Άλλα έλεγε ο Σκουρτόπουλος για τον Αντετοκούνμπο

Για ένα μήνα, από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Ιουνίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωνε βέβαιος για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα ματς του Σεπτεμβρίου. Μέχρι να... διαψευστεί αυγουστιάτικα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΞΙΚΟ (ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ)
(EUROKINISSI/ACTION IMAGES)
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΞΙΚΟ (ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ) (EUROKINISSI/ACTION IMAGES) EUROKINISSI

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έδωσε στη FIBA τη λίστα με τους 24 διεθνείς που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρώτα ματς της β' προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, όπως και ο Κώστας Σλούκας, δηλώθηκαν κανονικά, με αποτέλεσμα να έχουν πλέον "εφεδρικό" ρόλο τα παιδιά που κουβάλησαν ως τώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Κόντρα όμως στις... αισιόδοξες προβλέψεις του Έλληνα εκλέκτορα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα είναι παρών. Σε διαφορετικές συνεντεύξεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής, η μία μάλιστα στην ιστοσελίδα της FIBA, έλεγε πως ο "Greek Freak" θα είναι διαθέσιμος για τις αναμετρήσεις με Σέρβους και Γεωργιανούς..

Χαρακτηριστικά υποστήριζε τότε πως " ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο. Αν δεν γίνεται κάτι πολύ ιδιαίτερο και εκτός απροόπτου, θα έρθει στην Εθνική ομάδα. Είναι ενήμερος για την περίοδο της προετοιμασίας, έχει στα χέρια του το πρόγραμμα προπονήσεων. Έχει δείξει ενδιαφέρον και νομίζω πως θα είναι στην ομάδα για τα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης".

Έπεσε όμως έξω! Οικτρά... Τον είχαν διαβεβαιώσει από την ΕΟΚ; Του έλεγε ψέματα ο παίκτης; Ό,τι κι αν συνέβη το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Μια αποστολή χωρίς τον αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς.

Διότι δηλώθηκαν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Όπως επίσης οι Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Πλέον, μονάχα αν η Εθνική εξασφαλίσει την παρουσία της στα τελικά της διοργάνωσης, που θα την εξασφαλίσει, θα δούμε με τη γαλανόλευκη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Νωρίτερα, στα παράθυρα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και Φλεβάρη, δεν προβλέπεται...

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK