Ο Carmelo συμβιβάστηκε ένα χρόνο μετά την αλαζονικά χιουμοριστική απάντησή του

Δεν φρόντισε να δουλέψει όσο ο συνομήλικός του Lebron James και ήρθε η ώρα ο Carmelo Anthony να βάλει πολύ νερό στο κρασί του. Οι Rockets τον θέλουν για συγκεκριμένα πράγματα.

Houston Rockets' Carmelo Anthony (7) poses for a photographer during media day Monday, Sept. 24, 2018, in Houston. (AP Photo/David J. Phillip)
Houston Rockets' Carmelo Anthony (7) poses for a photographer during media day Monday, Sept. 24, 2018, in Houston. (AP Photo/David J. Phillip) AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Έντιμος συμβιβασμός. Ο Carmelo Anthony άργησε, αλλά έφτασε σ' ένα ικανοποιητικό επίπεδο μπασκετικής αυτογνωσίας. Ένας παιδί που ένιωθε πάντα 'άτρωτο' στο παρκέ, ήρθε η στιγμή ν' αποδεχθεί πως ο μπασκετόκοσμος δεν γυρίζει πλέον γύρω του.

Τα μόλις 2.4 εκατομμύρια δολάρια που πήρε από τους Houston Rockets για να υπογράψει το minimum βετεράνου και η ατάκα πως "θα κάνω ότι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω αυτήν την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα" είναι μια στέρεη βάση για να οικοδομήσει από την αρχή τη σχέση με τον παίκτη Carmelo.

Πέρυσι τέτοια εποχή, 25/9, στην παρουσίασή του από τους Thunder, δεν έπαψε να γελάει όταν τον ρωτούσαν αν είναι έτοιμος ν' αποδεχθεί έναν ρόλο εφεδρικού παίκτη. "Who, me?", απορούσε ρητορικά και καλούσε τον Paul George ν' απαντήσει αντί αυτού.

Δεν είχε διακρίνει την πραγματικότητα. Η οποία αποτυπώθηκε στους αδιάψευστους και αμείλικτους αριθμούς. 'Βαρύ σκαρί' στα 34.5 πλέον, έπαιξε 36 λεπτά σε καθένα από τα 78 παιχνίδια της κανονικής περιόδου, αλλά είχε μόνο 16.2 πόντους και 5.8 ριμπάουντ. Για ασίστ, ας το αφήσουμε. Μόνο 1.3 τελικές, τη στιγμή που είχε φτάσει να δίνει ακόμα και 4.2! Ήταν μακράν της δεύτερης η χειρότερη σεζόν του.

Ακόμη και μετά τον αποκλεισμό της Oklahoma City στον α' γύρο των playoff ήταν στο σύννεφό του. Όχι προσγειωμένος στην πραγματικότητα. Ήξερε ότι τίποτα δεν πήγε καλά, είχε μάθει ότι δεν τον ήθελαν, μα έλεγε πως δεν πρόκειται να 'θυσιάσει' το όνομά του, το ρόλο του και την υστεροφημία του για να έρχεται από τον πάγκο.

Ο Carmelo συμβιβάστηκε ένα χρόνο μετά την αλαζονικά χιουμοριστική απάντησή του

Σαν ν' αντικατέστησε ξαφνικά το 'chip' στο μυαλό του. Να έκανε upgrade στο λογισμικό του εγκεφάλου του. Να εισήγαγε τα νέα δεδομένα και να έβγαλε τα συμπεράσματά του. Επί της ουσίας να είδε την αλήθεια κατάματα.

Κατά λαβαίνοντας πως στην καριέρα του ο Anthony δεν δούλεψε όσο το φιλαράκι του ο Lebron James κι ας ήταν στην αρχή της παράλληλης πορείας του καλύτερος επιθετικός. Αφέθηκε σ' ένα μοναδικό ταλέντο να στέλνει την μπάλα στο καλάθι, πόνταρε στα ηγετικά χαρακτηριστικά του, ένιωσε βασιλιάς (χωρίς στέμμα) όπου κι αν έπαιξε, δεν εξελίχθηκε μπασκετικά βελτιώνοντας τις αδυναμίες του.

Όσο κοντά στην κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι, όσο κι αν αφουγκράζεται και σκύβει πάνω στα άλυτα προβλήματα ενός αμερικανικού ιστού με τεράστια κενά, ανισότητες και παραφωνίες υψώνοντας οργισμένος τη στεντόρεια φωνή του και προσφέροντας δίχως να ζητά ανταπόδοση, τόσο 'αλαζονικά' δρούσε στο παρκέ.

Πλέον η άμμος στην κλεψύδρα σώθηκε και η ευκαιρία του να κατακτήσει έναν τίτλο μοιάζει η τελευταία. Ωρίμασε ο παίκτης Anthony; Ποτέ δεν είναι αργά.

Διότι ο κόουτς Mike D'Antoni είναι βέβαιο πως θα προτιμήσει χαμηλά σχήματα με Paul - Harden - Gordon και θα χρησιμοποιεί τον Anthony παρέα με πιο... αμυντικές 4άδες ψάχνοντας απ' αυτόν το έξτρα. Ούτε θέλει να πειράξει τη χημεία των Rockets ούτε βέβαια να 'ευνουχίσει' έναν τέτοιο σκόρερ. Η λύση βρίσκεται ακριβώς στη μέση και γι' αυτό ο 34χρονος φόργουορντ θα είναι ο 6ος παίκτης!

Photo Credits: AP Photo/David J. Phillip

News 24/7

24MEDIA NETWORK