73 οι Σίξερς ήταν στην Περιφέρεια του Ατλαντικού και είχαν ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με 9-73, ήτοι 11% επιτυχίας.

Για ν' αποφύγουν πλέον το... κακό οι Σίξερς ψάχνουν μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια απέναντι σε Χόρνετς, Πέισερς, Πέλικανς, Νικς, Μπακς, Ράπτορς και Μπουλς. Θεωρητικά έχουν βατό πρόγραμμα, τέτοιο που τους επιτρέπει να ελπίζουν ότι οι επιτυχίες τους θα γίνουν διψήφιες. Παρόλα αυτά το 1-23 από τις 8/2 δεν αυξάνει τις πιθανότητες τους. Τη στιγμή μάλιστα που ο Όκαφορ είναι τραυματίας και ο Νόελ δεν έχει παίξει στα τελευταία ματς.

Αριθμητικά τις λιγότερες νίκες στο πρωτάθλημα είχαν πετύχει οι Σάρλοτ Μπόμπκατς τη σεζόν 2011-12, μόλις 7. Αλλά τότε διεξήχθησαν μονάχα 66 ματς λόγω του λοκ άουτ.