Χαραλαμπόπουλος: "Απλά, δεν μας βγήκε το παιχνίδι"

Οι διεθνείς ήταν φανερά απογοητευμένοι από την κατάληψη της τέταρτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, καθώς είχαν ως μεγάλο στόχο το μετάλλιο.

Η Εθνική Εφήβων δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, γνωρίζοντας την ήττα με 71-80 από την Τουρκία στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, λόγω της υποτροπής του τραυματισμού στον αστράγαλο, δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την Εθνική Εφήβων στο χαμένο μικρό τελικό με την Τουρκία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο.

"Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, παίξαμε για την ομάδα κι όχι για μας, ήμασταν μια παρέα από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό μετράει. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά είχαν όρεξη να παίξουν στον μικρό τελικό, παίξαμε δυνατά, απλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι", δήλωσε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

Για το πρόβλημα τραυματισμού του: "Είχα έναν τραυματισμό στο φιλικό με τις ΗΠΑ. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές. Δεν μπορούσα να παίξω στο 100%, αλλά ευχαριστώ για την προσπάθεια που έγινε. Με βοηθούσαν από το πρωί ως το βράδυ για να παίξω έστω και για λίγο".

Για το τι θα θυμάται και τι θέλει να ξεχάσει από τη διοργάνωση: "Θέλω να ξεχάσω τον τραυματισμό μου και τα παιχνίδια που δεν έπαιξα και θα θυμάμαι για πάντα αυτόν τον κόσμο που μας βοήθησε και μας στήριξε σε όλα τα παιχνίδια, είτε χάσαμε, είτε κερδίσαμε. Υπάρχει ένα δέσιμο λόγω της μητέρας μου με το Ηράκλειο, έχω έρθει πολλές φορές διακοπές και έχω συγγενείς. Με στήριξαν όπως και όλη την ομάδα, γι' αυτό τους ευχαριστώ".

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στο Βόλο: "Είμαστε μια πολύ καλή φουρνιά, 1997-1998, με παιδιά που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι και ελπίζω να έχουμε μια ανάλογη πορεία".

Σκουλίδας: "Δεν αδειάσαμε με τις ΗΠΑ"

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το τουρνουά στον Διονύση Σκουλίδα, ο οποίος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ως "δικαιολογία" την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό: "Δεν αδειάσαμε στον αγώνα με τις ΗΠΑ. Απλά θεωρώ πως δεν βάλαμε το κορμί μας. Δεν είναι ότι δεν το θέλαμε. Δεν βάλαμε το κορμί μας δυνατά και το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Είμαστε χαρούμενοι για την τέταρτη θέση, αλλά σίγουρα είναι πικρή η ήττα".

Για το μέλλον, είπε: "Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω. Τελείωσε η διοργάνωση, τερματίσαμε τέταρτοι και η ζωή συνεχίζεται. Δεν υπάρχει χρόνος να κατεβάσουμε το κεφάλι. Εχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας".

Για το τι θα κρατήσει: "Αυτό που θα κρατήσω είναι σίγουρα η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος. Επίσης, όλη αυτή την προσπάθεια που κάναμε. Αυτός ο μήνας ήταν υπέροχος. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την αγάπη τους".

Τολιόπουλος: "Θέλαμε το μετάλλιο σαν τρελοί"

Απογοητευμένος από την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου εμφανίστηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος: "Το μετάλλιο το θέλαμε σα τρελοί. Δεν ξέρω τι να πω. Αυτή την στιγμή νιώθω μόνο απογοήτευση. Εχουμε μια πολύ καλή ομάδα, είμαστε μια πολύ καλή παρέα και πιστεύω πως θα μείνουμε έτσι και θα κάνουμε κάτι καλό στο μέλλον".

Για την πορεία της ομάδας: "Πετύχαμε τον βασικό μας στόχο, μπήκαμε στην τετράδα. Δυστυχώς δεν πήραμε μετάλλιο. Εγώ πιστεύω πως το αξίζαμε. Επαιξε ρόλο και η κούραση από τον ημιτελικό με τις ΗΠΑ. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι. Συνεχίζουμε, έτσι είναι η ζωή...".

Για τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης: "Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο. Ηταν απίστευτος αυτές τις δέκα μέρες που κράτησε το τουρνουά. Ελπίζω να ξαναγίνει κάποια διοργάνωση εδώ, για να την υποστηρίξει έτσι θερμά ο κόσμος".

Για το τι θα κρατήσει από αυτό το Παγκόσμιο: "Κρατάω τις καλές στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, την παρέα που κάναμε, το πόσο καλοί φίλοι είμαστε, τον κόσμο που ήταν απίστευτος... Ολα αυτά τα ωραία πράγματα θα μου μείνουν... Δεκαεννιά χρονών είμαστε, έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας".