Το Σαρλερουά - Χάποελ μάς έφερε στο μυαλό το Τορίνο

Αν σου ήταν οικείες οι εικόνες από το μπασκετικό Σαρλερουά - Χάποελ Τελ Αβίβ στο Βέλγιο, τότε θυμάσαι τον τελικό του Άρη με την Εφές στο Τορίνο πριν από 25 χρόνια!

Το Σαρλερουά - Χάποελ μάς έφερε στο μυαλό το Τορίνο
EUROKINISSI

Καρεκλοπόλεμος και ξύλο στο Σαρλερουά - Τελ Αβίβ. Οι σκληρές σκηνές κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο.

Κατά την ενημέρωση των βελγικών αρχών, Ισραηλινοί θεατές, εκνευρισμένοι από την αρνητική εξέλιξη του αγώνα και το διαφαινόμενο αποκλεισμό, άρχισαν να προκαλούν τους Βέλγους.

Η ένταση γενικεύτηκε, άρχισαν οι μάχες σώμα με σώμα γύρω από το παρκέ και οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον αγώνα για μισή ώρα.

Μονάχα η επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα σπρέι πιπεριού, ομαλοποίησε την κατάσταση προκειμένου το δεύτερο ημίχρονο να συνεχιστεί και ο αγώνας να λήξει 73-59 υπέρ της Σαρλερούα. Κατά τη σύρραξη, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί και συνελήφθη ένας ταραξίας.

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο των επεισοδίων σ' έναν ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά σε καμία περίπτωση σπάνιο. Βλέποντάς τις εικόνες πάντως ταξιδεύεις νοερά στο Τορίνο.

Μάρτης του '93. Ο Άρης έχει σηκώσει την ευρωκούπα χάρη στο άστοχο λέι απ του Ναουμόσκι στην εκπνοή και το υπέρ του 50-48 επί της τουρκικής Εφές, αλλά παράλληλα με τους πανηγυρισμούς για το θρίαμβο ξεσπούν εκτεταμένα επεισόδια πριν από την απονομή.

Ανταλλαγή καρεκλών και άλλων αντικειμένων στη μία πλευρά του γηπέδου, τη στιγμή που ο Σβι Σερφ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο Τζέι Τζέι Άντερσον και οι υπόλοιποι 'κίτρινοι' θα ήθελαν να γιορτάζουν για ό,τι είχαν καταφέρει.

Ο Άρης κρίθηκε 'ένοχος' από την πειθαρχική επιτροπή και πληρώνει το τίμημα. Όχι με διετή αποκλεισμό, όπως ήταν η αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί, αλλά με αποκλεισμό της έδρας για όλη την επόμενη περίοδο και μετακόμιση στην Αθήνα.

Η σύνδεση με τα συμβάντα στο Σαρλερουά αυτόματη. Το δεύτερο στοιχείο που ενώνει τις δύο περιπτώσεις; Έγιναν σε διοργάνωση της FIBA, καθώς ήταν αγώνας για τον α' προκριματικό γύρο του Basketball Champions League.

Όχι πως στην Euroleague δεν λάβει χώρα ανάλογα. Μην ξεχνάς το Άλμπα Βερολίνου - Γαλατάσαραϊ πριν από 3,5 χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK