Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο Contra.gr: "Η Εθνική μου δικαίωση... "

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στο Contra.gr για την κλήση του στην Εθνική ομάδα, το μεγάλο στόχο της Ολυμπιάδας, τον αδελφό του "που μπορεί να γίνει ο ηγέτης" και τη δική του δικαίωση.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο Contra.gr: "Η Εθνική μου δικαίωση... "
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενα πηγαίο χαμόγελο. Αυτό ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο καθ' όλη τη διάρκεια της media day της Εθνικής ομάδας. Το χαίρεται το παλικάρι και δεν διστάζει να το δείχνει. Είναι η πρώτη του φορά στην "επίσημη αγαπημένη" και ο μεγάλος αδελφός Αντετοκούνμπο απολαμβάνει τις στιγμές, ρουφάει εμπειρίες και ονειρεύεται. Οχι για το απώτερο μέλλον αλλά με ορίζοντα μόλις 20 ημέρες μετά.

"Αυτό που νιώθω στις προπονήσεις είναι ότι είμαστε μία ομάδα, ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Θα παλέψουμε και θα κυνηγήσουμε κάθε μπάλα γιατί διψάμε για διάκριση. Με αφετηρία την άμυνα να είστε σίγουρα ότι δεν αφήσουμε καμία φάση να περάσει έτσι" μας λέει σε μία άκρως... επιθετική αρχή που έχει...αμυντική συνέχεια με αφορμή μία ερώτηση για την άμυνα.

"Φυσικά και δεν έχω κανένα δισταγμό να παίξω άμυνα. Νομίζω ότι ίσα-ίσα διαθέτοντας παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις θα έχουμε πολλά παιδιά τη δυνατότητα να βγαίνουμε πάνω στις μπάλες και να κυνηγάμε πολύ τον αντίπαλο".

Υπάρχει άγχος Θανάση; "Κοίτα άγχος θα υπάρχει πάντα. Και θα υπάρχει πάντα επειδή νοιάζεσαι, θέλεις να νικήσεις. Εκπροσωπείς τη χώρα σου και πάντα τη χώρα σου θέλει να την οδηγείς σε μεγαλεία. Από εκεί και πέρα εμείς θα δώσουμε και την ψυχή μας για το στόχο της Ολυμπιάδας. Για στόχους δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, εγώ είμαι καινούργιος στην Εθνική. Πάντως αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα τα δίνει όλα και θα παλεύει μέσα στο γήπεδο μέχρι τέλους".

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο Contra.gr: "Η Εθνική μου δικαίωση... "
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το χαμόγελο είναι εκεί παρών και όταν του κάνουμε την ερώτηση αν νιώθει δικαιωμένος με την κλήση του από τον κόουτς Κατσικάρη: "Είναι μία δικαίωση για μένα να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα. Δεν είχα παίξει στις μικρές Εθνικές και αυτό κάνει τη χαρά μου μεγαλύτερη. Είναι τρομερή εμπειρία την οποία συνδυάζω με το γεγονός ότι βρίσκομαι στην ίδια ομάδα με τον αδερφό μου. Μετά τα αδέρφια Γκασόλ, είμαστε εμείς (γέλια). Η παρουσία μου αποτελεί και κίνητρο για να παίξω ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο σκληρά".

Για τον αδελφό του στάζει μέλι: "Νομίζω το να γίνει ηγέτης βρίσκεται και στο πλάνο του κόουτς. Είχε μία γεμάτη σεζόν στο ΝΒΑ οδηγώντας την ομάδα του όσο πιο ψηλά μπορούσε. Στους Μπακς έχει ήδη αυτό το ρόλο και το επίπεδο είναι εκεί είναι τρομερά υψηλό. Θα δούμε όμως".

Και μία πληροφορία τέλος για το που θα παίξει του χρόνου: "Είναι πολύ πιθανό να είμαι στην Ευρώπη. Ολα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι. Και για την Ευρώπη, και για το ΝΒΑ και για την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι εφέτος θέλω να παίξω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δύο άνθρωποι των Μπακς στις προπονήσεις της Εθνικής

News 24/7

24MEDIA NETWORK