Βούρκωσε ο Μπάρκλεϊ μιλώντας στην κηδεία του Μαλόουν

Κλήθηκε να μιλήσει για τον Μόουζες Μαλόουν και δεν άντεξε. Ο αποχαιρετιστήριος λόγος του Τσαρλς Μπάρκλεϊ στην κηδεία του θρυλικού σέντερ.

Βούρκωσε ο Μπάρκλεϊ μιλώντας στην κηδεία του Μαλόουν

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ δεν κομπιάζει όταν μιλάει. Είναι ευθύς και έχει έτοιμες ατάκες κάθε φορά που χρειάζεται να εκτεθεί δημόσια στην τηλεόραση. Τώρα όμως που κλήθηκε ν' αναφερθεί στον δικό του Μόουζες Μαλόουν, στην κηδεία του στο Χιούστον, λύγισε.

Με τρεμάμενη φωνή μίλησε για τον τύπο που τον αποκαλούσε πατέρα στους Σίξερς ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν αδέρφια του. " Με πήρε από τις φτερούγες του και μου συμπεριφέρθηκε σαν γιο του και ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί", ανέφερε ο σερ Τσαρλς στο λόγο του και θυμήθηκε ιστορίες της κοινής συνύπαρξής τους στην ομάδα της Φιλαντέλφεια, τα κιλά που τον έβαλε να χάσει, λέγοντάς τον χοντρό και τεμπέλη, τις πίτσες στο διαμέρισμα που δεν τον άφηνε να φάει. " Πονάω στην καρδιά μου που δεν θα τον αποκαλέσω άλλη φορά πατέρα", είπε βουρκωμένος και συμπλήρωσε ότι " στα ταξίδια μου ποτέ δεν άκουσα κακή λέξη γι' αυτόν, ήμουν ευλογημένος που συνδέθηκα μαζί του".

Το καλύτερο βέβαια το κράτησε για το τέλος. Προτού ολοκληρώσει την ομιλία του ο Μπάρκλεϊ απευθύνθηκε στην οικογένεια του Μαλόουν και αφού τόνισε ότι μοιράζεται τον πόνο της, μίλησε για μία συζήτηση που είχε κάποτε με τον Μπιλ Ράσελ.

" Ένας από τους μέντορές μου ήταν ο Ράσελ. Ήταν ένας εκπληκτικό πρόσωπο στη ζωή μου, όπως και ο Μπιγκ Μο. Πάντα τον ρωτούσα ποιο είναι το σπουδαιότερο επίτευγμά του. Τα διαδοχικά πρωταθλήματα στο κολέγιο και οι τίτλοι στο ΝΒΑ; Και μου έλεγε, 'όχι φίλε, αυτά είναι μόνο μπάσκετ. Το μόνο πράγμα που με νοιάζει στη ζωή μου είναι να κάνω χαρούμενο τον πατέρα μου. Δεν με ενδιαφέρει το μπάσκετ, όλα αυτά είναι σπουδαία, αλλά το νούμερο ένα που οφείλει να θέλει ένας άνδρας είναι να ικανοποιεί τον πατέρα του'.

Και το πιο γλυκό πράγμα για εμένα είναι να βρίσκομαι εδώ σήμερα, μετά το αίτημα της οικογένειας για να μιλήσω, κάτι που σημαίνει ότι ο 'Πατέρας' μου ήταν περήφανος για εμένα. Είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μου έχουν συμβεί στη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μόουζες είχε πει στην οικογένειά του πως ήταν περήφανος για εμένα. Ο κόσμος είναι πλέον πολύ πιο θλιβερός χωρίς αυτόν".

Όσα είπε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ

Διαβάστε ακόμη:

Πέθανε ο Μόουζες Μαλόουν

Τάσος Μαγουλάς: Μόουζες Μαλόουν: Ο Μωυσής του μπάσκετ και μέντορας των Ολάζουν και Μπάρκλεϊ

Δημήτρης Καρύδας: Η ξεχασμένη συμφωνία Μαλόουν - Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK