Ο Jimmy Butler, ο Pat Riley και η λέξη από "F"

Ο πρόεδρος των Miami Heat, Pat Riley ομολόγησε πως είπε κάτι που άρχιζε από "f" στον προπονητή της Μinessota, αλλά... όχι αυτό που νομίζεις. "Ανοιχτό" ακόμα το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Jimmy Butler.

Ο Jimmy Butler, ο Pat Riley και η λέξη από "F"

Ο Jimmy Butler έχει πει πως θέλει να φύγει από τη Minnesota. Και η Minnesota προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε. Κατ' αρχάς είδε τι χρειαζόταν, για να τον δώσει αλλού και μετά άρχισε τις συζητήσεις. Ώσπου αυτές σταμάτησαν στον Miami.

Σύμφωνα με πολλές πηγές που διασταύρωσε το ESPN, οι Timberwolves είχαν συμφωνήσει με τους Heat, επί ανταλλαγής. Ο Butler θα πήγαινε στη South Beach και την αντίθετη διαδρομή θα ακολουθούσαν οι Josh Richardson, Dion Waiters και μια επιλογή πρώτου γύρου, σε NBA draft.

Οι πληροφορίες λένε πως είχαν σταλεί και ιατρικές πληροφορίες, στοιχείο που συνήθως ολοκληρώνει μια συμφωνία, πάντα στην περίπτωση που οι εξετάσεις είναι καλές. Ο Butler αποτέλεσε την εξαίρεση αυτού του κανόνα, όταν ο Tom Thibodeau πήρε ξανά τηλέφωνο τον πρόεδρο των Heat, Pat Riley και ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση. Δεν πρόλαβε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε. Ο Riley πρόλαβε να ακούσει κάτι για περισσότερα picks, πριν του πει "mother f..." και του το κλείσει στα μούτρα.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Riley διέψευσε αυτήν την πληροφορία (φευ), μέσω επίσημης ανακοίνωσης που επικοινωνήθηκε μέσω Twiiter.

Το μήνυμα ολοκληρώνεται όπως είδες. Oμολόγησε ότι είπε στον Thibodeau πως -τρεις τελείες και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και τότε ήταν που κάποιοι θυμήθηκαν τι είχε γίνει το 2013, όταν ο Riley είχε πει στον GM των Celtics, Danny Ainge το "shut the f... up", ενώ τον είχε αποκαλέσει "τον μεγαλύτερο κλαψιάρη". Αφορμή τότε, είχε σταθεί μια κριτική στον LeBron James.

Aπό τα συμφραζόμενα λοιπόν, το CBS Sports κατέληξε στο ότι ο πρόεδρος των Heat είπε στον προπονητή των Wolves να σκάσει.

Ναι, αλλά τι θα κάνει ο Butler;

To πρόβλημα με Butler δεν λύθηκε. Μετά το "θέλω ανταλλαγή" απέφυγε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας του. Δεν πήγε στο Milwaukee, για ματς της preseason και μολονότι ο προπονητής του τον δικαιολόγησε, εξηγώντας ότι "προτίμησε να δουλέψει επί της φυσικής του κατάστασης" δεν φάνηκε να 'χει βρεθεί μια κάποια λύση. Λίγες ημέρες πριν το opening της νέας σεζόν στο ΝΒΑ, ο 29χρονος καταδέχθηκε να επιστρέψει στη Minessota, όχι όμως, χωρίς να 'χει ένα στόχο: σύμφωνα με ρεπορτάζ ουκ ολίγων αμερικανικών μέσων, στην προπόνηση που πήγε προκάλεσε τους πάντες. Από τον Thibodeau έως τον Karl Anthony-Towns και τον Andrew Wiggins. Κατόπιν αυτών των περιστατικών και ο παίκτης και ο οργανισμός δήλωσαν έτοιμοι να αρχίσουν μαζί τη σεζόν. Για την ιστορία, υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να γίνει το deal με το Miami.

Photo: AP Photo/Jim Mone

News 24/7

24MEDIA NETWORK