Συγκλονιστική αποκάλυψη από Kanter

Λίγο μετά αφού έκανε γνωστό μέσω του προφίλ του στο Twitter πως η τουρκική Κυβέρνηση συνέλαβε τον πατέρα του, καθώς τον θεωρεί και αυτόν τρομοκράτη, ο Enes Kanter "ανέβασε" δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, στην οποία καταγγέλλει τις πρακτικές της κυβέρνησης Ερντογάν.

Αναλυτικά η δήλωση του Enes Kanter:

"Ξύπνησα σήμερα και έμαθα πως ο πατέρας μου είχε συλληφθεί από την τουρκική κυβέρνηση. Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι μας στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που έχει συμβεί σε πολλές αθώες οικογένειες σε κάθε γωνιά της χώρας, επειδή είναι μέλη του εμπνευστή του Hizmet, Φετουλάχ Γκιουλέν. Το Hizmet είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία που υποστηρίζει τα ιδεώδη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ισότητα, τη δημοκρατία, τη μί βία και την αποδοχή της θρησκευτικής και πολιτιστικής πολυμορφίας.

Το ισχύον καθεστώς έχει μπλοκάρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πάρα πολλούς τρόπους, άλλαξε μάλιστα το Σύνταγμα και μαζί τη Δημοκρατία, ώστε να εδραιωθεί η δύναμή του.

Ο πατέρας μου συνελήφθη εξαιτίας της δικής μου αντίδρασης και κριτικής στο κυβερνών κόμμα. Μπορεί να βασανιστεί απλά επειδή είναι μέλος της οικογένειάς μου. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίας ανθρώπων που έχουν βιασθεί, βασανιστεί και σοδομιστεί στις τουρκικές φυλακές από τη μέρα που το υποτιθέμενο πραξικόπημα απέτυχε, στις 15 Ιουλίου του 2016. Κατηγορούνται γι' αυτό αθώοι άνθρωποι που υποστηρίζουν το Hizmet. Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που ευεργετήθηκαν από αποτυχημένη πραξικόπημα, ήταν η τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η τουρκική κυβέρνηση κρατεί 104.000 ανθρώπους, από τους οποίους οι 17.000 είναι γυναίκες έγκυες, μερικές από τις οποίες έχουν φυλακιστεί μαζί με τα παιδιά τους. Εκλεισαν περίπου 150 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,΄συνέλαβαν 234 δημοσιογράφους και έχουν απολύσει 4.424 δικαστές. Αυτές οι πράξεις έχουν βοηθήσει τον Ερντογάν να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο.

Σκεφτείτε τι περνά κάθε απλός άνθρωπος, όταν εγώ ως NBAer βλέπω να μου συμβαίνουν όλα αυτά. Μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι φυλακισμένοι ή δολοφονημένοι για τους οποίους δεν θα ακούσουμε ποτέ κάτι. Η ελευθερία του λόγου είναι βασικό δικαίωμα του ανθρώπου και γι' αυτό ζητώ από τον κόσμο να έρθει μαζί μου για να βρούμε τη δικαιοσύνη και την ισότητα, απορρίπτωντας καταπιεστικά καθεστώτα και δικτατορίες".

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.