Το τρίποντο του Χάρντεν μέσα από το γήπεδο είναι απόλαυση

Οι Γουόριορς έπαιξαν την τέλεια άμυνα, αλλά ο Τζέιμς Χάρντεν δεν θα έχανε αυτό το σουτ. Στο πλάνο από την κερκίδα εκτυλίσσεται καρέ-καρέ όλη η κίνηση μέχρι την εκτέλεση. Διαρκεί μια αιωνιότητα.

Houston Rockets' James Harden, right, celebrates with Gerald Green (14) and PJ Tucker, left, after making the game winning basket against the Golden State Warriors during overtime of an NBA basketball game Thursday, Jan. 3, 2019, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot)
Houston Rockets' James Harden, right, celebrates with Gerald Green (14) and PJ Tucker, left, after making the game winning basket against the Golden State Warriors during overtime of an NBA basketball game Thursday, Jan. 3, 2019, in Oakland, Calif. (AP Photo/Ben Margot) AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Για ακρίβεια στο ένα εξ αυτών, στο αριστερό, με το οποίο εκτελεί ακατάπαυστα τρίποντα.

Στα 34 ως εδώ παιχνίδια των Χιούστον Ρόκετς έχει ήδη δοκιμάσει 416 και έχει ευστοχήσει στα 162 - τα περισσότερα από κάθε άλλον στις δύο επιμέρους κατηγορίες.

Το τρίποντο του Χάρντεν μέσα από το γήπεδο είναι απόλαυση

Το 39% είναι η μόλις έβδομη επίδοση μεταξύ των παικτών που έχουν τουλάχιστον 200 σουτ πίσω από τη γραμμή (Κάρι, Χιλντ, Μπαρνς, Ίρβινγκ, Γκριν, Λίλαρντ). Ταυτόχρονα όμως ο Χάρντεν είναι αυτός που αυξάνει την ευστοχία του στο φινάλε κάθε περιόδου, κυρίως δε στα τελευταία τρία λεπτά της, κι ενώ η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι ίση ή μικρότερη των 5 πόντων.

Στατιστικό που επιβεβαιώθηκε ακράδαντα με το 'impossible' που κατάφερε στο... παρά ένα του αγώνα με τους Γουόριορς στο Όκλαντ.

Το τρίποντο του Χάρντεν μέσα από το γήπεδο είναι απόλαυση

Για άλλη μια φορά είχε φτιάξει ένα σουτ για τον εαυτό του - όντας μακράν του δεύτερου ο καλύτερος σ' αυτό το σκέλος του παιχνιδιού.

Το τρίποντο του Χάρντεν μέσα από το γήπεδο είναι απόλαυση

Η εικόνα μέσα από το γήπεδο

Όλα άρχισαν από την επαναφορά. Η τελευταία επίθεση των 5.5 δευτερολέπτων πριν από τη λήξη της παράτασης ανήκε στους Ρόκετς. Οι 'πολεμιστές' είχαν σχεδιάσει την τέλεια άμυνα. Διπλή κάλυψη για ν' αποτρέψουν το σουτ που ήταν δεδομένο πως θα πάρει ο Χάρντεν.

Ο Τόμπσον ήταν ο προσωπικός φύλακας και ο Γκριν θα ερχόταν για βοήθεια.

Ο Χάρντεν άρχισε την προσπάθεια από το τρίποντο της ρακέτας των Ρόκετς. Το καλό σκριν του Πι Τζέι Τάκερ στο ύψος του κέντρου τον απεγκλώβισε για 1 δεύτερο. Ο Γκριν βγήκε αυτομάτως πάνω του για ν' αποτρέψει την πάσα.

Ο Χάρντεν προσποιήθηκε, ξεμακαρκαρίστηκε και δέχθηκε την μπάλα. Ο Τόμπσον ήταν όμως ξανά μπροστά του. Πίσω του ακριβώς ήταν ο Γκριν για να τον αναχαιτίσει, αν περνούσε. Ο Χάρντεν δεν πήγε σε διείσδυση. Επέλεξε το τρίποντο τη στιγμή που οι δύο αντίπαλοί του έπεφταν πάνω του. Ο ένας από το πλάι και ο άλλος από μπροστά, κόβοντάς του το οπτικό πεδίο. Μάταια.

Ο Χάρντεν σηκώθηκε με την αρχοντιά που τον διακρίνει και εκτέλεσε υπέροχα. Η μπάλα ίσα που βρήκε στο εσωτερικό της στεφάνης, προτού αναπαυτεί στο δίχτυ. Ήταν για άλλη μια φορά εύστοχος.

Όλη η φάση αποτυπώθηκε στην κάμερα smartphone θεατή που καθόταν ακριβώς πίσω από την μπασκέτα των Γουόριορς. Μια φάση 5.5 δευτερολέπτων που... διήρκησε μια αιωνιότητα. Γιατί τη βλέπεις ξανά και ξανά.

Ο Χάρντεν είχε μόλις κερδίσει έξτρα credits στη μάχη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξη του επόμενου MVP της κανονικής περιόδου. Είναι ο κάτοχος, ο μόνος που τον απειλεί και το φαβορί - αν συνεχίσει ανάλογα.

Είχε πει κάποτε πως

αν ήμουν δεξιόχειρας, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα. Είμαστε διαφορετικοί. Είναι δύσκολο να μας μαρκάρουν

Εύστοχος για πολλοστή φορά!

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Ben Margot

News 24/7

24MEDIA NETWORK