Τρομερό ρεκόρ από τον Λεμπρόν

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επικράτησαν με 96-91 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λεμπρόν Τζέιμς που κατέρριψε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ και βάζει πλώρη για το απόλυτο ρεκόρ πόντων.

Τρομερό ρεκόρ από τον Λεμπρόν

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει πάρει από το χέρι τους Καβαλίερς και τους οδηγεί -με μαθηματική ακρίβεια- στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. O "King James" ήταν για ακόμα ένα ματς εκπληκτικός, πέτυχε 40 πόντους και βοήθησε τους "Καβς" να επικρατήσουν με 96-91 των Γουόριορς στο Κλίβελαντ.

Στους τρεις πρώτους τελικούς, ο Λεμπρόν έχει σημειώσει συνολικά 123, επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών στο ΝΒΑ στα τρία πρώτα ματς που κρίνουν τον τίτλο. Έτσι, ξεπέρασε τους 122 πόντους του Ρικ Μπάρι στη σειρά των Σαν Φρανσίσκο Γουόριορς με τους Φιλαδέλφεια 76ερς, ενώ άφησε πίσω του παίκτες-θρύλους όπως ο Τζέρι Γουέστ (118 πόντους με τους Λέικερς απέναντι στους Σέλτικς το 1969), ο Μάικλ Τζόρνταν (117 πόντους με τους Μπουλς απέναντι στους Σανς το 1993) και ο Σακίλ Ο’ Νιλ (116 πόντους με τους Λέικερς απέναντι στους Πέισερς το 2000).

Παράλληλα, αν ο τίτλος του πρωταθλητή κριθεί στα εφτά παιχνίδια, τότε είναι πολύ πιθανό να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει το απόλυτο ρεκόρ πόντων σε μια σειρά αγώνων στην ιστορία του ΝΒΑ, το οποίο έχει ο Τζέρι Γουέστ με 265, στην προαναφερόμενη σειρά με τους Σέλτικς το 1969.

Μέχρι στιγμής ο 30χρονος σούπερ σταρ έχει 41 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8.3 ασίστ μέσο όρο σε 47.3 λεπτά συμμετοχής στους τρεις πρώτους τελικούς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λεμπρόν "σκότωσε" για δεύτερη φορά τους Γουόριορς

News 24/7

24MEDIA NETWORK