Ο Τζα Μοράντ δεν χαραμίζει δευτερόλεπτο μέχρι να γίνει... Γουέστμπρουκ

Τέλειωσε τη σεζόν με triple double και διψήφιο αριθμό πόντων - ασίστ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενη επίδοση. Τα μυαλά του θα μπορούσαν να είχαν πάρει αέρα. Ο Τζα Μοράντ παραμένει ένα παιδί της ηλικίας του.

Murray State's Ja Morant (12) celebrates with Shaq Buchanan (11) during the second half of a first round men's college basketball game against Marquette in the NCAA Tournament, Thursday, March 21, 2019, in Hartford, Conn. (AP Photo/Elise Amendola)
Murray State's Ja Morant (12) celebrates with Shaq Buchanan (11) during the second half of a first round men's college basketball game against Marquette in the NCAA Tournament, Thursday, March 21, 2019, in Hartford, Conn. (AP Photo/Elise Amendola) AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ βρίσκεται ήδη εκεί έξω και τον περιμένει. Ως αυτόν που θα δοκιμάσει να του μοιάσει, τον επόμενο ανταγωνιστή της φήμης του.

Ο Τζα Μοράντ είναι ακριβώς αυτό. Ένας δυναμικός πόιντ γκαρντ, ύψους 1.91μ, τον οποίο οι Αμερικανοί αναλυτές παρομοιάζουν ως τον ανερχόμενο Ρας. Ο ίδιος δεν κρύβει πως τον θαυμάζει για όσα μπορεί να κάνει στο παρκέ, με ή χωρίς την μπάλα.

Ο Μοράντ δεν έκανε λιγότερα απ' αυτά στα πρώτα δύο χρόνια του στο Μάρεϊ Στέιτ, με αποτέλεσμα να λογίζεται ως ο πρώτος περιφερειακός που θα επιλεγεί NBA draft του Ιουνίου. Ενδεχομένως από τους Καβαλίερς που τον θέλουν πολύ.

Ως πρωτοετής ο Μοράντ είχε 12.7 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ. Οι αριθμοί του εκτοξεύτηκαν τη δεύτερη, καθώς έφτασε να έχει 24.4 πόντους (με 50% ευστοχία, 34% από το τρίποντο) και 10.03 ριμπάουντ σε 33 παιχνίδια.

Το κολέγιο από το Κεντάκι έχασε 90-62 από το Φλόριντα Στέιτ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της 'March Madness'. Ο Μοράντ βέβαια έγινε ο μοναδικός παίκτης από την καθιέρωση των στατιστικών στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα (1983-84) που ολοκλήρωσε μια σεζόν με διψήφιο αριθμό πόντων και ασίστ.

Είχε προηγηθεί το triple double (17 πόντοι, 16 ασίστ, 12 ριμπάουντ) στο νικηφόρο αγώνα με το Μαρκέτ (83-64). Ήταν ο πρώτος παίκτης που κατάφερνε κάτι ανάλογο σε αυτή τη φάση της σεζόν μετά τον (γνωστό και μη εξαιρετέο) Ντρέιμοντ Γκριν του Μίτσιγκαν Στέιτ το 2012.

Στο σαββατιάτικο ματς είχε 28 πόντους με 5/6 τρίποντα (όλοι οι άλλοκ μαζί 2/13), 5 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες (από τις συνολικά 7 της ομάδας του). Ήταν ολομόναχος, σε μια βραδιά που η ομάδα του Ματ ΜακΜαν δεν ανταπεξήλθε και έμεινε εκτός συνέχειας. Το φινάλε επέλεξε να μην το δει. Κουκουλώθηκε με μια πετσέτα και ανέμενε βασανιστικά τη λήξη κι ας ήταν -μάλλον- το τελευταίο παιχνίδι του.

Βέβαια ο Μοράντ δεν βιάστηκε ν' αποχαιρετήσει. Τον ρώτησαν για το μέλλον του και το απέφυγε ταχύτατα. Όπως διασχίζει κάθετα το παρκέ, προτού προλάβουν να τον παίξουν άμυνα.

Θα έρθει αυτή η ώρα. Η προσοχή μου δεν είναι σ' αυτό τώρα. Γιορτάζω απλώς με τους συμπαίκτες μου την καταπληκτική σεζόν που είχαμε

Επέμειναν τεχνηέντως προσπαθώντας ν' αποσπάσουν μια χρήσιμη πληροφορία, μια φράση που θα προδώσει τα σχέδιά του. Η επόμενη μέρα που θα σε βρει; " Στο γήπεδο να κάνω σουτ", απάντησε.

Είναι παιδί ακόμα για ν' αφήσει την μπάλα από τα χέρια του.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Elise Amendola

News 24/7

24MEDIA NETWORK