Τα 82 παιχνίδια είναι πολλά: Δραματική η μείωση των "βιονικών"

Η συζήτηση για τη μείωση των αγώνων του ΝΒΑ φουντώνει με αφορμή το γεγονός πως μονάχα 18 παίκτες έπαιξαν και στα 82 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Τα 82 παιχνίδια είναι πολλά: Δραματική η μείωση των "βιονικών"
2015 NBAE

Η ανάγκη να μειωθούν τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ αποτυπώνεται με πιστότητα στο infographic που ετοίμασε το αμερικάνικο HoopsHype.

Παρατηρώντας το διάγραμμα, γίνεται αντιληπτό πως μόνο 18 παίκτες από τις 30 ομάδες του πρωταθλήματος μέτρησαν εφέτος 82 συμμετοχές. Ένας αριθμός που αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Μάλιστα από τη σεζόν 2010-11 υπάρχει σταθερή μείωση του αριθμού των παικτών που μετρούν των απόλυτο των παρουσιών στο παρκέ. Εξαιρείται η σεζόν 2011-12 που υπήρχε το λοκ άουτ.

Η προηγούμενη χαμηλότερη επίδοση στη σύγχρονη εποχή της λίγκας, μετά δηλαδή το 1980, ήταν οι 26 της σεζόν 2004-05.

Παράλληλα, από τους 18 παίκτες που είχαν 82/82 οι τέσσερις ανήκαν στους νεανικούς Τίμπεργουλβς. Πρόκειται για τους Μουαμάντ, Ντιένγκ, Τάουνς και ΛαΒίν, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μετά το 1990! Νεροί δηλαδή που και δεν καταπονούνται το ίδιο εύκολα και δεν διστάζουν να ρισκάρουν κάποιον τραυματισμό.

Από την άλλη, μόλις τρεις ήταν All Star, ο Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς, ο Αϊζάια Τόμας των Σέλτικς και ο Αλ Χόρφορντ των Χοκς. Μαζί με τους όλους παραπάνω και οι: Τάκερ, Μπάρτον, Αμίνου, Τρίσταν Τόμπσον, Ρ.Λόπεζ, Μ.Πλάμλι, Γκαλογουέι, Μπιγιόμπο, Καντέρ, Μπρούερ και Σέσιονς, παίκτες κυρίως που έρχονταν από τον πάγκο στις ομάδες που έπαιζαν.

Μήπως ήρθε η ώρα της αναθεώρησης; Μήπως είναι καιρός να μικρύνει το καλεντάρι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο και να ξεκουράζονται περισσότερο οι παίκτες; Διαφορετικά όλο και περισσότεροι θα αυτοπροστατεύονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK