Η 12άδα των Γάλλων για τους Ολυμπιακούς: Μέσα ο Γκομπέρ, έξω ο Φουρνιέ

Ο Ρουντί Γκομπέρ αποθεραπεύτηκε και ο Βενσάν Κολέ τον συμπεριέλαβε στην ολυμπιακή ομάδα της Γαλλίας. Αντίθετα ο Εβάν Φουρνιέ, παρά την επιθυμία του, δεν κλήθηκε.

Η 12άδα των Γάλλων για τους Ολυμπιακούς: Μέσα ο Γκομπέρ, έξω ο Φουρνιέ

Ο Αντριέν Μορμάν ήταν αυτός που "κόπηκε" από τον Βενσάν Κολέ προκειμένου να χωρέσει στη 12άδα της Γαλλίας ο Ρουντί Γκομπέρ.

Λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού ο σέντερ των Τζαζ δεν είχε βοηθήσει τους "μπλε" στο Προολυμπιακό Τουρνουά των Φιλιππίνων. Αφού πάντως η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και το εθνικό συγκρότημα εξασφάλισε το εισιτήριο για το Ρίο, ο Γκομπέρ ήταν διαθέσιμος.

Ο Κολέ αποφάσισε να κάνει χρήση του δικαιώματος ν' αλλάξει τη 12άδα του και κάλεσε τον 24χρονο, έναν από τους καλύτερους rim protector στο ΝΒΑ, και άφησε εκτός τον Αντριέν Μορμάν που στο τουρνουά στη Μανίλα έπαιξε ελάχιστα και καθόλου στον τελικό με τον Καναδά.

Αντίθετα ο εκλέκτορας της Γαλλίας δεν έδωσε την ευκαιρία στον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος είχε προτιμήσει να επικεντρωθεί στην αναζήτηση της καλύτερης δυνατής πρότασης στο ΝΒΑ θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτό πλήρωσε επί της ουσίας τώρα.

Πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ ο Γκομπέρ είχε 10.4 πόντους με 59% στα δίποντα (καρφώματα), 8.1 ριμπάουντ και 2 κοψίματα!

Η 12άδα της Γαλλίας

ΓΚΑΡΝΤ

Τομά Ερτέλ (Εφές), Αντουάν Ντιό (Βαλένθια), Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Νικολά Μπατούμ (Σάρλοτ Χόρνετς), Σαρλ Καϊντί (Βιλερμπάν), Φλοράν Πιετρούς (Νανσί), Μπορίς Ντιό (Γιούτα Τζαζ), Μικαέλ Ζελαμπάλ (Λε Μαν), Κιμ Τιλί (Μπασκόνια)

ΣΕΝΤΕΡ

Ζοφρί Λοβέρν (Ντένβερ Νάγκετς), Ρουντί Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK