Στην Κορέα εφηύραν τον πιο αδιανόητο κανονισμό μπάσκετ

Με παπούτσια ή χωρίς; Διότι για να παίξεις μπάσκετ στο εγχώριο πρωτάθλημα θα πρέπει να είσαι μέχρι δύο μέτρα. Ψηλότερος κόβεσαι...

Περιορισμός ύψους! Αυτός είναι ο νέος κανονισμός που θέτει η κορεάτικη λίγκα για τους μη γηγενείς παίκτες που θα υπογράφουν οι ομάδες.

Ο κανονισμός μάλιστα έχει δύο σκέψη. Διότι ο ένας ξένος θα πρέπει να μην είναι ψηλότερος από δύο μέτρα και ο δεύτερος να είναι κοντύτερος των 186 εκατοστών!

Ο λόγος; Σύμφωνα με τους επιτελείς, το σπορ θα γίνει πιο ταχύ και ελκυστικότερο στο μάτι του θεατή, αφού θα μπορέσει να συναγωνιστεί σε δημοφιλία το βόλεϊ που τα τελευταία χρόνια έχει τα πρωτεία. Το ότι θα πέσει η ποιότητα μάλλον δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα.

Ο Ντέιβιντ Σίμον, ο Αμερικάνος αρχισκόρερ του πρωταθλήματος, έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν άκουσε τα μαντάτα. Ο ίδιος είναι 2μ02 και δεν έχει δικαίωμα να ξαναβγάλει δελτίο.

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.