Qube: Η τετράγωνη μπάλα μπάσκετ που μισεί ο LeBron

Η μπάλα του μπάσκετ γίνεται τετράγωνη και βοηθάει τους νέους παίκτες να αναπτύξουν σωστό μηχανισμό στα σουτ. Ή τουλάχιστον αυτό λέει η παραγωγός εταιρεία. Γιατί ο LeBron James σχεδόν τους έστειλε την αστυνομία.

Qube: Η τετράγωνη μπάλα μπάσκετ που μισεί ο LeBron

Το σωστό, το καλό το σουτ παύει να είναι μια ασαφής έννοια που άπτεται της δουλειάς και του ταλέντου. Ή τουλάχιστον αυτό επισημαίνουν οι δημιουργοί του QUBE, της τετράγωνης μπάλας που υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα.

Aυτό που έκανε ο Charlie Wallace ήταν να τετραγωνίσει τον κύκλο. Δεν έλυσε ακριβώς, ένα από τα αρχαιότερα και διασημότερα γεωμετρικά και μαθηματικά προβλήματα. Προσπάθησε να βοηθήσει τύπους που θέλουν να παίξουν μπάσκετ, αλλά δεν έχουν το σουτ, να το βρουν με τη βοήθεια ενός κύβου. Του QUBE Shot Trainer, το οποίο πωλείται στην τιμή των 39 δολαρίων -έκαστο.

Ο δημιουργός, ο οποίος έχει κάνει την αίτηση να πάρει την πατέντα και εκκρεμεί η απόφαση, εξηγεί πώς με την έμπνευση του νέα παιδιά μπορούν να βελτιώσουν τη στάση, την ακρίβεια και την περιστροφή στην προσπάθεια τους. Δες πώς.

Οι δημιουργοί ενημερώνουν πως υπάρχουν εγγυημένα αποτελέσματα. Στο site τους εξηγούν πως " αν ρωτήσεις δέκα ειδικούς, για το πώς μπορείς να σουτάρεις καλά, θα ακούσεις ισάριθμες διαφορετικές απαντήσεις. Λέξεις όπως "προπόνηση", "συγκέντρωση" και φράσεις σαν τη "λύγισε τα γόνατα σου". Όλα αυτά ναι, είναι σημαντικά, αλλά αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό στο σουτ είναι πως πρέπει πρώτα να μάθεις να σουτάρεις ευθεία. Αν το κάνεις αυτό, ακόμα και αν η προσπάθεια είναι από πολύ μακριά ή πολύ κοντά, έχει πιθανότητες να καταλήξει στο καλάθι.

Το σχέδιο είναι τέτοιο που σου δείχνει πού πρέπει να βάζεις τα χέρια σου, σε ευθεία με τους αγκώνες και τους καρπούς, στοιχεία που σου δίνουν την ευθεία στο σουτ. Με το QUBE οι μύες σου αναπτύσσουν τη μνήμη που θα χρειαστείς και σε κανονικές συνθήκες. Tα αποτελέσματα είναι άμεσα".

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στην αποτελεσματικότητα της εφεύρεσης είναι ο Cuffs the Legend, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως προπονητής βελτίωσης δεξιοτήτων και παικτών και επί χρόνια φίλος του LeBron James. Χαρακτήρισε το QUBE μ... και τους δημιουργούς, απατεώνες. Ο δεύτερος ήταν ο ίδιος ο LeBron James.

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα του LeBron για τα σουτ. Είναι παλιό. Θα βρεις στο YouTube και νεότερο, διάρκειας μιας ώρας.

H εταιρεία απάντησε στον King (και τους 41.4 εκατομμύρια followers του στο Twitter) πως " με όλο το σεβασμό και το θαυμασμό προς τον LeBron James και όσα έχει κάνει εντός και εκτός παρκέ, το QUBE Basketball Trainer θέλει να φέρει ξανά την αγνότητα του σπορ, όπως προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον αυτοματισμό στον τρόπο που σουτάρουν οι παίκτες. Οι ικανότητες του LeBron είναι, προφανώς, μοναδικές.

Οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι το ίδιο τυχεροί. Για την ακρίβεια, έχουμε δει πως πολλοί είναι αυτοδίδακτοι, σε ό,τι αφορά το σουτ. Βλέπουν έναν παίκτη που τους αρέσει και προσπαθούν να αντιγράψουν το σουτ του. Στο μυαλό τους δείχνει περίφημο, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται δουλειά. Και για αυτό το QUBE είναι πολύτιμο εργαλείο. Προσφέρει στους κόουτς, τους παίκτες και τους γονείς των παικτών, έναν απλό, κατανοητό και οικονομικό τρόπο να κάνουν το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό. Προκειμένου να δει ο LeBron τα οφέλη, του χαρίζουμε 4 QUBES για το σχολείο του "I Promise" στο Akron".

Photo: YouTube/Qube

News 24/7

24MEDIA NETWORK