Ο Ντόρσεϊ 'διαβάζει' τον Καλάθη και ξεπατικώνει ό,τι μπορεί

Περιμένει την ευκαιρία καθιέρωσης σ' ένα απαιτητικό περιβάλλον και μαθαίνει από κάθε εμπειρία του. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν μένει πάντα στο χρόνο συμμετοχής του όσο σ' αυτά που ζει.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι (υπό αναδιάρθρωση) Hawks έχουν δώσει τρία ματς ως τώρα στη νέα σεζόν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει παίξει μόνο στα δύο. Σ' αμφότερα μάλιστα, τόσο με τους Knicks όσο και με τους Grizzlies, έμεινε στο παρκέ λιγότερα από 15 λεπτά (6 και 3 πόντοι με 4/11 σουτ), ψάχνοντας το ρόλο του.

Ακόμη δεν έχει γίνει ευδιάκριτο, αν ο νέος προπονητής του, Loyd Price, τον υπολογίζει στο ροτέισον, το σίγουρο είναι πως ο ομογενής γκαρντ χρειάζεται χρόνο δίπλα στον Trae Young για να πείσει αν αξίζει ή όχι. Τα φώτα έχουν πέσει στον... πρωτοετή και δικαιολογημένα, όταν μπορεί να σκοράρει 35 πόντους με 6/14 τρίποντα και να μοιράζει 11 ασίστ στον ίδιο αγώνα (133-111 επί των Cavaliers).

Την ίδια ώρα ωστόσο είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση του Ντόρσεϊ για να αισθανθεί κομμάτι όλου του υπόλοιπου συνόλου. Ο ίδιος έχει διάθεση να μάθει κι άλλα - στα 22 του είναι ακόμη. Σφουγγάρι το μυαλό του, ρουφάει γνώση και εμπειρία. Έτσι βλέπει ο ίδιος κάθε πρόσκληση, μεταξύ των οποίων η Εθνική ομάδα. Στην οποία βρέθηκε τον Σεπτέμβριο επιστρέφοντας με.

"Είμαι ακόμα πολύ νέος και το γεγονός ότι ξοδεύω χρόνο με παιδιά όπως ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Νικ Καλάθης, ή με όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι ανεκτίμητο. Μαθαίνεις τόσα πολλά από αυτούς, γνωρίζουν τόσα πολλά για το παιχνίδι που κι εσύ, ο οποίος παίζεις δίπλα τους, μαθαίνεις πολλά βλέποντας αυτούς στο παιχνίδι ή την προπόνηση", υποστήριξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIBA.

Ο Ντόρσεϊ παλεύει κάθε μέρα για να γίνεται καλύτερος. Οφείλει να το κάνει όσο είναι νέος, όσο μπορεί να δουλέψει σε κομμάτια του παιχνιδιού που υστερεί. Είναι ο μόνος δρόμος για να στεριώσει στο κορυφαίο επίπεδο και να κερδίσει όσα τού αναλογούν.

Θα ήθελε σίγουρα να είναι καλύτερος πασέρ, να διαβάζει το παιχνίδι, να προβλέπει καταστάσεις, να ενεργεί. Όπως ο Νικ Καλάθης. "Έχω πάρει τόσα πολλά από αυτόν. Ο Νικ έχει τεράστιο μπάσκετ IQ, είναι ένας σπουδαίος στρατηγός μέσα στο γήπεδο και προσπαθώ να βλέπω, να διαβάζω και να παρακολουθώ οτιδήποτε κι αν κάνει. Έχει μία φυσική ηγετικότητα, είναι εξαιρετικά έμπειρος και έτσι πρέπει να μαθαίνεις, αλλά και να εξελίσσεσαι παίζοντας δίπλα του. Ο Νικ είχε κάνει ήδη μια πολύ μεγάλη καριέρα και με εμπνέει αληθινά το ταξίδι του γιατί μεγάλωσε στην Αμερική και έπαιξε τόσα χρόνια εκεί", συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Για να δούμε πού θα τον βγάλει ο δρόμος που έχει επιλέξει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK