Aπό το Τσούπρος-Σταθάκης στο Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι!

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στις προπονήσεις της ΑΕΚ έβαλε κατευθείαν τον Λέσκοτ με τους βασικούς και άλλαξε άμεσα το στάτους του κέντρου της άμυνας της "Ένωσης" το οποίο παίρνει βαρέων βαρών μορφή. Θυμηθείτε την πορεία του διδύμου των στόπερ της ΑΕΚ μετά το restart.

Aπό το Τσούπρος-Σταθάκης στο Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι!

Από το restart και μετά η ΑΕΚ χτίζει βήμα-βήμα τον εαυτό της, έχοντας ως βασικό μέλημα να μπορεί να ανταπεξέλθει ως προς τους στόχους της, οι οποίοι την τελευταία τριετία, λόγω της μεταβατικότητας της κατάστασης, ήταν διαφορετικοί.

Με τον Τζολέον Λέσκοτ και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, πλέον οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν επίπεδο, αλλά έχει ενδιαφέρον να δει κανείς την πορεία του κέντρου της άμυνας, όπως αυτό εξελίχθηκε μέχρι σήμερα.

2013: Τσούπρος-Σταθάκης και Σταθάκης-Ρόβας

Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, επιθυμία των ανθρώπων που ασχολούνταν τότε με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, ήταν να διατηρηθεί στο ρόστερ της ο Γιώργος Κουτρουμπής. Τελικά ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν ήταν θετικός στο να ακολουθήσει την «Ένωση» στη Γ’ Εθνική και ψήθηκε με την προοπτική να πάει στον Παναθηναϊκό.

Aπό το Τσούπρος-Σταθάκης στο Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τότε οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν στην απόκτηση του Σταύρου Σταθάκη που ανήκε στο δυναμικό της Ξάνθης, αλλά δεν υπολογιζόταν και παραχωρούνταν ως δανεικός, κυρίως στο κυπριακό πρωτάθλημα. Στο μεταξύ επέστρεψε στην ομάδα ο Μπρούνο Τσιρίλο αλλά λόγω του περιορισμού με τους ξένους στη Γ’ Εθνική, ο Ιταλός πήρε ελάχιστες συμμετοχές και δεν έγινε ποτέ βασικός.

Η αρχική σκέψη πριν την προετοιμασία ήταν να αποτελέσουν βασικό κεντρικό δίδυμο οι Τσούπρος (είχε μείνει στην ομάδα από τη χρονιά του υποβιβασμού) και Σταθάκης, ωστόσο εγκαταλείφθηκε νωρίς όταν διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο δίδυμο δεν… έστριβε.

Τότε «βαφτίστηκε» στόπερ ο υπό κανονικές συνθήκες χαφ Βασίλης Ρόβας, και μαζί με τον Σταθάκη έβγαλαν την χρονιά. Βέβαια, ακόμα και σε αυτό το μικρού δείκτη δυσκολίας πρωτάθλημα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά έβγαλε προβλήματα.

2014: Κολοβέτσιος-Λαμπρόπουλος

Aπό το Τσούπρος-Σταθάκης στο Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη Β’ Εθνική, το επίπεδο στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά. Από την προηγούμενη σεζόν κιόλας είχαν αποκτηθεί οι Λαμπρόπουλος-Κολοβέτσιος για να ενισχύσουν την ομάδα στη Football League. Ο Λαμπρόπουλος αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν στον Πανιώνιο έχοντας μια γεμάτη χρονιά ως σέντερ μπακ και κατά συνθήκη σαν δεξί μπακ, ενώ ο Κολοβέτσιος ήταν στον ΠΑΣ Γιάννενα και ήταν από τα καλά ονόματα Ελλήνων στόπερ στη Σούπερ Λίγκα.

Οι δυο τους έγιναν με το καλημέρα βασικοί, ενώ κάποιες φορές θέση στο κέντρο της άμυνας πήρε και ο Άνταμ Τζανετόπουλος που βρίσκεται στην ΑΕΚ από τη χρονιά της Γ’ Εθνικής. Ο Δέλλας είδε στον Τζανετόπουλο την ικανότητα να παίξει τη μπάλα με τα πόδια και πίστεψε ότι μπορεί να μπαλαντάρει το μειονέκτημα του «Τζάνε» στην ταχύτητα. Τουλάχιστον εκείνη την εποχή, έδειχνε να της πηγαίνει καλά της «Ένωσης» η λύση του μικρού.

2015: Κολοβέτσιος-Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος-Άρθο και καμιά φορά και Λαμπρόπουλος

Τη χρονιά της επιστροφής της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, υπήρχε η πρόθεση να αποκτηθεί ένας ξένος σέντερ μπακ για να μπει δίπλα στον Κολοβέτσιο και να προσθέσει εμπειρία στην άμυνα της «Ένωσης». Τελικά αποκτήθηκε ο Θέσαρ Άρθο, ο οποίος ήταν ένας ποδοσφαιριστής με πτωτική πορεία, όχι εντελώς για τα… θηρία αλλά ούτε και περίπτωση που μπορούσε να στηριχτεί πάνω του το κέντρο της άμυνας μιας ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Όσο ο Δέλλας ήταν στον πάγκο της ομάδας δεν… έβλεπε καν τον Ισπανό, χρησιμοποιώντας με τυφλή εμπιστοσύνη τους Κολοβέτσιο-Τζανετόπουλο. Με την αποχώρηση του «Τράι» και την άφιξη του Πογιέτ, ο Άρθο βγήκε από τη ναφθαλίνη και μπήκε στην 11άδα, ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή με τον «Τζάνε» που αυτή τη φορά… μπήκε αυτός στη ναφθαλίνη.

Aπό το Τσούπρος-Σταθάκης στο Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τελικά με τον Άρθο στο βασικό σχήμα η ΑΕΚ κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας, δεν ήταν όμως λίγες οι φορές που ο Ισπανός προκάλεσε το «αχ» της εξέδρας και ένα… βουητό δυσανασχέτησης.

2016 Tσιγκρίνσκι-Λέσκοτ και Κολοβέτσιος τρίτος

Στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ ενισχύθηκε κάτι παραπάνω από εμφανώς στον άξονά της, διορθώνοντας στην ουσία τα λάθη της την περασμένη σεζόν. Ειδικά στο κέντρο της άμυνας, η ενίσχυση -τουλάχιστον από άποψη ονομάτων- ήταν εντυπωσιακή, αφού αποκτήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές με παραστάσεις στο υψηλότατο ποδοσφαιρικό επίπεδο: Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο Τζολέον Λέσκοτ.

Το τι θα βγει στο γήπεδο θα φανεί στην πορεία, αλλά το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ φόρτωσε με εμπειρία το κέντρο της άμυνάς της, ασφαλίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανασταλτική της λειτουργία στην οποία δίνει ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα ο Κετσπάγια.

Το θετικό για τον τεχνικό της «Ένωσης» είναι ότι πλέον έχει δύο στόπερ που μπορούν να τον βοηθήσουν σε πολλά επίπεδα, μεταξύ των οποίων και στην πρώτη πάσα και το χτίσιμο του παιχνιδιού της ομάδας από πίσω. Ακόμα πιο θετικό είναι το γεγονός πως ο Λέσκοτ που αποκτήθηκε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση ετοιμότητας καθώς ακολούθησε μέρος της προετοιμασίας της Άστον Βίλα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ο οποίος υπολογίζεται τόσο στην παρούσα, όσο και στην επόμενη μέρα, και οι ελπίδες για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα αποτελέσει όπλο για την ΑΕΚ στο κυνήγι του τίτλου, συγκεντρώνουν, ρεαλιστικά πλέον, αρκετές πιθανότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Πληροφοριοδότης" του Λέσκοτ ο... Ομάρ
Ολοκλήρωσε τις κινήσεις της, εκτός αν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK