Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των ρεκόρ!

Πόσοι είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχει πετύχει σ' ένα παιχνίδι και πόσα ριμπάουντ έχει κατεβάσει; Πότε ξεπέρασε τον Τζαμπάρ και πότε τον Μάτζικ Τζόνσον; Όλες οι ατομικές επιδόσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο απ' όταν πάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ μέχρι και σήμερα...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των ρεκόρ!

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κάθε φορά στο γήπεδο είναι άλλη μία ημέρα στη δουλειά. Για όλους τους υπόλοιπους εξ υμών οι εμφανίσεις (και τα γενέθλιά του) είναι η ευκαιρία να τον αποθεώνουμε για το αστείρευτο ταλέντο του και όλα όσα έχει καταφέρει τα μόλις 3,5 χρόνια που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων. Και όχι μόνο στέκεται επάξια δίπλα στον Λεμπρόν, στον Ντουράντ, στον Γουέστμπρουκ και στον Χάρντεν, αλλά διακρίνεται, ξεχωρίζει, λάμπει.

Δεν είναι λίγα αυτά που έχει καταφέρει ο Giannis σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως είναι τόσα πολλά που συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των κορυφαίων μη Αμερικανών που μπήκαν στο ΝΒΑ και άφησαν το σημάδι τους. Κι αν ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι ο πρώτος όλων, ένας 22χρονος Έλληνας έρχεται να ξεπεράσει τον πήχη που ανέβασαν πολλοί από τους άλλους μεγάλους που διέβησαν τον... Ατλαντικό για να δοκιμαστούν στο υψηλότερο επίπεδο.

ΔΙΟΤΙ...

➔ Έχει ήδη δύο φορές στην καριέρα του σκοράρει 34 πόντους! Η πρώτη πέρυσι κόντρα στους Σικάγο Μπουλς και η δεύτερη εφέτος στο πρόσφατο ματς με τους πρωταθλητές Κλίβελαντ Καβαλίερς.

➔ Έχει ήδη μέχρι τώρα σημειώσει +30 πόντους σε πέντε παιχνίδια.

➔ Απ' όταν καθιερώθηκε σε θέση πόιντ γκαρντ, έχει ρεκόρ καριέρας τις 14 ασίστ σε παιχνίδι με τους Μπρούκλιν Νετς.

➔ Τα περισσότερα ριμπάουντ που έχει μαζέψει σ' ένα παιχνίδι είναι 16. Δις μάλιστα, σε παιχνίδια με τους Ατλάντα Χοκς και τους Χιούστον Ρόκετς.

➔ Σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις έχει κόψει τους αντιπάλους του πέντε φορές. Τη μία με τους Φιλαντέλφια Σίξερς και την άλλη με τους Μπρούκλιν Νετς.

➔ Στα πέντε είναι και η κορυφαία επίδοσή του σε κλεψίματα. Κόντρα σε Ορλάντο Μάτζικ και Κλίβελαντ Καβαλίερς αντίστοιχα.

➔ Ουδείς άλλος παίκτης στην ιστορία των Μπακς έχει πετύχει τέσσερα τριπλ νταμπλ στη διάρκεια της ίδιας σεζόν! Κατέρριψε επίδοση που κατείχαν κοινού οι Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Άλβιν Ρόμπερτσον!

➔ Είναι ο μικρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε τέσσερα τριπλ-νταμπλ σε διάρκεια έντεκα αγώνων, ξεπερνώντας τον Μάτζικ Τζόνσον!

➔ Με το μοναδικό εφετινό τριμπλ νταμπλ (κόντρα στους Μάτζικ) έφτασε τα έξι στην καριέρα του. Είναι μάλιστα η τρίτη καλύτερη επίδοση παίκτη που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα 22 χρόνια του μετά τα 9 του Λεμπρόν Τζέιμς και τα 7 του Λαμάρ Όντομ.

➔ Κόντρα στους Μάτζικ είχε 21 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 5 κλεψίματα και 3 κοψίματα. Είναι στατιστικά που στο ίδιο παιχνίδι έχουν καταφέρει μονάχα δύο παίκτες στην ιστορία. Από τη μία ο Μάικλ Τζόρνταν και από την άλλη ο Χακίμ Ολάζουον!

➔ Σε παιχνίδι των πλέι οφ έχει ρεκόρ πόντων τους 25, ρεκόρ ριμπάουντ τα 12 και ρεκόρ ασίστ τις 4.

➔ Στις 9 Φεβρουαρίου του 2015 αναδείχθηκε παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή, προσωπική διάκριση που επανέλαβε μόλις χθες (5 Δεκεμβρίου 2016).

➔ Στο τέλος της σεζόν 2013-14 ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας των πρωτοεμφανιζόμενων παικτών (ρούκι).

➔ Όσο για εφέτος, είναι ο δεύτερος καλύτερος "κλέφτης" (2.2) και ο δεύτερος καλύτερος μπλοκέρ (2.2) του πρωταθλήματος, ένατος σε χρόνο συμμετοχής και ένατος σε εύστοχα δίποντα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK