Αναζητώντας κίνητρο

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που πρέπει να ξεχάσει πως δεν έχει… στόχο στη σεζόν και να ξεκινήσει από την Τρίπολη μέχρι τέλος τη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Αναζητώντας κίνητρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σημαντικό το σημερινό ματς για την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί μετά την απόφαση της περασμένης Πέμπτης (03/03), έχει ένα ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσει η ομάδα χωρίς την ιδέα ότι υπάρχει το κίνητρο διεκδίκησης ενός τίτλου στη σεζόν. Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό που έγινε αφού από πολλές απόψεις είχε κόστος για την ΑΕΚ συνολικά. Ο κόσμος έχει να πανηγυρίσει τίτλο μία πενταετία, ενώ τους παίκτες δεν τους λες και χορτασμένους από άποψη κατάκτησης τίτλων. Το ίδιο και ο προπονητής ο οποίος ήθελε όσο τίποτα να διεκδικήσει το Κύπελλο στο τιμόνι της ομάδας. Γίνεται αντιληπτό ότι το κόστος είναι πολύπλευρο, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ, η ζωή συνεχίζεται στην Τρίπολη, υπερασπίζοντας ότι χτίστηκε μέχρι σήμερα. Όχι ότι έγινε κάτι σπουδαίο για τα πολύ ψηλά στάνταρ του συλλόγου, αλλά δεν είναι ότι δεν έγινε και τίποτα όλο αυτό τον καιρό που η ΑΕΚ χτίζει τη νέα της παρουσία στη Λίγκα, τέρμα με τέρμα, νίκη με νίκη. Όλα με πολύ τρέξιμο, πολύ ιδρώτα και συνήθως με την ψυχή στο στόμα. Όλα αυτά, όμως, τα παραπάνω και άλλα τόσα που έχουν γίνει από την αρχή της σεζόν, αποτελούν μια αξιοπρεπή συγκομιδή που πρέπει να έχει και συνέχεια για να αποκτήσει θετικό πρόσημο η χρονιά.

Δεν είναι οποιαδήποτε χρονιά αυτή για την ΑΕΚ. Η επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, η πίστη ότι έστω και αργά θα μπει -επιτέλους- η υπογραφή για να πάρει μπρος το θέμα του γηπέδου, είναι από μόνα τους ως γεγονότα που μπορούν να αποτελέσουν τη -γερή πια- βάση για την επόμενη μέρα. Όσο κι αν πληγώθηκε η ΑΕΚ ή οι παίκτες της, ή ο προπονητής της, από την απότομη άσχημη εξέλιξη στο Κύπελλο, η επόμενη μέρα, η σημερινή δηλαδή που βρίσκει την ομάδα στην Τρίπολη, θα κρίνει το ξεκίνημα της μ.Π. (μετά Πέμπτης) περιόδου της σεζόν.

Η ΑΕΚ συντάσσεται με Κοντονή

Ο απόηχος της επαφής Μελισσανίδη, Αλαφούζου και Σαββίδη δεν επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της ΑΕΚ η οποία εξελίσσεται στους ίδιους ρυθμούς με πριν. Γεγονός αρκετά λογικό αφού δεν προέκυψε κανένα νεότερο συμπέρασμα, πέραν της πλήρους ταύτισης των τριών ομάδων για ανατροπή της υπάρχουσας διοίκησης της ΕΠΟ, ακόμα και πριν τις εκλογές, αν βρεθεί κάποιος νόμιμος τρόπος.

Η ΑΕΚ μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη αποτελεί μία σημαντική μονάδα στην τριανδρία, ωστόσο συντάσσεται περισσότερο από όλους με τον Κοντονή και δεν έχει κανένα θέμα να το επικοινωνήσει κιόλας. Αυτό οφείλεται στην πεποίθηση των ανθρώπων της "Ένωσης" ότι ο Κοντονής θα το πάει μέχρι τέλους και είναι συμβατός στη γενικότερη επιθυμία για αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα συμφραζόμενα…

Πρώτα οι εκλογές της Ερασιτεχνικής

Πριν τις εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν κάποιες άλλες σημαντικές εκλογές, αυτές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Αρκετά είναι τα ονόματα που παρελαύνουν καθημερινά σε συζητήσεις ΑΕΚτζήδων, χωρίς να υπάρχει όμως κάτι χειροπιαστό. Φυσικά κανένα από τα ονόματα που συζητιούνται δεν έχει την οικονομική επιφάνεια να σηκώσει στις πλάτες του το σωματείο και όλοι προορίζονται για να κάνουν διαχείριση των όποιων εσόδων, όταν υπάρξουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Δημήτρης Μελισσανίδης και Μάκης Αγγελόπουλος θα στηρίξουν ένα ψηφοδέλτιο, κάτι που σημαίνει πως όποια και να είναι τα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο, όταν και ολοκληρώνεται η τριετία της διοίκησης Αλεξίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK