Κατσικάρης: "Από την ήττα αρχίζει ένα νέο ταξίδι"

Ο Φώτης Κατσικάρης είδε το ποτήρι...μισογεμάτο μετά την ήττα της Εθνικής από την Κροατία και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατσικάρης: "Από την ήττα αρχίζει ένα νέο ταξίδι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά, ο Ελληνας κόουτς τόνισε: " Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη. Είχαμε το χειρότερο ξεκίνημα που μπορούσαμε να κάνουμε. Δεχθήκαμε τρίποντα, αστοχήσαμε. Είχαν πιο έμπειρη ομάδα και μας τιμώρησαν. Τους κυνηγήσαμε στο σκορ. Μας έδιναν τα τρίποντα, αλλά αυτή είναι μια αδυναμία μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ.

Η άμυνά μας ήταν απαράδεκτη στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε μια φάση στο πρώτο μέρος χάναμε με 24 πόντους. Κάναμε προσπάθεια. Είχαμε προβλήματα. Ήταν σκληρό για εμάς και την ομάδα. Αυτή τη στιγμή, σε μια τέτοια ήττα, το ελληνικό μπάσκετ ξεκινά ένα νέο ταξίδι με περισσότερη αισιοδοξία. Το ελληνικό μπάσκετ θα είναι εκεί. Χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά από αυτή την ήττα πιθανότατα θα δούμε κάτι καλό από αυτή την ομάδα στο μέλλον".

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου ο Ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη. Είχαμε το χειρότερο ξεκίνημα που μπορούσαμε να κάνουμε. Δεχθήκαμε τρίποντα, αστοχήσαμε. Δεν είχαμε ισορροπία στο παιχνίδι μας. Είχαν πιο έμπειρη ομάδα και μας τιμώρησαν. Τους κυνηγήσαμε στο σκορ από εκείνο το σημείο και μετά. Μας έδιναν τα τρίποντα με τον τρόπο που αμύνθηκαν, αλλά αυτή είναι μια αδυναμία μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ και ήταν καλοί στην άμυνα. Είχαν την ηρεμία να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Η άμυνά μας ήταν απαράδεκτη στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε μια φάση στο πρώτο μέρος χάναμε με 24 πόντους. Κάναμε προσπάθεια, τελειώσαμε το ημίχρονο στο -10. Είχαμε προβλήματα στην επίθεσή μας" .

"Ήταν σκληρό για εμάς και την ομάδα. Αυτή τη στιγμή, σε μια τέτοια ήττα, το ελληνικό μπάσκετ και αυτή η νέα γενιά ξεκινά ένα νέο ταξίδι με περισσότερη αισιοδοξία. Το ελληνικό μπάσκετ θα είναι εκεί. Χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά από αυτή την ήττα πιθανότατα θα δούμε κάτι καλό από αυτή την ομάδα στο μέλλον".

Μετά το ματς ο Κατσικάρης υποστήριξε για το μέλλον του: "Ήμουν χωρίς συμβόλαιο φέτος, είχα συμφωνήσει για δύο χρόνια, τώρα ήμουν δίχως συμβόλαιο. Άρα δεν υπάρχουν ούτε παραιτήσεις, ούτε απολύσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελλάδα-Κροατία 61-66

News 24/7

24MEDIA NETWORK