Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανοίγουν την καρδιά τους και μιλούν για όλους και για όλα. Η ανακάλυψή τους από τον Φιλαθλητικό και το NBA, η προσαρμογή στις ΗΠΑ, οι συμπαίκτες τους και το κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε μια απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησαν στο περιοδικό "4Troxoi" άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν για την ανακάλυψή τους από τον Φιλαθλητικό και το NBA, την προσαρμογή στις ΗΠΑ, τους συμπαίκτες τους και το κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

Σε ποιον οφείλεται η ανακάλυψη ή η απευθείας μετάβαση από ομάδα της Α2 (Φιλαθλητικός) στο μαγικό κόσμο του NBA;

Γιάννης: Δε θεωρώ ότι μας ανακάλυψε κάποιος συγκεκριμένα. Όλα τα έκανε η δουλειά που ρίχναμε καθημερινά, και που συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε όσο είμαστε γεροί. Για παράδειγμα, ο μικρός μας αδερφός, που είδατε σήμερα στο γήπεδο, ήταν εκεί από τις 9 το πρωί, και πραγματικά δεν ξέρω τι ώρα θα φύγει. Και είναι μόλις 14 ετών. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα με την οικογένειά μας. Αφοσιωνόμαστε απόλυτα! (Σ.σ.: Ιδιαίτερη στιγμή για εμάς όταν γνωρίσαμε και τους ευγενέστατους γονείς των παιδιών στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών της μητέρας τους να πείσει τον Αλέξη να πάει στο σπίτι για φαγητό και ξεκούραση.)

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Θανάσης: Σίγουρα μας στάθηκαν και πολλοί προπονητές και παράγοντες με τον τρόπο τους, αλλά η σκληρή προσωπική δουλειά είναι πάνω απ' όλα. Περνάγαμε όλη τη μέρα στο γήπεδο και δε γυρνάγαμε καν για να φάμε. Άσε που θα πληρώναμε και ένα εισιτήριο παραπάνω για Σεπόλια και πάλι επιστροφή, και πραγματικά σκεφτόμασταν ακόμα και αυτό το έξοδο. Είχαμε στόχο, όμως. Και αυτός, ως κίνητρο, μας βοηθούσε να δραπετεύουμε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Γιάννη, είσαι ο Έλληνας αθλητής που έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα προς την απέναντι μεριά του Ατλαντικού. Πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο ένα παιδί μόλις 22 ετών, όσο ώριμο και αν είναι;

Γιάννης: Το σκεφτόμουν έντονα όλο αυτό στην αρχή, στα δεκαεννιά μου. Όσο περνούσαν τα χρόνια όμως και οι αγώνες, άρχιζα να το βλέπω και λίγο διαφορετικά, και έλεγα μέσα μου: «Για να συμβαίνουν όλα αυτά, δεν μπορεί, κάτι καλό θα κάνω και εγώ!». Πλέον, δεν υπάρχει κανένα βάρος. Αυτή είναι η δουλειά μου, την οποία λατρεύω. Μπαίνω και την κάνω!

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Θανάση, πώς αντιμετωπίζεις εσύ τη δική σου ευκαιρία να βρεθείς στο μαγικό κόσμο του NBA; Σε ενδιαφέρει και η προοπτική της Ελλάδας και, φυσικά, η ευρωπαϊκή διάκριση με κάποιον από τους μεγάλους συλλόγους της χώρας μας;

Θανάσης: Πρωταρχικός στόχος για μένα είναι το NBA. Εννοείται όμως ότι βλέπω πολύ σοβαρά την ευρωπαϊκή προοπτική.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχατε μέχρι σήμερα; Ποιος ο δυσκολότερος αμυντικός που συναντήσατε;

Θανάσης: Δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά για εμένα είναι ο Γιάννης. Πραγματικά νιώθεις τέλεια να έχεις αυτόν τον τύπο, που μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ, με το μέρος σου! Το ένιωσα πολύ αυτό και τώρα, στους αγώνες με την Εθνική.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Με τον Καρμέλο δεν τα βγάζεις εύκολα πέρα. Σουτάρει συνέχεια -τα βάλει, δεν τα βάλει- και εσύ πρέπει να είσαι πάντα εκεί να τον μαρκάρεις. Απίστευτος παίκτης!

Γιάννης: Εννοείται και ο Θανάσης, αλλά και ο Ζάζα Πατσούλια! Παίζει πάντα για την ομάδα. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να κερδίζει η ομάδα του! Ως δυσκολότερος, Θανάσης Αντετοκούνμπο. Οι χειρότεροι πάντως είναι αυτοί που δεν τους περιμένεις. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Πόσο διαφορετική είναι για εσάς η φανέλα με το εθνόσημο σε σχέση με εκείνη των ομάδων σας; Γιάννη, πώς έπεισες πέρυσι τους Μπακς να έρθεις για την Εθνική;

Θανάσης: Είναι πολύ ωραίο να νιώθεις ότι σε έχουν εμπιστευτεί σε ένα σωματείο και περιμένουν πολλά από σένα, αλλά αυτό το συναίσθημα να αγωνίζεσαι με την Εθνική σου δεν υπάρχει. Συγκίνηση και απεριόριστη τιμή!

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Γιάννης: Μία επιτυχία με την Εθνική δε συγκρίνεται ποτέ με μία αντίστοιχη με την ομάδα σου. Όταν παίζω με το εθνόσημο στη φανέλα, παίζω, παίζουμε για όλους. Για εμάς, για εσάς, για τις οικογένειές μας, για όλους. Πολύ σημαντικό πράγμα αυτό! Όσον αφορά το πώς τους έπεισα, πιστεύω ότι ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν - είμαι συνέχεια εκεί, πρώτος πάω και τελευταίος φεύγω από το γήπεδο και, επιπλέον, κατάλαβαν το πόσο σημαντικό ήταν και είναι αυτό για μένα. Το να παίζω στην Εθνική μας. Και φυσικά το εκτιμώ πολύ.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Κείμενο: Μανώλης Σαλούρος

Φωτογραφίες: Θάνος Ηλιόπουλος, Γιάννης Αλμπανέλλης

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι
Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πατάνε γκάζι

Ολόκληρη η συνέντευξη, μέρος της οποίας διαβάσατε πρώτα εδώ στο Contra.gr, θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού 4Troxoi που κυκλοφορεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα περίπτερα, από το Σάββατο στην επαρχία…

News 24/7

24MEDIA NETWORK