Το small ball των Lakers δεν το προλαβαίνει ούτε ο Usain Bolt

Αυτό δεν είναι άλλο ένα κείμενο με τίτλο "δεν έφτανε ο LeBron James". Διάβασε τι έκανε στην πρεμιέρα και πιο σχήμα των Lakers μπορεί να αποδειχθεί τρομακτικό για όλους.

Το small ball των Lakers δεν το προλαβαίνει ούτε ο Usain Bolt

Οι Lakers έχασαν στην opening night της σεζόν (από το Portland), στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού μέχρι να φτάσουν στο σημείο να συγκριθούν με τους Golden State Warriors. Aτάκα που ανήκει στον LeBron James, ο οποίος παραμένει το μεγαλύτερο θέμα προς συζήτηση, τρεις μήνες μετά την ενημέρωση ότι θα γίνει "Λιμνάνθρωπος".

Αν θες να σε ενημερώσω για το πώς διαχειρίστηκαν αυτήν την πρεμιέρα κάποια από τα μεγαλύτερα media του πλανήτη, θα χρειαστεί να σε παραπέμψω σε αυτό που διαβάζεις δεκάδες φορές μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο, για τους Bucks. Απλά άλλαξε τον πρωταγωνιστή και το έχεις ("ο LeBron James έβαλε 25 πόντους, αλλά δεν έφτανε").

Δες τα highlights του King, πριν προχωρήσουμε σε κάτι που θα το πεις και πιο ουσιαστικό.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ της παρέας του (26π.), αλλά όχι του ματς -αυτός ήταν ο Damian Lillard των 28 πόντων. Δεν μονοπώλησε τα σουτ. Είχε 7/16 από τα 44/100 της ομάδας του. Ήταν ωστόσο, ο πρώτος ριμπάουντερ του γηπέδου με 12 (10-2) και έδωσε και 6 ασίστ (ο Rondo είχε 11). “Έφαγε” μια τάπα, έκανε 3 κλεψίματα και στο plus/minus βρέθηκε στο -4, για τα 37' που ήταν στο παρκέ.

Οι Lakers μπορούν να γίνουν τρομακτικοί

Συνολικά οι Lakers έδειξαν πως μπορούν να τρέχουν (34-12 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, συγκριτικά με τους Blazers), ότι έχουν ένα θέμα στο τρίποντο (ξεκίνησαν με 0/15 και τελείωσαν με 7/30) και πως είναι πολύ καλύτεροι όταν έχουν τον LeBron (το Portland είχε πέντε περισσότερους πόντους στα 10.40'' που ο King ήταν στον πάγκο).

Αυτό που τους κάνει τρομακτικούς είναι το πού μπορούν να φτάσουν, όταν 'βρεθούν' μεταξύ τους, στους πόντους από λάθη/άστοχα σουτ ή δημιουργίες, δεδομένου του πόσο γρήγοροι είναι και του αριθμού των χειριστών. Στο μισό γήπεδο θέλουν δουλίτσα.

Στα 3.18 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ ήταν στο -3, χρησιμοποίησαν small-ball πεντάδα (Rondo, Βall, Hart, Stephenson και σέντερ τον Kuzma), έπαιξαν γρήγορα και έβαλαν και τα πρώτα τρίποντα, για να πάρουν το προβάδισμα. Το Portland στο ίδιο διάστημα, συνέχισε να είναι ψηλό, να ελέγχει τη ρακέτα, αλλά να μην προλαβαίνει τους αντιπάλους του.

Για πρώτη φορά είπα σήμερα στον εαυτό μου "Eίσαι ένας Los Angeles Laker

Ο πρωταγωνιστής όχι μόνο της βραδιάς, αλλά γενικότερα του brand που λέγεται ΝΒΑ εμφανίστηκε ενώπιον των media του Los Angeles, για πρώτη φορά μετά τη μετακόμιση του στην “πόλη των αγγέλων”. Και ήταν γαλαντόμος. “Σ ήμερα ήταν στην πραγματικότητα, η πρώτη φορά που ένιωσε πραγματικό το γεγονός ότι είμαι Laker. Που έβαλα την εμφάνιση, που είδα όλα τα άλλα παιδιά στα αποδυτήρια, που βγήκαμε όλοι μαζί στο παρκέ και μετά μιλήσαμε στους δημοσιογράφους. Σήμερα είπα στον εαυτό μου “Είσαι ένας Los Angeles Laker”.

Ενημέρωσε πως απολαμβάνει να είναι μέλος μιας ομάδας που 'χει πολλούς χειριστές. Την ίδια ώρα, αντιλαμβάνεται πως “ η ομάδα θα πρέπει να ζήσει τις δυσκολίες της και να αποκτήσει 'μελανιές' της, με όλα αυτά τα νέα μέλη” μέχρι να μπει στο ίδιο level με τους πρωταθλητές “ που συνέχισαν από εκεί όπου το άφησαν πέρυσι, στο training camp, ενώ εμείς ξεκινήσαμε από το 0 και έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Αλλά δεν μπορούμε να αγχωνόμαστε με αυτά που κάνουν οι Warriors. Είναι τόσα πολλά χρόνια μαζί. Εμείς τώρα γνωριζόμαστε. Θα υπάρξουν καλές και κακές στιγμές. Αν συνεχίσουμε τη δουλειά και να θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, αν θέσουμε ως προτεραιότητα τη δέσμευση και έχουμε υπομονή, όλα θα γίνουν”. Υπάρχει αλήθεια, κάτι που να του δημιουργεί πίεση; “ Όχι”.

Photo: AP Photo/John Locher

News 24/7

24MEDIA NETWORK