Ένα ματς με ακόμα πιο αστρονομικό σκορ από το Ιωνικός Νίκαιας-Εθνικός

Περίπου 400 πόντοι σε έναν αγώνα μπάσκετ, διάρκειας 40 λεπτών. Έχει συμβεί σε αγώνα του κολεγιακού πρωταθλήματος και είναι ένα ρεκόρ που δεν πρόκειται ποτέ να σπάσει. Ας θυμηθούμε εκείνο το κινηματογραφικό παιχνίδι.

Ένα ματς με ακόμα πιο αστρονομικό σκορ από το Ιωνικός Νίκαιας-Εθνικός

Εδώ και δυο ημέρες, υπάρχει ένα νέο, αστρονομικό ρεκόρ σκοραρίσματος στο ελληνικό μπάσκετ: Ο Ιωνικός Νικαίας έχει νικήσει τον Εθνικό με σκορ 197-116. Το παιχνίδι είχε και 'δεύτερο ημίχρονο' με τον Νίκο Μίχαλο να εκφράζει από τον αέρα του Sport24 Radio 103.3 μια άποψη περί "παιχνιδιού-παρωδίας", και τον πρόεδρο του Ιωνικού, Βαγγέλη Τσιάπα να τοποθετείται επίσης, αναφέροντας ότι οι σχετικοί ισχυρισμοί ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος αγώνας έχει ήδη περάσει στη σφαίρα του θρύλου και η παραγωγικότητα του σκορ ξεπερνάει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι ότι στο σύμπαν του παγκόσμιου μπάσκετ, έχει υπάρξει και αγώνας με -αρκετά- μεγαλύτερο σκορ. Ας γυρίσουμε πίσω στο 1992.

Είναι 12 Ιανουαρίου 1992 και το κολέγιο Tρόι Στέιτ αντιμετωπίζει την αντίστοιχη κολεγιακή ομάδα των ΝτεΒράι Χόγιας, στο γήπεδο Σέρτεν Χολ. Για τον αγώνα έχουν οριστεί τρεις διαιτητές, ενώ στο γήπεδο της πόλης Τροι στην Αλαμπάμα, έχουν κοπεί συνολικά 2.000 εισιτήρια. Ο αγώνας θα διαρκέσει 40 λεπτά, ως συνήθως. Το τελικό του σκορ θα είναι: 141 πόντοι για την ουραγό ομάδα των ΝτεΒράι Χόγιας και 258 πόντοι για το Τρoι Στειτ, που φλέρταρε με την κορυφή.

Ο πρώτος πόντος θα μπει ύστερα από 54 δευτερόλεπτα αγώνα. Στη συνέχεια, ο παίκτης της ομάδας του Τρόι Στέιτ, Πολ Μπράιαν θα αστειευτεί λέγοντας "ξεκινήσαμε πολύ νωθρά εκείνο το παιχνίδι, δεν έμπαινε τίποτα στην αρχή". Και όντως, στα πρώτα 3 λεπτά είχαν σημειωθεί μόλις 15 πόντοι. Το μεγάλο ξέσπασμα έγινε σε μια επίθεση του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, με το ρολόι να δείχνει 3.14 για το τέλος της πρώτης περιόδου.

Κάπου εκεί οι παίκτες ξεκίνησαν να σουτάρουν ακατάπαυστα τρίποντα και να δημιουργούν φάσεις που ολοκληρώνονταν με καρφώματα. Συνολικά στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν ευστοχήσει σε 21 καταγεγραμμένες προσπάθειες τριών πόντων από το Τρόι Στέιτ με το σκορ να φτάνει στο 123-53. Στο δεύτερο ημίχρονο, με το χρονόμετρο να δείχνει 7.53 για την ολοκλήρωση του αγώνα, οι παίκτες της Αλαμπάμα καταφέρνουν να τερματίσουν - κυριολεκτικά- τον πίνακα του σκορ, σκοράροντας τον 200ο τους πόντο.

Καθώς ο πίνακας δεν μπορούσε να υπολογίσει 200+ πόντους, η λύση που δόθηκε ήταν να μηδενιστεί το σκορ(!) της ομάδας του Τρόι Στέιτ και με έναν 'φτου κι απ' την αρχή' τρόπο να υπολογιστεί η εξέλιξη του σκορ. Στο τέλος του αγώνα, μέσα σε ένα γενικότερο χάος, η γραμματεία χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να υπολογίσει κατά προσέγγιση το τελικό σκορ, με κάποια κωμικά σχεδόν στατιστικά στοιχεία να εμφανίζονται όπως το ποσοστό των βολών των Χόγιας (3/3 σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ και ο υπολογισμός των λαθών βγαίνει εκτός ελέγχου, με τον Κλέιτον Τζόουνς των Χόγιας να φτάνει τα 44 (!).

Ένας από τους παίκτες που βρέθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι, ο Τόμι Ντέιβις, το περίγραψε ως "ένα ματσάκι με διάθεση παραλίας". Σήμερα, το SB Nation έχει διαψεύσει εν μέρει το σκορ εκείνο του αγώνα τονίζοντας πως όχι, δεν είχε λήξει 258-141, αλλά 253-141. Έχει σημασία άραγε;

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK