Ο JR Smith πρέπει να κρύψει το καινούργιο του τατουάζ

Ο JR Smith απέκτησε νέο tattoo που αναμένεται να του στοιχίσει μια περιουσία. Δεν είναι ο πρώτος που έκανε ένα logo. Είναι όμως, αυτός θα το πληρώσει, με το ΝΒΑ να τον κρίνει με άλλα μέτρα και σταθμά.

Ο JR Smith πρέπει να κρύψει το καινούργιο του τατουάζ

Όχι ότι υπάρχει άνθρωπος που παρακολουθεί αθλητικά και έχει ξεχάσει τι κατάφερε να κάνει ο JR Smith, αλλά ας το δούμε μια ακόμη φορά πριν συνεχίσουμε.

Το "ειλικρινές λάθος" όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, έγινε στα 4.7'' πριν τη λήξη του πρώτου τελικού, αυτού που ο LeBron James σταμάτησε στους 51 πόντους. Ο George Hill είχε τη δυνατότητα να δώσει προβάδισμα, έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, πήρε το ριμπάουντ ο Smith και επειδή είχε στο μυαλό του πως οι Cavs προηγούνται, άρχισε να... κόβει βόλτες και όταν διαπίστωσε την πραγματικότητα, ήταν αργά. Σημειωτέων, οι Warriors πήραν τη σειρά, χωρίς απώλεια. Ο Smith προσπάθησε να εξηγήσει, στο The Undefeated του ESPN, ότι "τα 'χω κάνει θάλασσα τόσες φορές στη ζωή μου που δεν μπορώ να διαλέξω μια στιγμή, για να σας πω ότι αυτή ήταν η χειρότερη". Ακολούθησε ρεσιτάλ memes. Ας δούμε κάποια, πριν προχωρήσουμε.

Ο JR Smith πρέπει να κρύψει το καινούργιο του τατουάζ
Ο JR Smith πρέπει να κρύψει το καινούργιο του τατουάζ

Στις ημέρες που ακολούθησαν, ο Smith υπέστη bullying από όλο το έθνος. Δεν υπήρχε σχολιαστής ή φαν που να μην βρει έναν τρόπο να καταφερθεί εναντίον του. Εκείνος πάλι, δεν έδειξε να νιώθει, γεγονός που αποδείκνυε κάθε φορά που τον πλησίαζε δημοσιογράφος. Σε έναν είπε "ΟΚ, το κύριο στοιχείο είναι πως δεν έκανα το σουτ. Αλλά τι θα γινόταν αν δεν έπαιρνα το ριμπάουντ; Θα ήμασταν στην ίδια κατάσταση. Επίσης, θα μπορούσα να σουτάρω και να αστοχήσω. Τότε τι θα γινόταν;". Ε;Τι;

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο σήμερα, με το ΝΒΑ να τον έχει ενημερώσει πως θα πληρώνει πρόστιμο για κάθε του εμφάνιση, στην οποία δεν καλύπτει το νέο του tattoo. Για την ιστορία, την τελευταία φορά που τα μέτρησε (το 2012) ήταν 70... κάτι. "Και δεν θα έσβηνα κανένα" έχει πει. Θυμάται και το πρώτο του. "Ήταν κάρφωμα του Vince Carter. Κάποια στιγμή άλλαξα το όνομα στη φανέλα και έβαλα το δικό μου". Τι είπε η μητέρα του; "Η μάνα μου με πήγε να το κάνω. Έως τότε μισούσα τα tattoos". Πάμε τώρα, στο τελευταίο.

Σε μια λίγκα που το 70% των παικτών έχουν έστω μια δερματοστιξία, θα έλεγες ότι είναι κομματάκι δύσκολο να κάνεις την έκπληξη. Να προκαλέσεις, με μια έμπνευση. Γράψε λάθος. Ουκ ολίγοι NBAers έχουν βρει τον τρόπο να τραβήξουν την προσοχή σε ένα από τα -δεκάδες tattoos τους. Όπως ο Chris Anderson, ηγέτης της λίστας καθώς σχέδια και καλύπτουν το 75% του σώματος του. Το "Free Bird" που έγραψε με χρώματα, στο λαιμό του προφανώς και ξεχωρίζει. Και ναι, το παρατσούκλι του είναι Bird.

Ο JR Smith πρέπει να κρύψει το καινούργιο του τατουάζ
PINTEREST

Μοναδικό ήταν και το δέντρο του Monta Ellis, με το Family First και το πρόσωπο του πρώτου του παιδιού. Ο Chris Bosh κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, αλλά έβαλε το δέντρο στην πλάτη (μαζί με νότες και άλλα πρόσωπα, πουλιά κλπ.).

Ο JR Smith πρέπει να κρύψει το καινούργιο του τατουάζ

Υπάρχουν τύποι, σαν τον Kevin Durant που τους βλέπεις... καθαρούς, αλλά έχουν ουκ ολίγα tattoos που κρύβει η εμφάνιση. Σε ένα, στην πλάτη, έχει γραφτεί λάθος η λέξη "mature", από εδάφιο της Βίβλου (η Βίβλος γενικά "παίζει" πολύ). Δεν άφησε όμως, ένα λάθος να του χαλάσει την ιστορία.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι από έμπνευση δεν στερεύουν οι NBAers, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει τα πάντα στο δέρμα τους. Ουκ ολίγοι έχουν το "Jumpman", τον Michael Jordan στη γνωστή πτήση που αποτύπωσε και ως logo του brand του που φορά πια και η Paris Saint-Germain. Δηλαδή, το ΝΒΑ θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και ως τοποθέτηση σήματος. Κάτι που ενδεχομένως ισχύει και για το logo της Warner Bros, που έχει "χαράξει" στο σώμα του ο Carmelo Anthony -προς τιμήν της γενέτειρας του, West Baltimore στο Maryland). Ή το "Friends" στον ώμο του Kyrie Irving (του γνωστού σίριαλ) ή του Roscoes, αλυσίδα εστιατορίων με κοτόπουλο και βάφλες, το οποίο έχει γίνει tattoo στο χέρι του Βrandon Jennings.

Ο JR Smith πρέπει να κρύψει το καινούργιο του τατουάζ

Παρ' όλα αυτά, εκείνος που ενημερώθηκε από το ΝΒΑ πως αν δεν κρύβει το τελευταίο του απόκτημα, θα πληρώνει πρόστιμο -σε κάθε ματς που φαίνεται- είναι ο JR Smith. Τι έκανε; Αυτό.

Στο ποστάρισμα του στο Instagram είχε και το μεσαίο δάχτυλο. Η Supreme είναι εταιρεία με ρούχα "από την οποία δεν έχω πάρει ευρώ". Παρ' όλα αυτά, παραβιάζει όρο της συλλογικής σύμβασης εργασίας που 'χει υπογράψει το σωματείο του, NBPA με το ΝΒΑ (" o όποιος παίκτης δεν μπορεί να εμφανίζει εμπορικό, προωθητικό, φιλανθρωπικό όνομα, logo ή άλλη ταυτότητα, στο σώμα ή στο κεφάλι ή οπουδήποτε αλλού, πέραν αυτού που υπάρχει στην εμφάνιση και τα παπούτσια, κατά τη διάρκεια των αγώνων"). Το 2015 το ΝΒΑ υπέγραψε με τη Nike συμβόλαιο αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για αποκλειστική χορηγία αθλητικών ειδών. Οι οργανισμοί είχαν το δικαίωμα να κλείσουν συμφωνίες,... για τον αριστερό ώμο του πάνω μέρους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της λίγκας, Mike Bass επανέλαβε πως "οι κανόνες του ΝΒΑ απαγορεύουν στους παίκτες να εμφανίζουν το όποιο εμπορικό logo ή διακριτικά εταιρείας, στο σώμα ή στα μαλλιά τους". Οι προηγούμενοι που 'χαν ενημερωθεί σχετικά, από το ΝΒΑ ήταν ο Iman Shumpert (το 2013, όταν ξύρισε το logo της Adidas στα μαλλιά του) και ο Rasheed Wallace -το 2001 έκανε προσωρινό tattoo για να προωθήσει ένα γλυκό. Όλοι οι άλλοι πέρασαν απαρατήρητοι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK