Θέλει τον Μελισσανίδη αλλά και τα λεφτά του!!

Ο Ευάγγελος Μίχος μετά την ήττα στην Τριπολιτσά γράφει για την... ανίατη ασθένεια της φετινής ΑΕΚ, για τον "φουκαρά" Μοράις, για εκείνους που καταδίκασαν το καλοκαίρι την περσινή ομάδα, για τον...δεύτερο Πογέτ που χρειάζεται και την ανάγκη να έχει τον Μελισσανίδη αλλά και τα λεφτά του!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

“Τέτοια ματς μπορούν να ξαναφέρουν τον κόσμο στα ελληνικά γήπεδα”! Τάδε έφη Δημήτρης Ελευθερόπουλος, λίγα λεπτά μετά την λήξη του Αστέρα – ΑΕΚ 3-2, σε ένα ματς που έγινε κυριολεκτικά της...ανατροπής. Η μεγάλη αλήθεια του καλού Έλληνα κόουτς (όντως αναμέτρηση διαφήμιση για Super League, αν δεν μας πονούσαν και τα ματάκια μας λόγω της κίτρινης – αντί πορτοκαλί- μπάλας σε άσπρο, χιονισμένο φόντο) νομίζω πως στο πιο...soft μόνο σαν παρηγοριά στον άρρωστο Ενωσίτη μπορεί να εκληφθεί.

Τι είχες ΑΕΚ στην Τρίπολη, τι έχεις (φέτος) πάντα. Πάλι προηγήθηκε στο σκορ, πάλι είχε δικό της το ματς και πάλι δεν νίκησε. Αυτή την φορά μάλιστα έχασε κιόλας! Ουδεμία έκπληξη δεν μπορεί να προκαλέσει το αποτέλεσμα αυτό, τουλάχιστον σε όσους δεν φοράνε παρωπίδες ή γυαλιά (“κιτρινόμαυρα” βεβαίως, βεβαίως), δεν τρέφονται με...σανό, δεν γουστάρουν την χρόνια κατάσταση ψευδαίσθησης και δεν ασχολούνται με την... κατσίκα του γείτονα.

Αυτή, η φετινή, ΑΕΚ πάσχει από ανίατη... λουζερίτιδα. Δεν ξέρει να κερδίσει, γιατί δεν μπορεί. Δεν έχει την ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες μονάδες που θα το κάνουν. Για την ακρίβεια ακόμη κι αυτούς που έχει ή τους ευνουχίζει (όπως τον Μάνταλο, τον δικό της...Φορτούνη, βάζοντας τον στα άκρα), ή τους κάνει αλλαγή (όπως τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο,που ήταν ο καλύτερος παίκτης της στην Τρίπολη) ή δεν τους ξεκινάει (λέγε με Πατίτο).

Ποια ποδοσφαιρική λογική δεν βλέπει το...αυτονόητο, δηλαδή πως με βάση το ρόστερ που έχει η ΑΕΚ οι Πατίτο -Μανταλος (στο κέντρο) -Λάζαρος πρέπει να αποτελούν την βασική και αναντικατάστατη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον φουνταριστό; Με πρώτη αλλαγή τον Βάργκας, τον MVP της περσινής ΑΕΚ που κάποιοι τον έβγαλαν...άχρηστο φέτος!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ...

Όταν η ΑΕΚ πήγε από το καλοκαιρινό προπονητικό λαχείο (που ασφαλώς τον γνώριζες) Κετσπάγια, στο φθινοπωρινό λαχείο Μοράις, είχα αποκαλέσει τόσο στο Contra.gr όσο και στο Sport24 103,3 radio τον Πορτογάλο κόουτς... Ραβούση του Μουρίνιο. Πλέον θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη από τον Πέτρο, γιατί εκείνοι οι χαρακτηρισμοί μου τον αδίκησαν κατάφωρα, στο 100 %. Ο πιο πετυχημένος βοηθός (του Μπάγεβιτς)στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν έκανε ποτέ τις ... τρέλες του Ζοσέ Μοράις.

Φυσιογνωμικά ο άνθρωπος μου είναι πολύ συμπαθής. Για την ακρίβεια είτε τον βλέπεις στον πάγκο, είτε να κάνει δηλώσεις μετά το ματς, σου βγάζει την εικόνα...φουκαρά και μαζί έναν οίκτο. Δεν είναι τυχαίο αυτό που μου μεταφέρθηκε, πως κάποιοι στα Σπάτα ήδη του κόλλησαν το... “Γιαννάκης Σουάρες” (είναι κι αυτή η ομοιότητά του με τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο πρώην παίκτη της ΑΕΚ). Δεν ξέρω αν κάνει την καλύτερη προπόνηση στον κόσμο, πόσο σπουδαίος είναι στο τακτικό κομμάτι, πόσο τον γουστάρουν οι παίκτες επειδή είναι καλός άνθρωπος (και όχι “αγροίκος” όπως ο προκάτοχός του). Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο Ζοσέ, ο Μοράις δεν μπορεί να εμπνεύσει,δεν είναι σε θέση να κάνει έστω winners αυτούς τους ποδοσφαιριστές!!

Αυτή είναι η μια πλευρά του προπονητή- λαχείου Ζοσέ Μοράις. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, εκείνη που έχει να κάνει με τον... μαθητευόμενο πρώτο προπονητή – κόουτς. Το αποδεικνύει σχεδόν σε κάθε ματς, το επανέλαβε και στην Τρίπολη με τους αμφιλεγόμενους πειραματισμούς του αλλά και την διαχείριση στην διάρκεια του αγώνα, στο κοουτσαρισμά του κοινώς.

1ον) Επιμονή στο 4-3-3 που δεν τα πήγε καλά με τον Παναιτωλικό και το πλήρωσε με το 0-0.Τώρα έχασε 3-2...

2ον) Έξω αυτή την φορά ο Πατίτο(!), μέσα ο Λάζαρος, πάλι στην δεξιά πλευρά ο Μάνταλος (λές και είναι άρρωστος και θα ...κολλήσει κανέναν) για να χωρέσει η μεταγραφή Αινταρεβιτς. Και ειλικρινά βλεποντάς τον είναι για να απορείς σχετικά με την χρησιμότητα της αποκτησής του (λόγω στυλ και θέσης)!!

3ον) Δίδυμο εσωτερικών χαφ με τους αργούς – δυσκίνητους Σουηδούς, Αιντάρεβιτς- Γιόχανσον, για να μείνει στον πάγκο ξανά και να μην μπει ούτε ως αλλαγή ο πολύ πιο κινητικός και κατάλληλος στον συγκεκριμένο σχηματισμό Γαλανόπουλος ( που τα πήγε περίφημα τον Δεκέμβριο).

4ον) Δεύτερη αλλαγή ξανά ο βαρύς Μπακασέτας, ίσως επειδή είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο...Σουηδός (“Λύκος”)Μπακασέτας και μάλιστα στη θέση του κορυφαίου Λάζαρου

5ον) Ξεκινάει η άλλη μεταγραφή του Μαιστόροβιτς, ο Βόσνιος Βράνιες, που έδειχνε έξω από τα νερά του και λόγω του...στυλ του κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με κάρτα, του χαρίζεται ο Στυλιάρας στην απευθείας κόκκινη,στον πάγκο της ΑΕΚ...κοιμούνται και τρώει δεύτερη κίτρινη στο 71΄

6ον) Ο Μοράις δεν παίρνει χαμπάρι την αλλαγή στο παιχνίδι του Αστέρα με την είσοδο του Ιγκλέσιας ενώ όταν μένει με 10 παίζει με την άμυνα ψηλά (!) δεν βάζει τον Κολοβέτσιο αλλά γυρνάει στόπερ τον Γιόχανσον και το πληρώνει με γκολ μέσα από την μικρή περιοχή του Τσουκαλά(3-2)

ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στο δια ταύτα: η ΑΕΚ έχει μετατραπεί σε ένα...μάτσο λούζερς! Δεν ήταν έτσι στο φινάλε της περσινής σεζόν, τότε που όντως είχε κάνει την υπέρβαση, με τις νίκες της απέναντι στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκείνη η ΑΕΚ χρειαζόταν βοήθεια το περασμένο καλοκαίρι κι αυτός που θα μπορούσε - ο αποδεδειγμένα λεφτάς και από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης - δεν το έκανε και ουσιαστικά την καταδίκασε!

Ο “τίγρης” αντί για έναν δεύτερο Πογέτ, μαζί με 3 βαρβάτες μεταγραφές που θα έκαναν την διαφορά και θα βοηθούσαν την ομάδα να ανέβει αυτομάτως επίπεδο “επένδυσε” ξανά σε λαχεία, τόσο σε προπονητή όσο και παίκτες. Βαριά ονόματα και βιογραφικά ο Λέσκοτ, ο Αλμέιδα, ο Τσιγκρίνσκι αλλά και λαχεία για τους γνωστούς λόγους. Ακόμη και ο σπουδαίος Τσιγκρίνσκι, που ξεκίνησε σούπερ στην πορεία με την μεγάλη αποχή του αποδείχθηκε γιατί τον έλεγαν “γυάλινο” και είχε περιοριστεί να παίζει στην Ουκρανία.

'Όταν θέλεις να πάρεις τα πρωτεία από τον Ολυμπιακό και να γκρεμίσεις την αυτοκρατορία του, την τελευταία 20ετία, δεν μένεις μόνο στο πως θα κερδίσεις στο παρασκήνιο, θα αλλάξεις την ΕΠΟ, θα επιφέρεις επικοινωνιακά πλήγματα στον Μαρινακη αλλά ρίχνεις και λεφτά για την ομάδα σου. Για να φέρεις σπουδαίο προπονητή και σπουδαίες μεταγραφές (και όχι ελευθέρων). Δεν παζαρεύεις με παίκτες, μάνατζερ, προπονητες(Μοντανιέ) για 50 ή 100.000 ευρώ και δεν μένεις στις εγχώριες μεταγραφικές μαγκιές τύπου Μπακασέτα και Μπάρκα (γιατί και για τους δύο η ΑΕΚ έσκασε στις ομάδες τους συνολικά κοντά στο 1 εκατομμύριο).

Ούτε αποτελεί επαρκής δικαιολογία πως αν δεν φτιάξει την Αγιά Σοφιά δεν μπορεί να ρίξει λεφτά στην ομάδα. Με “λαχεία” στην ομάδα και επικοινωνία ΜΟΝΟ η ...Ολυμπιακοκρατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα κρατήσει...400 χρόνια(τουλάχιστον όσον αφορά στην πλευρά της ΑΕΚ )

Στην τελική δεν φταίει ο κάθε Μοράις, Κετσπάγια, Αιντάρεβιτς, Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Αλμέιδα αλλά εκείνοι που τους επέλεξαν. Τα εξιλαστήρια θύματα θα πρέπει να τελειώσουν στην ΑΕΚ, μαζί με την παλαιοπαραγοντική νοοτροπία και να πάρουν γενναίες αποφάσεις για αλλαγές – τομές.

Η ΑΕΚ ασφαλώς και έχει τεράστια ανάγκη της παρουσίας και την ασφάλειας του Μελισσανίδη αλλά ταυτόχρονα και τα λεφτά του. Οι ομάδες ακόμη και εκείνες που κτίζονται με τον χρόνο, χρειάζονται προπονητες και κάποιες μονάδες που κοστίζουν, ώστε να μπουν οι βάσεις.

ΥΓ. Τα συνεχόμενα άλλοθι και η μόνιμη στοχοποίηση των άλλων θα πρέπει να σταματήσει. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδεχθει τα (πολλά) λάθη του και κυρίως να αναλάβει τις ευθύνες του. Διορθωνοντάς τα με κινήσεις ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ. Γιατί μόνο τέτοιες κινήσεις αρμόζουν σε ηγετικές προσωπικότητες...

ΥΓ.1 Αυτό που συμβαίνει με τον Μπακασέτα νομίζω ξεπερνάει τους πάντες. Δεν ξέρω αν του είχαν υποσχεθεί πως αν πήγαινε στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό, θα έπαιζε βασικός με ήλιο,βροχή και χιόνια αλλά η εμμονή στην χρησιμοποίησή του κάνει κακό και στην ομάδα και στον ίδιο

ΥΓ2. Τα δύο πρώτα γκολ του Αστέρα η ΑΕΚ τα τρώει σχεδόν με καρμπόν. Δεν φάνηκε η δουλειά του Μοράις

ΥΓ3. Ο Πέκχαρτ δεν είναι τόσο κακός όσο λέγαμε. Αρκεί να τροφοδοτείται σωστά, όπως έδειξε με την κίνηση και την εκτέλεσή του στις φοβερές ασίστ του Λαζαρου και του Γιόχανσον. Είναι χρήσιμος,όχι για πρώτος εννοείται...

ΥΓ4 Ο Ντοναρούμα είναι ο... νέος Σορεντίνο. Στην Ελλάδα θα γίνει κι αυτός γνωστός και θα γυρίσει μετά στην Ιταλία για να παίξει στην Serie A

ΥΓ5. Πλάκα, πλάκα τα δυο ματς του Αστέρα Τρίπολη μεσα σε 4 βράδια, με Ολυμπιακό εκτός και ΑΕΚ εντός, ήταν 2 Ημίχρονο/1 Τελικό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν είδε άσπρη μέρα στην Τρίπολη η ΑΕΚ
Στάθηκε στην αποβολή του Βράνιες ο Μοράις
Εκτός πλάνων ο Αραβίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK