Στο Lakers-Wolves οι διαιτητές φορούσαν μοβ γυαλιά

O Τyson Chandler έκανε πρεμιέρα ως Laker και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που έκριναν τη νίκη επί των Wolves. Δες τις... μικρές λεπτομέρειες που δεν χάλασαν την ιστορία και δη το τελευταίο σουτ του Derrick Rose.

Στο Lakers-Wolves οι διαιτητές φορούσαν μοβ γυαλιά

Tα εκτυφλωτικά φώτα στις αρένες του ΝΒΑ αντανακλούν στους αστέρες του παγκοσμίου μπάσκετ που βρίσκονται στα παρκέ και κάποιες φορές οι συνέπειες ενδεχομένως να επεκτείνονται στην όραση των διαιτητών -γιατί πόση λάμψη να αντέξει ένας άνθρωπος;

Θα ήθελα να δεις πώς τελείωσε το παιχνίδι των Lakers με τους Wolves, στο οποίο οι "Λιμνάνθρωποι" εμφάνισαν για πρώτη φορά την τελευταία τους προσθήκη, τον Tyson Chandler. Ο οποίος Tyson Chandler ήταν πρωταγωνιστής των φάσεων που έκριναν το αποτέλεσμα (114-110), στο Staples Center.

Να σταθούμε στην τελευταία φάση, αυτήν που η μπάλα ήταν στα χέρια του Derrick Rose, ο οποίος έχει εκείνη τη στιγμή είχε 31π. (11/17 σουτ, συμπεριλαμβανομένων 7/9 τρίποντων), 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Εύλογα πήρε το τελευταίο σουτ της Minnesota, βρήκε το χώρο του στην περιφέρεια και είπε να κάνει δουλειά. Αίφνης πετάχτηκε μπροστά του ο Chandler και αλλοίωσε το σουτ του. Ή τουλάχιστον αυτό είδαν οι ρέφερι. Δες το άλλη μια φορά.

Δες το και από άλλη κάμερα.

Στα social networks έγινε ένας χαμούλης, με το λαό να επιμένει πως ο Chandler έκανε φάουλ στον Rose.

Πριν γυρίσουμε το video και λίγο πιο πίσω, σε δυο 'σφαλιάρες' του 36χρονου σέντερ στην μπάλα, με τις οποίες ανανέωσαν οι Lakers ισάριθμες επιθέσεις. Για να φτάσει σε αυτές, ο Chandler χρειάστηκε να κερδίσει το χώρο του στη ρακέτα. Όχι απαραίτητα με τις πιο θεμιτές μεθόδους.

Αυτή... η λεπτομέρεια δεν χάλασε το αφήγημα των “Λιμνανθρώπων” που τους θέλει να πρόσθεσαν άλλη μια νίκη, χάρη στην προσθήκη που είχαν ανάγκη. Ο, γεννημένος στο Los Angeles, Chandler αναζητούσε μια νέα αποστολή και όταν προέκυψε η ομάδα της πόλης του, ζήτησε από τους Suns να του εξαγοράσουν το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Ήταν 13.6 εκατομμύρια για τον τελευταίο των τεσσάρων χρόνων. Αυτό και έγινε. Μπήκε στους waivers και... βγήκε από εκεί για τους Lakers (και 1.3 εκατ. δολ.). Την είδηση αυτή είχαν αποκαλύψει οι The New York Times.

O LeBron James καλωσόρισε αυτήν την εξέλιξη (μην την προσδιόρισε κι όλας), λέγοντας ότι “ λατρεύουμε το γεγονός ότι θα έχουμε κοντά μας έναν ακόμα βετεράνο, ο οποίος παίζει σκληρά, είναι έξυπνος και έχει πάρει πρωταθλήματα. Προσθέτει βάθος στις επιλογές ψηλών που έχουμε και αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα υπάρχοντα μέλη αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα με φάουλ”.

Στο Lakers-Wolves οι διαιτητές φορούσαν μοβ γυαλιά

Η τελευταία φορά που είχε διψήφιο αριθμό πόντων κατά μ.ο. ανά αγώνα ο Chandler ήταν τη σεζόν 2014-15 (10.3). Και όπως έγραψε το Bleacher Report “ θεωρείται πως είναι ό,τι έλειπε από τους Lakers για να γίνουν ανταγωνιστικοί στη Δύση”. Ο starting center, JaVale McGee ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δέκα ματς της σεζόν (14.4π., 3.4 τάπες), αλλά δεν μπορούσε να παίζει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ήταν στο παρκέ για 26.2 λεπτά ανά αγώνα, τη στιγμή που στις τέσσερις προηγούμενες σεζόν δεν ξεπερνούσε τα 10 λεπτά συμμετοχής κάθε βράδυ. Πίσω του υπήρχε ο Kyle Kuzma, ο LeBron James και ο Michael Beasly, ως επιλογές χαμηλών σχημάτων, με τον -κανονικό σέντερ- Ivica Zubac να μην έχει εξελιχθεί όσο θα ήθελε ο Luke Walton, o οποίος (οποία έκπληξις #not) βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, κατόπιν της αδυναμίας των Lakers να λάμψουν, παρουσία του “King”.

Η πρώτη λύση ανάγκης του κόουτς ήταν να στραφεί στον Johnathan Williams, έναν παίκτη που δεν επελέγη στο τελευταίο ντραφτ, δίνοντας του two-way contract. Ήταν κάτι. Δεν ήταν η λύση.

Kατόπιν συζήτησης που είχαν ο GM, Rob Pelinka, με τον Magic Johnson και τον Walton κατέληξαν στο ότι χρειάζονταν κάποιον να παίζει άμυνα στη ρακέτα και να παίρνει ριμπάουντ.

Ο “καλύτερος αμυντικός” του 2012 και πρωταθλητής με τους Mavs το 2011 έγινε ανάγκη. Ναι, δεν είναι στον ανθό της ηλικίας του, αλλά τον χρειάζονται για 10 (άντε 20) λεπτά και σε αυτό το διάστημα ήταν βέβαιοι πως θα κάνει καλή δουλειά. Ό,τι πάντα. Θα παίρνει ριμπάουντ (πέρυσι είχε 19.1 ανά 25' συμμετοχής) και θα παίζει άμυνα.

Σκέψου πως οι Lakers σκοράρουν 118.9 πόντους ανά αγώνα, φέτος. Είναι μεταξύ των καλύτερων επιθέσεων της λίγκας. Το κακό είναι πως 'τρώνε” 120 πόντους κατά μ.ο. σε κάθε ματς. Και αυτό μπορεί να το αλλάξει ο Chandler.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK