Οι Warriors βοήθησαν τον Klay Thompson να βρει το mojo του και αυτός έκανε ιστορικό ρεκόρ

Ο Klay Thompson είχε φέτος 5/36 τρίποντα. Μέχρι το ξημέρωμα και το ματς των Warriors με τους Bulls. Έγινε ο ρέκορντμαν για τα περισσότερα εύστοχα σουτ τριών πόντων στο ίδιο παιχνίδι, στην ιστορία του ΝΒΑ. Πήρε την κορυφή από τον Stephen Curry. Και στους δυο την πάσα την έδωσε ο Κevin Durant.

Οι Warriors βοήθησαν τον Klay Thompson να βρει το mojo του και αυτός έκανε ιστορικό ρεκόρ

Στο ημίχρονο οι Warriors είχαν φτάσει τους 92 πόντους. Για να 'χεις μια καλύτερη εικόνα, η Real Madrid, πιο παραγωγική ομάδα της φετινής Euroleague, έχει κατά μ.ο. ανά αγώνα 96.50. Ακολουθεί η CSKA με τον αριθμό των Warriors, στο πρώτο μισό του 149-124 επί των Bulls.

Η σούμα του πρώτου ημιχρόνου είναι το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ, στην ιστορία του ΝΒΑ. Στην κορυφή εξακολουθεί να 'κάθεται' το Phoenix των 107 πόντων, στο πρώτο μισό του 173-143 επί του Denver, το 1990.

Που λες, αυτή η νίκη δεν είχε για πρωταγωνιστή τον Stephen Curry. Τουλάχιστον, σε πρώτη ανάγνωση. Γιατί αυτό που έγινε ήταν το 'πάρε-βάλε' του τύπου που είναι η απάντηση για κάθε 'δεν μπορώ' επαγγελματία αθλητή με τον Klay Thompson. Και οι πέντε ασίστ του Curry είχαν προορισμό τον Thompson.

Σημείωση: μέχρι τα ξημερώματα το ρεκόρ για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στο ίδιο ματς το 'χε ο Curry. Είχε σκοράρει 13, στη νίκη επί των New Orleans Hornets, στις 7/11 του 2016. Και στους δυο την πάσα για τα ρεκόρ την πέρασε ο Kevin Durant.

Πλέον ανήκει στον Thompson και τις 14 εύστοχες προσπάθειες, στο σύνολο των 24 που πήρε. Δες τα. Πρώτα να σου πω ότι μέτρησε 52 πόντους, σε 26 λεπτά συμμετοχής, διάστημα στο οποίο έκανε συνολικά 56 ντρίμπλες και η μπάλα έμεινε στα χέρια του για 96''.

Ομολογουμένως, οι Bulls δεν μάτωσαν ακριβώς στην άμυνα. Για να λέμε την πάσα αλήθεια, ούτε καν γρατζουνίστηκαν. Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε νέο ρεκόρ. Για να φτάσει εκεί ο Thompson πήρε τα περισσότερα σουτ από τα 6.75 που έχει πάρει ποτέ άνθρωπος που 'χει πατήσει το πόδι του σε παρκέ του ΝΒΑ. Έκανε 24 προσπάθειες, με τον JR Smith να περιορίζεται πια στη 2η θέση, μετά τα 22 που είχε επιχειρήσει στις 6/4 του 2014, με αγώνα των Knicks με τους Heat (ευστόχησε στα 10). Να σου πω και ποιος συμπληρώνει το ΤΟΡ3. Καλύτερα ποιοι, καθώς οι Kobe Bryant και Damon Stoudamire είχαν εκτελέσει από 21 (ο πρώτος το 2016 είχε 6/21 και ο δεύτερος το 2005 τελείωσε με 5/21).

Τίμιος, ομολόγησε μετά τον αγώνα ότι " έχασα τρία που δεν έπρεπε να χάσω. Έκανα κάτι ράμματα στο κεφάλι που με αποσυντόνισαν. Ένιωθα λίγο κουρασμένος, λίγο ζαλισμένος, αλλά η αδρεναλίνη μου ήταν στα ύψη". Ξεκάθαρα.

Παρένθεση: πριν το ματς με τους Bulls, o Thompson είχε 5/36 τρίποντα σε αυτήν τη σεζόν.

Όπως ενημέρωσε το Bleacher Report, με τον Curry γεμίζουν τα καλύτερα των Warriors με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα.

Klay Thompson in 2018: 14

Stephen Curry in 2016: 13

Stephen Curry in 2016: 12

Stephen Curry in 2016: 11

Stephen Curry in 2013: 11

Stephen Curry in 2017: 11

Stephen Curry in 2018: 11

Klay Thompson in 2015: 11

Klay Thompson in 2016: 11

Πριν σε αφήσω, να σου πω ότι ο Thompson έθεσε το νέο ρεκόρ στα 5' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το γιόρτασε με τους φίλους του, στο time out και ενώ το σκορ ήταν 113-69 και δεν δοκίμασε άλλο την τύχη του. Δεν υπήρχε λόγος. " Αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ" εξήγησε για το μπρίο και το κέφι στον πάγκο της ομάδας του, "η προσπάθεια είναι συλλογική. Δεν ξέρω αν θα έκανα ρεκόρ, χωρίς το συγκεκριμένο σύστημα της ομάδας στην οποία ανήκω, με τους συμπαίκτες που έχω" και οι οποίοι κάνουν πλάκα πια, σε όλους.

Μέχρι και ο Steve Kerr έχει φτάσει στο σημείο να δηλώνει το θαυμασμό του για τους τύπους που κοουτσάρει. Τα ξημερώματα είπε ότι " δεν μπορώ να σας εξηγήσω πόσο τυχερός νιώθω που κάθε βράδυ έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ αυτούς τους παίκτες σε δράση και το πόσο αλτρουιστές είναι. Έδιναν συνέχεια στον Klay την μπάλα, δείχνοντας πόσο πολύ νοιάζονται για εκείνον, μετά το κακό ξεκίνημα που είχε".

Εξ όσων συνέβησαν και αφορούσαν τους Bulls, μάλλον το πιο ιδιαίτερο ήταν το " μόλις έβαλε το πρώτο τρίποντο ο Klay, τα μάτια του έγιναν όσο μεγάλη είναι η στεφάνη!" του Zach LaVine, ο οποίος πρόσθεσε και ότι " όλοι οι συμπαίκτες του δούλευαν για αυτόν. Έτσι κι αλλιώς έβγαινε από σκριν που δεν μας επέτρεπαν καν να τον ακουμπήσουμε. Εννοώ... είναι δύσκολο αυτό που κάνουν οι Warriors". Και το οποίο αποθεώνουν όλοι.

Photo: AP Photo/Kamil Krzaczynski

News 24/7

24MEDIA NETWORK