Τέλος ο Παπανικολάου από τους Νάγκετς

Όλα δείχνουν ότι η νέα σεζόν δεν θα βρει τον Κώστα Παπανικολάου στο Ντένβερ, αφού οι Νάγκετς αποφάσισαν να λύσουν το -μη εγγυημένο- συμβόλαιό του.

Τέλος ο Παπανικολάου από τους Νάγκετς
Παπανικολάου Ρόκετς

Το μέλλον του Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ είναι πλέον αβέβαιο από τη στιγμή που οι Νάγκετς έκριναν σκόπιμο να λύσουν, ως είχαν δικαίωμα, το συμβόλαιό του.

Την είδηση δημοσίευσε στο twitter o γνωστός δημοσιογράφους του ESPN, Μαρκ Στάιν. Ο Αμερικάνος ρεπόρτερ έγραψε:

Η εν λόγω εξέλιξη δεν αποτέλεσε τρομερή έκπληξη, αφού η θέση του Έλληνα φόργουορντ στο ρόστερ της ομάδας του Μάικ Μαλόουν δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, εγγυημένη. Παίρνοντας τα δικαιώματά του από τους Ρόκετς ως κομμάτι της ανταλλαγής για τον Τάι Λόσον, οι Νάγκετς είχαν την επιλογή να τον αφήσουν ελεύθερο έως τις 4 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα έπρεπε να καταβάλουν 4.7 εκατ. δολάρια για τον επόμενο χρόνο. Επέλεξαν μάλιστα να τον αποδεσμεύσουν αρκετές ημέρες πριν από την καταπληκτική ημερομηνία, δίνοντάς του το χρόνο ν' αποφασίσει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Σύμφωνα με αμερικάνικες πηγές, οι Νάγκετς περίμεναν να τον δουν αγωνιζόμενο στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ για να καταλήξουν. Ο "Παπ" ωστόσο ήταν "παρκαρισμένος" στον πάγκο από τον Φώτη Κατσικάρη και δεν μπόρεσαν να αξιολογήσουν την αγωνιστική κατάστασή του ώστε να πάρουν το ρίσκο και να του δώσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό για να κρατήσουν έναν εφεδρικό παίκτη.

Πλέον ο Παπανικολάου έχει δύο δρόμους ν' ακολουθήσει. Ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι στόχος τους είναι να δοκιμάσει τις αντοχές του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να εξαντλήσει τα περιθώρια παραμονής στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα όμως κάθε πρόταση που -ενδεχομένως- θα έρθει από την Ευρώπη, θα εξεταστεί απ' αυτόν και το γραφείο που τον εκπροσωπεί. Από τον Ολυμπιακό έχουν ξεκαθαρίσει προ πολλού ότι το ρόστερ έχει κλείσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτεραιότητά τους είναι η εξέλιξη και η πρόοδος του Παπαπέτρου. Ακόμη πάντως κι αν επιδιώξουν να τον πάρουν, δύσκολα θα ματσάρουν μια πρόταση φερ' ειπείν από Ρωσία ή Τουρκία.

Ο Παπανικολάου είχε πέρυσι 4.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 18.5 λεπτά συμμετοχής σε 43 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK