Θα σου πω τι είναι μπάσκετ και θα καταλάβεις τι είναι αθλητισμός

Ο ΓιάννηςΑντετοκούνμπο δεν περιορίζεται στο να μας μαθαίνει τα κόλπα του ΝΒΑ, αλλά μας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως η πραγματική αξία του ταξιδιού βρίσκεται στην διαδρομή.

Θα σου πω τι είναι μπάσκετ και θα καταλάβεις τι είναι αθλητισμός

Ακούγοντας τον ΓιάννηΑντετοκούνμπο να μιλάει στη νέα ταινία του Milko δεν μπορείς παρά να νοσταλγήσεις τις δικές σου διαδρομές: τα ξενύχτια ή τα ξυπνήματα, τον ιδρώτα, τα όνειρα και τις μηχανικές κινήσεις που σε έφερναν κάθε φορά και πιο κοντά στο πήχη που είχες θέσει και στις δικές σου ατομικές κορυφές.

Η αφήγηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο παρέα με το Milko ξεκινάει από το παιδικό δωμάτιο και τις αφίσες που επιλέγεις να κοσμούν τους τοίχους σου. Αυτοί που θαυμάζεις βάζουν και τα θεμέλια για το επόμενο βήμα: να πιάσεις και εσύ με τη σειρά σου την μπάλα και αντί να την κλωτσήσεις όπως οι φίλοι σου να επιχειρήσεις να την ρίξεις ψηλά, σε μία μπασκέτα χωρίς διχτάκι που τραντάζεται σε κάθε χτύπημα του ταμπλό. Μπορεί βέβαια η δική σου αφίσα να σε προέτρεπε για κάτι διαφορετικό, ή εδώ που τα λέμε μπορεί να μην αφορούσε καν τον αθλητισμό.

Θα σου πω τι είναι μπάσκετ και θα καταλάβεις τι είναι αθλητισμός

Με αφορμή όμως αυτές τις αναμνήσεις που περιλαμβάνουν πολύ μεγάλη και επίμονη προσπάθεια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλάει για την ίδια την ζωή, την αξία της διαδρομής και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να φτάσει ψηλά.

Η επανάληψη, η προσήλωση, η υπομονή, η καθημερινή απόφασηνα δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό κάθε μα κάθε φορά, αλλά και η δύναμή σου να σηκώνεσαι μετά από κάθε πτώση συνοψίζουν αυτό που έχει την πραγματική σημασία -και αυτό δεν είναι άλλο πέρα από το ταξίδι.

Θα σου πω τι είναι μπάσκετ και θα καταλάβεις τι είναι αθλητισμός

Αν όλα αυτά σου φαίνονται θεωρητικά δεν έχεις παρά να δεις -αλλά και να ακούσεις- την ταινία του Milko, όπου οΓιάννηςΑντετοκούνμπο εξιστορεί όλα εκείνα τα φαινομενικά ασήμαντα που όμως συνθέτουν το παζλ της σημερινής του γιγάντιας - μεγέθους ΝΒΑ γιγάντιας - επιτυχίας.

Ο ραγισμένος αστράγαλος, η μουσική της μπάλας, η προπόνηση, οι μπλούζες που στάζουν και οι 120 σφυγμοί είναι μερικά μόνο από όσα απαντάνε στο ερώτημα του "τι είναι μπάσκετ" και βρίσκουν εφαρμογή σχεδόν σε κάθε άθλημα και αποτελούν κοινή ανάμνηση, λίγο ή περισσότερο όλων μας, ακόμα και αν το επίπεδό μας απέχει από την επαγγελματική κλίμακα.

Θα σου πω τι είναι μπάσκετ και θα καταλάβεις τι είναι αθλητισμός

Παράλληλα, η ταινία πουγυρίστηκε με φόντο ρεαλιστικές urban εικόνες της Αθήνας του σήμερα και με πρωταγωνιστές αληθινούς ανθρώπους, που ζουν το μπάσκετ καθημερινά στην πόλη τους (μαζί με αυτούς φυσικά και ο Γιάννης με τον Κώστα Αντετοκούνμπο), μας υπενθυμίζει πως όπως και η πόλη έτσι και ο αθλητισμός ανήκει σε όλους. Αποτελεί το επόμενο "φυσικό βήμα" της πολύ επιτυχημένης καμπάνιας #pistepseto του Milko με Ambassador τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ξεκίνησε το 2014.

Δεν υπάρχουν διακρίσεις, παρά μόνο πείσμα, υπομονή, επιμονή. Και η πιο σημαντική υπενθύμιση είναι να γυρνάς πού και πού το κεφάλι και τη μνήμη σου προς τα πίσω και να θαυμάζεις τη διαδρομή που ήδη έχεις κάνει. Να πιστεύεις στον εαυτό σου, να προσπαθείς, να παλεύεις με ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ και να μην το βάζεις ποτέ κάτω, όπως άλλωστε έκανε και ο ίδιος ο Γιάννης και κατάφερε να φτάσει ψηλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK