Τα τρολ, οι θρύλοι, οι MVP και ο χαμένος του All-Star Game

Aκόμα και αν είδες live τι μπορεί να συμβεί όταν οι καλύτεροι παίκτες του πλανήτη βρίσκονται στο ίδιο παρκέ, για το All Star Game του ΝΒΑ, δεν υπάρχει περίπτωση να μη θες να ξαναδείς το θέαμα, τις πλάκες και το πού μπορούν να φτάσουν αυτοί οι τύποι όταν διασκεδάζουν.

Τα τρολ, οι θρύλοι, οι MVP και ο χαμένος του All-Star Game

Μετά το άναυδο για όσα είδες να συμβαίνουν στη συνάντηση των καλύτερων του σπορ που λέγεται 'μπάσκετ' στο ίδιο παρκέ, μια θλίψη θα την ένιωσες, για όσα ζούμε στην Ελλάδα.

Επειδή όμως, είναι Δευτέρα λέμε να υποδεχθούμε τη νέα εβδομάδα με κέφι, μπρίο και χαρά. Για αυτό δες γιατί το ΝΒΑ είναι η καλύτερη επιχείρηση μπάσκετ του πλανήτη, μακράν της δεύτερης -και φυσικά υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Για αρχή, απόλαυσε την παρουσίαση της Team Giannis

Παρακολούθησε και τι έγινε σε αυτήν της Team LeBron

Τώρα, είτε ξενύχτησες, είτε όχι δύσκολα δεν θα θες να (ξανα)δεις τα highlights αυτής της ημέρας. Που είναι μια μέσα στο χρόνο και αν μη τι άλλο οι πρωταγωνιστές φροντίζουν να περνούν καλά -όπως και αυτό να βγαίνει προς τα έξω.

ΜVP: Kέβιν Ντουράντ

O Κέβιν Ντουράντ, η πρώτη επιλογή του ΛεΜπρον Τζέιμς στο All Star Game draft πρόσφερε 31 πόντους, όπως η παρέα του γύριζε από το -20 και σκόραρε 96 πόντους στο δεύτερο μισό -επέτρεψε 65, από τους 95 του πρώτου ημιχρόνου- για να φτάσει στο 178-164.

Αυτός ήταν ο λόγος που πήρε και το βραβείο του MVP, για δεύτερη φορά -μετά το 2012. Βασικά, το πήρε γιατί είχε 10/15 σουτ, που περιέλαβαν και 6/9 τρίποντα, στο ματς που κατεγράφη νέο ρεκόρ για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Το έκανε η ομάδα του και ήταν 35.

Μετά την παράσταση, ο Ντουράντ είπε πως έκανε ό,τι έκανε “γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε. Ξέραμε ότι έχουμε άπλετο ταλέντο, που μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Χρειάστηκε και λίγη άμυνα. Το γκρουπ της τρίτης περιόδου ήταν αυτό που άλλαξε το ματς για εμάς”. Αν και στο τέλος της ημέρας “ όταν έχεις δίπλα σου τόσους μεγάλους παίκτες, δεν χρειάζεται τελικά, να κάνεις και πάρα πολλά. Απλά δίνεις αυτό στο οποίο είσαι καλύτερος”.

Στην ανάπαυλα, η Team LeBron ήταν στο -13. Παρ' όλα αυτά, ο Τζέιμς ζήτησε από τον κόουτς Μάικ Μαλόουν να πάνε με τα παιδιά να δουν το σόου του ράπερ J. Cole, γέννημα θρέμμα της πόλης. “Τους είπα “αν υποσχεθείτε να κόψετε τον κ... στο transition, να πάτε”. Και πήγαν.

Ο εναλλακτικός MVP: Nτάμιαν Λίλαρντ

Πίσω στο 'γκρουπ της τρίτης περιόδου', αν δεν ήταν ο Ντουράντ στην εικόνα, το βραβείο του MVP θα πήγαινε στον Ντάμιαν Λίλαρντ, παίκτης που μπήκε στο -17 (ή αν προτιμάς στα 7' πριν τη λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου) και στο επόμενο πεντάλεπτο είχε συμμετοχή στους 18 από τους 26 πόντους της Team LeBron -είτε τους έβαλε, είτε έδωσε ασίστ. Με αυτά που έκανε, μέχρι που είδαμε τα... δόντια του Καουάι Λέοναρντ (ναι, γέλασε).

Το The Ringer έγραψε πως “οι ομάδες αντανακλούν τους αρχηγούς τους. Αυτό το βράδυ, η ομάδα του ΛεΜπρον ήταν αυτή που κράτησε δυνάμεις για το τέλος, όταν αύξησε το ρυθμό και νίκησε”.

O μεγάλος χαμένος: Για 68η συνεχόμενη χρονιά ήταν η άμυνα -αλλά ποιος νοιάζεται για αυτή τέτοια βράδια;

Δεν σου είπα όμως, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Από την αρχή οι συνεργασίες του με τον Στέφεν Κάρι -τον πρώτο παίκτη που διάλεξε το Greek Freak- ήταν απολαυστικές. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες φάσεις που 'έφτιαξαν'.

Ο διεθνής Έλληνας είχε 38 πόντους. Αλλά άλλο να στα λέω και άλλο να τα βλέπεις.

Το troll της βραδιάς: Πολ Τζορτζ

Τον τίτλο του μεγαλύτερου troll της βραδιάς τον κέρδισε ο Πολ Τζορτζ, κάνοντας το stepback του Τζέιμς Χάρντεν,... στο δημιουργό του.

Θα μπορούσε βέβαια, να είναι και ο Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος 'γλέντησε' τον “King”.

Μια τρίτη συμμετοχή θα ήταν κάλλιστα αυτή του Κάρι που φόρεσε το ίδιο τζάκετ, με εκείνο που είχε φωτογραφηθεί παρέα με τον πατέρα του, στο All Star Game του 1992.

Η πραγματική τιμή των Ντιρκ Νοβίτσκι και Ντουέιν Ουέιντ

Εννοείται πως η τιμητική εμφάνιση του Ντιρκ Νοβίτσκι δεν αφορούσε μόνο το να παρουσιαστεί στη Σάρλοτ. Το ΝΒΑ δεν είναι... τέτοιο. Έβαλε τον Γερμανό θρύλο να καθίσει δίπλα στο μπασκετικό 'παιδί' του, Λούκα Ντόντσιτς και να παίξουν το “βρες το τραγούδι”. Θα έλεγες πως το παιχνίδι ήταν και λίγο “στημένο”.

Ο έτερος παίκτης που εμφανίστηκε στο All Star Game και για τιμητικούς λόγους, ο Ντουέιν Ουέιντ πρόσφερε ενδεχομένως την τελευταία θεαματική συνεργασία με τον κολλητό του, ΛεΜπρον Τζέιμς.

Το μεγαλύτερο highlight: Το μπραντς των θρύλων

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο οικοδεσπότης αυτού του All Star Weekend -να θυμίσω ότι έγινε στη Σάρλοτ. Και είχε και τα γενέθλια του. Παρ' όλα αυτά, ήταν όσο πιο διακριτικός μπορούσε, ώστε να γίνουν όλα όπως έπρεπε να γίνουν.

Τα τρολ, οι θρύλοι, οι MVP και ο χαμένος του All-Star Game

Ο Ντελ Κάρι ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο πλαίσιο του 2019 Hometown Hero, στο Legends Brunch που είχε 2000 καλεσμένους -μεταξύ τους τουλάχιστον 200 βετεράνοι. Παρέστη παρέα με τα παιδιά του, τον Στεφ, τον Σεθ και την Σιντέλ. Λίγα λεπτά μετά, εμφανίστηκε ο Μάικλ Τζόρνταν ως γκεστ σταρ. Για την ακρίβεια, ως έκπληξη της ημέρας. Ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών και ιδιοκτήτης των Χόρνετς, από το 2010 δεν ήθελε να 'κλέψει' τη λάμψη και για αυτό δεν ήταν στο πρόγραμμα να εμφανιστεί.

Τα τρολ, οι θρύλοι, οι MVP και ο χαμένος του All-Star Game

Ο Σαμ Πέρκινκς με πίεσε δυο μήνες για να έλθω. Και τώρα ομολογώ πως χαίρομαι που το έκανα. Είναι εκπληκτικό να βλέπω την ενέργεια που μας δίνουν οι φαν και τους βετεράνους που βρίσκονται εδώ.

Τόνισε πως ο κύριος λόγος που αποφάσισε τελικά, να παρουσιαστεί ήταν για να συγχαρεί τους πρώην παίκτες των Χόρνετς. Πέραν του Κάρι, τιμήθηκε ο Μάγκσι Μπόουγκς (Community Ambassador Award), ο Αλόνζο Μόουρνινγκ (Global Ambassador Award) και ο Γκεν Ράις (Hornets Legend of the year).

Συμπτωματικά, ήταν ανήμερα των 56ων γενεθλίων του το μπραντς. Και έκανε ένα αστείο που είχε μεγάλη δόση αλήθειας.

Βλέπω πολλούς παλιούς φίλους, παλιούς συμβούλους και συμπαίκτες. Ξέρετε, παιδιά σήμερα είναι τα 56α γενέθλια μου και δείχνω νέος, εν συγκρίσει με τους περισσότερους από εσάς.

Άντε και του χρόνου.

Photos: YouTube/NBA/Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK