Η Εθνική έχει περάσει, ποιες (ισχυρές) απειλούνται με αποκλεισμό

Η δεδομένη θέση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο δεν είναι αντίστοιχα δεδομένη για παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η λίστα μ' εκείνες που κινδυνεύουν να χαθούν στο δρόμο του μεταξιού για Κίνα.

Η Εθνική έχει περάσει, ποιες (ισχυρές) απειλούνται με αποκλεισμό
EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα της αμφισβήτησης, της πειραματικής σύνθεσης στην α' φάση, η Ελλάδα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ή τον Κουφό βρίσκεται κατά 99,999999999% στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το 7/7, μετά το 70-63 της Πέμπτης, επί της Σερβίας στο Ηράκλειο "κλείδωσε" επί της ουσίας την πρόκριση και το μόνο που απομένει είναι η "σφραγίδα" από τον υπάλληλο της αεροπορικής στον γκισέ του check-in, προτού η "γαλανόλευκη" αποστολή, όποια κι αν είναι η σύνθεσή ρης, επιβιβαστεί για το μακρινό ταξίδι στην Κίνα.

Η διαδικασία των άγνωστων προκριματικών δεν ήταν τόσο βατή για όλους. Επίπονη ως τώρα για ομάδες που δεν είχαν συνηθίσει να ανταπεξέρχονται σ' αυτή τη διαδικασία και σε κάποιες περιπτώσεις "μαρτυρική", αφού χάθηκαν παιχνίδια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χάνονταν.

Στη β' φάση των προκριματικών οι εθνικές είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ κι από το καθένα θα φτάσουν στον τελικό προορισμό μόνο οι πρώτες τρεις. Δεδομένου ότι έχουν όλες μεταφέρει τ' αποτελέσματά τους, αυτές που βρίσκονται πλέον σε ευνοϊκή θέση είναι φυσικά η Ελλάδα (7-0) και ταυτόχρονα η Ισπανία (6-0, παίζει σήμερα με Ουκρανία), η Λιθουανία (6-0, παίζει σήμερα με Ολλανδία) και η Γερμανία (7-0, νίκησε την Εσθονία).

Η Γαλλία του 6-1, παρά το κάζο στο Μπότεβγκαρντ από τη Βουλγαρία, είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, όπως και η Τσεχία, με ολόιδιο ρεκόρ, χάρη στο μεγάλο αποτέλεσμα επί της Ρωσίας (80-78).

Η "αρκούδα" του Σερχέι Μπαζάρεβιτς είναι μία εξ αυτών που απειλούνται με πρόωρο αποκλεισμό. Μπήκε με 3-3, αλλά πλέον έχει 3-4 και βρίσκεται πίσω από την τρίτη Φινλανδία, ισόβαθμη με την πέμπτη Βουλγαρία και μόλις στο +1 από την έκτη Βοσνία.

Επίσης η Τουρκία και η Λετονία άνευ Πορζίνγκις, με ρεκόρ 4-2 στον ίδιο όμιλο, νιώθουν στο κατόπι τους το Μαυροβούνιο και την Ουκρανία, τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ευρώπης Σλοβένοι, το σύνολο που θαυμάσαμε, θα έχουν τεράστια ανάγκη το αποψινό διπλό στη Ρίγα, μήπως και αντιστρέψουν αυτό το αρνητικό 2-4 και προλάβουν το Παγκόσμιο.

Ταυτόχρονα στο δεύτερο γκρουπ, η Ιταλία και η Κροατία δεν αισθάνονται εξασφαλισμένες. Οι "ατζούρι" έχουν το 4-2 κι αν νικήσουν την Πολωνία, που διεκδικεί με τις ίδιες πιθανότητες την πρόκριση, σαν να ξεφεύγουν. Αντίθετα οι πέμπτοι Κροάτες του 3-3 έχουν δύσκολο πρόγραμμα.

Στον δικό μας όμιλο, αυτοί που με 4-3 έχουν πρόβλημα είναι φυσικά οι Σέρβοι. Τους καταδιώκει η Γεωργία του Ηλία Ζούρου, που νίκησε μέσα στο Ισραήλ, επειδή ωστόσο έχουν νίκες να βρουν, η λογική λέει ότι στο φινάλε δεν θα αιφνιδιαστούν - εκτός κι αν δείξουν τάσεις αυτοχειρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK