Το 'μαρτύριο' του JR Smith έλαβε τέλος

Ο JR Smith έζησε τα πάντα με τους Cavaliers: από την αποθέωση ως την κατακραυγή. Έφυγε όταν δεν άντεχε άλλο. Και δεν τον άντεχαν.

Cleveland Cavaliers' J.R. Smith celebrates after making a 3-point shot against the Orlando Magic during the second half of an NBA basketball game, Monday, Nov. 5, 2018, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)
Cleveland Cavaliers' J.R. Smith celebrates after making a 3-point shot against the Orlando Magic during the second half of an NBA basketball game, Monday, Nov. 5, 2018, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux) AP PHOTO/JOHN RAOUX

Χωρίς LeBron James οι Cavaliers είναι μια άλλη ομάδα. Της σειράς. Πόσο μάλλον όταν λείπει και ο τραυματίας Kevin Love. Όλο αυτό για να καταλάβεις πώς ακριβώς δικαιολογείται το 2-13 στην αρχή της σεζόν, με 0/8 εκτός έδρας. Έχει ήδη απολυθεί ο προπονητής και η ομάδα που έφτασε σε διαδοχικούς τελικούς κατακτώντας τον τίτλο του 2016 μέρα με τη μέρα αποσυντίθεται.

Μέσα σ' αυτό το σύστημα ο JR Smith ένιωθε παρείσακτος. Ένας βετεράνος που περίσσευε σε μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή. Έπαιζε μόνο 20.2 λεπτά ανά συμμετοχή στα 11 εφετινά παιχνίδια καταγράφοντας τα χειρότερα νούμερα της καριέρας του (6.7 πόντοι με 30% στο τρίποντο). Πολύ μακριά από τους 11.5 που είχε στην post season 2015-16 με 43% πίσω από τη γραμμή. Τότε που πανηγύριζε ολόγυμνος!

Το τέλος έφτανε, το γνώριζαν όλοι.

"Θα ήθελες να σε δώσουν με ανταλλαγή;", είχε ερωτηθεί την 1η Νοεμβρίου. "Ναι", είχε αποκριθεί μονολεκτικά. "Τους το έχεις πει;", συνέχισε ο ρεπόρτερ. "Το ξέρουν", συμπλήρωσε εξηγώντας πως "δεν με θέλουν, άρα προφανώς το ξέρουν".

Για τρεις εβδομάδες η κατάσταση ήταν ρευστή. Θα μείνει ή όχι ο Smith. Την Τρίτη δόθηκε η απάντηση με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Cavaliers. "Ο JR Smith δεν θα είναι πλέον με την ομάδα όσο ο οργανισμός δουλεύει με τον JR και τους εκπροσώπους του αναφορικά με το μέλλον του".

Οι τίτλοι τέλους είχαν μόλις μπει. Τους είχε προκαλέσει ο πολύπειρος γκαρντ με τις ατάκες του.

"Δεν θα ήθελα να θυμούνται την κληρονομιά μου μ' αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δίκαιο", είπε πρόσφατα, συμφωνώντας πως είναι καλύτερο να φύγει "αν ο στόχος δεν είναι ο ανταγωνισμός, να νικάκε δηλαδή", υπονοώντας πως οι Cavs έχουν εισέλθει σε μια περίοδο επαναπροσέγγισης στόχων και δημιουργίας μιας νέας ομάδας. Tanking λέγεται.

Προφανώς, αν δεν υπάρξει ομάδα να τον θέλει, θα πρέπει να βρεθεί λύση που θα τον ικανοποιεί οικονομικά. Εφέτος έχει να λαμβάνει 14.72 εκατομμύρια δολάρια και του χρόνου άλλα 15.68 (με τα 3.87 εκατ. να είναι εγγυημένα).

Αν είχε δώσει εκείνη την πάσα μετά τη χαμένη βολή του George Hill, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρώτου τελικού, ίσως όλα να 'ταν διαφορετικά! Ίσως...

News 24/7

24MEDIA NETWORK