Κολεγιακή ομάδα με εκκολαπτόμενους NBAers πέτυχε 24 πόντους σε ένα ολόκληρο παιχνίδι

Όταν το NC State έχασε με 24-47 από το Virginia Tech, κανείς δεν καταλάβαινε αν αυτό που παιζόταν ήταν μπάσκετ, γκολφ ή μπιλιάρδο χωρίς μπαστούνι. Ήταν σίγουρα η ντροπή του αθλήματος.

Κολεγιακή ομάδα με εκκολαπτόμενους NBAers πέτυχε 24 πόντους σε ένα ολόκληρο παιχνίδι
AP PHOTO/BEN MCKEOWN

Φαντάσου ένα κακό παιχνίδι μπάσκετ, ένα παιχνίδι που σπάνε τα καλάθια, κάτι σαν το 42-40 του Παναθηναϊκού ενάντια στον Ολυμπιακό τη σεζόν 1994-1995, στην πρώτη εμφάνιση του Έντι Τζόνσον με τα κόκκινα και στην πρώτη αντίστοιχη του Ζάρκο Πάσπαλι με τα πράσινα, σε ένα παιχνίδι βγαλμένο από την πιο αγνή και ανταγωνιστική εποχή της Α1, το οποίο όμως ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ.

Υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό; ΝΑΙ, σαφώς και το κολέγιο NC State -8ο στην κατάταξη της Atlantic Coast στο NCAA- κατάφερε να περάσει σε άλλο επίπεδο κακοποίησης του αθλήματος, σκοράροντας 24 πόντους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στο -5ο στην ίδια κατάταξη - Virginia Tech. Δεν έχεις διαβάσει λάθος, πρόκειται για έναν αγώνα μπάσκετ πλήρους διάρκειας, ανάμεσα σε κολεγιακές ομάδες, δηλαδή ομάδες που απαρτίζονται από αθλητές με φιλοδοξίες που φτάνουν ως το NBA. Πώς, όμως, αυτός ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τόσο χαμηλό σκορ;

Οι παίκτες του NC έχουν γίνει γνωστοί με το προσωνύμιο 'The Wolfpack', δηλαδή 'Η Αγέλη των Λύκων', αλλά με ποσοστά 16,7% (9/54) και 7,1% (2/28) σε δίποντα και τρίποντα αντίστοιχα, δεν μπορείς να πεις ακριβώς ότι δάγκωναν. Ο γκαρντ Τζέι Σι Μπράις ήταν ο πρώτος σκόρερ του NC State, ενώ ο Μπράξτον Μπέβερλι κατάφερε να ορίσει ξανά την έννοια της 'κακής επίδοσης', σουτάροντας 0/12 και 0/9 από κοντινή και μακρινή απόσταση.

Ας δούμε ένα δείγμα της ψυχαγωγίας που προσέφεραν οι δυο ομάδες εκείνο το βράδυ. Προσδεθείτε, ξεκινάμε.

Από την πλευρά του, το Virginia Tech κατάφερε να κερδίσει άνετα αυτό το παιχνίδι, χωρίς την παρουσία του κορυφαίου σκόρερ του, Τζάστιν Ρόμπερτσον. Όμως κάπου εκεί πρέπει να σταματήσουν τα ελαφρυντικά για την επίδοση του Virginia Tech, καθώς μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο είχε κατορθώσει να διατηρήσει μια διαφορά μόλις 10 πόντων από το NC State. Η τελική διαφορά των 23 πόντων απέναντι σε μια ομάδα που έβλεπε το καλάθι σαν την τρύπα της 'καρφίτσας', της οποίας οι παίκτες μάλλον είχαν περισσότερη επαφή με το κρίκετ πάρα με το μπάσκετ, μοιάζει τουλάχιστον υποτιμητική για τους ίδιους.

Κάπου εδώ, όμως, πρέπει να χαρίσουμε ένα ελαφρυντικό στους παίκτες του NC State, καθώς το κολέγιό τους έχει μείνει στην ιστορία για τη χειρότερη μπασκετική επίδοση όλων των εποχών, που σημειώθηκε πριν από 51 χρόνια. Το 1968, λοιπόν, το NC νικούσε το Duke με 12-10 και περνούσε στα προημιτελικά του κολεγιακού πρωταθλήματος, μέσα από ένα κράμα πανηγυρισμών και αμηχανίας.

Το video που ακολουθεί δεν είναι η συνολική μετάδοση του αγώνα ανάμεσα στο NC State και το Virginia Tech, αλλά μια περίληψή του, που αποδεικνύει ότι στο κολεγιακό μπάσκετ δεν συμβαίνουν μόνο οι επικές επιδόσεις του Ζάιον Ουιλιαμσον

Photo credits: AP Photo/Ben McKeown

News 24/7

24MEDIA NETWORK