Έκπληξη, μόνο στον εαυτό του ο Χιμένεθ!

Ο Μανόλο Χιμένεθ αυτοπαγιδεύτηκε στην προσπάθεια του να εκπλήξει τον Γκοτσαρένκο βάζοντας την ΑΕΚ να παίξει εντελώς ανορθόδοξα, χαλώντας ουσιαστικά το δικό του παιχνίδι και όχι της ΤΣΣΚΑ που πήρε... επαγγελματική νίκη χωρίς να γίνει απειλητική με τη μπάλα κάτω. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Έκπληξη, μόνο στον εαυτό του ο Χιμένεθ!
jimenez ximeneth

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της ΑΕΚ για να στηθεί μια γιορτή με αφορμή την έκδοση της οικοδομικής άδειας και της επιστροφής της ομάδας στο Champions League στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στη μέση του καλοκαιριού στο ΟΑΚΑ ήρθαν 30.000 φίλαθλοι και πέτυχαν να κάνουν όμορφη ατμόσφαιρα στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο.

Δυστυχώς, όμως, γι' αυτούς στο αγωνιστικό κομμάτι το κλίμα δεν ήταν καθόλου γιορτινό και γέννησε αρκετούς προβληματισμούς...

Το ότι ο Χιμένεθ άφησε εκτός τον Τρίστασον και τον Γιακουμάκη είναι το λιγότερο μπροστά στην προσπάθειά του να εκπλήξει την ΤΣΣΚΑ και να τους πάρει το ματς, πατώντας τους μάλιστα μέσα στο γήπεδο.

Με το 4-3-3 του Ισπανού η ΑΕΚ δεν είχε... χρώμα στο παιχνίδι της. Οι παίκτες φάνηκε ξεκάθαρα ότι καθώς έβγαιναν στην επίθεση δεν ήξεραν τι να κάνουν. Οι κάθετες μπαλιές... ανύπαρκτες, παιχνίδι από το πλάι άνευ πλάνου και ένας Λιβάγια σαν να μην υπάρχει και όχι λόγω δικής του ευθύνης.

Ο Κροάτης το "φωνάζει" ότι για να γίνει επικίνδυνος θέλει στήριγμα, μόνος δεν μπορεί να κάνει ζημιές, γιατί δεν είναι σέντερ φορ. Με τον Μάνταλο πίσω του ή τον Αϊντάρεβιτς που προτιμήθηκε στο αρχικό σχήμα ίσως ο Μάρκο να έκανε αυτό για το οποίο πληρώνεται με 700.000 ευρώ ετησίως.

Όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω εξελίχθηκαν τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ, απλά, κάθισε και περίμενε την ΑΕΚ, όπως τα είχαμε προβλέψει δηλαδή, γράφοντάς σας ότι θα κατέβει σαν το απόλυτο αουτσάιντερ.

Κέρδισε δυο στημένα τα εκμεταλλεύτηκε και πολλοί πιστεύουν ότι κλείδωσε κιόλας την πρόκριση και λογικό είναι γιατί η ΑΕΚ δεν έδειξε ότι μπορεί να γίνει απειλητική, τουλάχιστον με αυτά που έκανε ο Χιμένεθ στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ - ΑΝΕΣΤΗΣ SOS

Ο Ανέστης για ένα ακόμη ματς έδειξε ανασφάλεια στις στημένες φάσεις. Μια κάποια βελτίωση με τη μπάλα στα πόδια την είχε αλλά είναι φοβερό το πόσο αμήχανα νιώθει όταν το βάρος πέφτει πάνω του.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε και ο Τσιγκρίνσκι... Ο Ουκρανός "φωνάζει" κι αυτός ότι τελευταία κάτι δεν πάει καλά. Κάνει λάθη τα οποία δεν... συνάδουν με την εμπειρία του και τις περσινές του εμφανίσεις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η ΑΕΚ, απ'αυτά που είδαμε με την Γάνδη βγάζει πράγματα στο γήπεδο όταν ο επιθετικός έχει βοήθειες και όταν ο Μάνταλος παίζει στον άξονα. Διαφορετικά είναι "παγωμένη" μέσα στον αγωνιστικό χώρο.Τα παραπάνω δεν τις βγαίνουν...

Με την κίνηση του Χιμενέθ να βάλει τον Μπακάκη στα αριστερά, το μήνυμα ήταν σαφές προς τη διοίκηση ότι ο Λόπες, πιθανόν δεν του αρέσει και γι'αυτό τον άφησε εκτός και χρησιμοποίησε στη θέση του, το φαινομενικά αναπληρωματικό δεξί μπακ!

Σχετικά με την Ρωσία, κανείς δεν έχει την απαίτηση πια η ΑΕΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση. Η απαίτηση είναι ξεκάθαρη, η ομάδα να προσπαθήσει να πάρει κάτι και να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK