Glen Davis: Μεταξύ ναρκωτικών και ξυλοδαρμών, θα παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη

Ενώ οι δίκες του για κατοχή-εμπορία ναρκωτικών και πρόκληση σωματικών βλαβών μετά από άγριο ξυλοδαρμό εκκρεμούν, ο Glen Davis θα παίζει μπάσκετ στην Ευρώπη!

Los Angeles Clippers forward Glen Davis (0) reacts after he completes a shot during the third quarter against the Houston Rockets of a NBA basketball game in Los Angeles, Sunday, March 15, 2015. The Houston Rockets won 100-98. (AP Photo/Kelvin Kuo)
Los Angeles Clippers forward Glen Davis (0) reacts after he completes a shot during the third quarter against the Houston Rockets of a NBA basketball game in Los Angeles, Sunday, March 15, 2015. The Houston Rockets won 100-98. (AP Photo/Kelvin Kuo) AP PHOTO/KELVIN KUO

Από τα 9 του τον όλοι τον ξέρουν 'Big Baby'. Κατά κόσμον είναι ο Glen Davis. Ο 32χρονος βετεράνος του ΝΒΑ, ο οποίος, από πιτσιρικάς έπαιζε με μεγαλύτερα απ' αυτόν παιδιά λόγω σωματοδομής, το 2006 οδήγησε το Louisiana State University στο Final-4 του κολεγιακού για πρώτη φορά μετά το '86, το 2007 έγινε draft στο νο35 από τους Supersonics και το 2008, ως εφεδρικός ψηλός των Celtics, φόρεσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή παρέα με τους Garnett, Pierce και Allen.

Αυτός ο 'chubby guy' από το Baton Rouge της ανατολικής πλευράς του ποταμού Μισισιπή, που έχει παραδεχθεί πως ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά την καριέρα του παρακάμπτοντας κάθε προπονητική οδηγία, θα παίξει του χρόνου στην κροατική KK Zadar των δαλματικών ακτών, ομάδα της Αδριατικής Λίγκας.

Η συμφωνία με τον Αμερικανό σέντερ, δύο μηνών με προοπτικής επέκτασης ως το τέλος της σεζόν, ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μια συμφωνία που, αν δεν έχει αποκλειστικά και μόνο διαφημιστικό background, θα τον επαναφέρει στο επαγγελματικό μπάσκετ μετά από τρία χρόνια απραξίας. Από τον Ιανουάριο του 2018 έπαιζε στην BIG3, τη 3-on-3 basketball league που έχει ιδρύσει ο ράπερ/ηθοποιός Ice Cube και έχει κατά κύριο λόγο εμπορικούς σκοπούς.

Μια συμφωνία που έρχεται στο φινάλε μιας περιπετειώδους και ταραχώδους χρονιάς για τον Glen Davis. Ο οποίος πέρα από τα πολλά και διάφορα (τσακωμοί, τραυματισμοί, κιλά, δίαιτες) σημάδεψαν τα οκτώ χρόνια της διαδρομής του στο ΝΒΑ (Celtics, Magic, Clippers) βρέθηκε κυνηγημένος από τις αμερικανικές αρχές.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη σε δωμάτιο ξενοδοχείου της πόλης Aberdeen στην πολιτεία του Maryland με τις κατηγορίες της κατοχής και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Όπως είχε ανακοινωθεί από την τοπική Αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκαν 126 γραμμάρια μαριχουάνας, υλικά συσκευασίας, ένα εγχειρίδιο πώλησης παράνομων ουσιών και ένας χαρτοφύλακας με 92.164 δολάρια. Εφόσον κριθεί ένοχος από το δικαστήριο, θα κληθεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης ως και πέντε χρόνια.

Την περασμένη άνοιξη ο Davis βρέθηκε εκ νέου υπόλογος απέναντι στο νόμο. Σε καβγά που είχε έξω από δημοφιλές κλαμπ στο δυτικό Χόλιγουντ, φέρεται να ξυλοκόπησε αγρίως τον 27χρονο Daniel Diaz, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως υπέστη σοβαρές σωματικές βλάβες στο σώμα (σπασμένα πλευρά) και στο πρόσωπο (σπασμένα δόντια) από τα βίαια χτυπήματα του πρώην NBAer. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τρίτων, ο Davis πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητο τον Diaz και κατόπιν, αφού αποβιβάστηκε, τον έσπρωξε σε τοίχο και τον ξυλοκόπησε.

Ο Davis συνελήφθη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν. Ο ανακριτής δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και μετά το πέρας της διαδικασίας σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από πρόθεση, κατηγορίες που επιφέρουν ποινή φυλάκισης ως επτά χρόνια. Αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση 50.000 δολαρίων, περιμένοντας πλέον την τελεσιδικία των δύο υποθέσεων του στο δικαστήριο.

Ως τότε θα παίζει μπάσκετ στη KK Zadar.

News 24/7

24MEDIA NETWORK