Μπουρούσαρος τρανός οδηγεί την Εθνική!

Γιάννης Μπουρούσης, ο...φρουρός της Εθνικής. Με αποφασιστικούς πόντους του Καρδιτσιώτη στο τέλος, η "επίσημη "αγαπημένη νίκησε 75-70 τη Μεγάλη Βρετανία στο Ηράκλειο και έκανε το 4 στα 4 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το είχαμε ξαναγράψει και την Παρασκευή, τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι περίπατος στο δάσος για την Εθνική. Αντιθέτως, κρύβουν πολλές παγίδες.

Οι Βρετανοί είχαν βγάλει τα συκώτια της ελληνικής ομάδας και επί αγγλικού εδάφους, η νίκη κατακτήθηκε στην παράταση. Στο Ηράκλειο είχαμε μία από τα ίδια.

Φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 46 πόντους (!) στο πρώτο ημίχρονο με 17/24 δίποντα.

Για να... γυρίσει ο ήλιος στο ματς χρειάστηκε αφενός οι παίκτες του Σκουρτόπουλου να παίξουν πολύ καλύτερη άμυνα και αφετέρου να ορθώσει το ανάστημά του ο Μπουρούσης. Πέντε από τους 15 πόντους του Κερδιτσιώτη ήταν... χρυσάφι και ουσιαστικά έγειραν την πλάστιγγα στο μέρος της Εθνικής στο τελευταίο λεπτό. Ενα χουπ και ένα γκολ-φάουλ έκαναν όλη τη δουλειά!

Εστω και με... περιπέτεια λοιπόν, η δουλειά έγινε. Τέσσερα στα τέσσερα και η ομάδα συνεχίζει.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 39-46, 56-58, 75-70

Ελλάδα: Αθηναίου 12, Μπουρούσης 15, Γιαννόπουλος 3, Γκίκας 2, Κατσίβελης 2, Κόνιαρης 4, Λαρεντζάκις 3, Μαργαρίτης 12, Μαυροειδής 2, Βασιλόπουλος 15.

Μεγάλη Βρετανία: Ατσάρα 5, Μπόατενγκ 2, Κλαρκ 16, Τζόνσον 1, Μάρεϊ 9, Νέλσον 12, Οκέρεφορ 9, Ολασένι 11, Φίλιπ 4, Σόντερς 1

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!