Επιστροφή, χαφ και... ανοιχτά ραντάρ όλο τον Αύγουστο

Η ΑΕΚ επέστρεψε σε αγωνιστικό ρυθμό για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό με τη Σεντ Ετιέν και παράλληλα από την εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και ως προς τις προσθήκες που θα γίνουν.

Επιστροφή, χαφ και... ανοιχτά ραντάρ όλο τον Αύγουστο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που παραχώρησε ο Τιμούρ Κετσπάγια στους ποδοσφαιριστές μετά τον αγώνα με τη Σεντ Ετιέν, όποιος σήμανε και το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της «Ένωσης» στην Ευρώπη για την τρέχουσα σεζόν. Συνεπώς, Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τεχνικός της ΑΕΚ θα έχει όλο το χρόνο από σήμερα μέχρι το τέλος του Αυγούστου, όταν και ξεκινάει το πρωτάθλημα, για να κάνει το απαραίτητο μοντάρισμα στην ομάδα.

Η πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα της ΑΕΚ σε υψηλό επίπεδο απέναντι σε μια δυνατή ευρωπαϊκή αντίπαλο, όπως και τα πεπραγμένα της «Ένωσης» κόντρα στους Γάλλους έχουν ήδη καταγραφεί, και οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ των «κιτρινόμαυρων» θα κληθούν να βελτιώσουν τις όποιες αδυναμίες έχουν παρουσιαστεί, προκειμένου η ομάδα να εμφανιστεί έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό. Όταν δηλαδή ξεκινήσουν ξανά για επίσημες υποχρεώσεις της ενόψει της νέας σεζόν.

Πέραν από τις προπονήσεις, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει την ευκαιρία να δει τους ποδοσφαιριστές του και απέναντι σε αντίπαλο, αφού στις 10 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα το φιλικό της ΑΕΚ με την τοπική ομάδα. Εκτός από το φιλικό των Τρικάλων υπάρχει πιθανότητα να κλειστεί ένα ακόμα φιλικό μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ωστόσο αυτό για την ώρα τουλάχιστον δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο Κετσπάγια θα δει τους παίκτες του σε συνθήκες αγώνα και προφανώς θα ποντάρει αρκετά στο ή στα φιλικά που θα δώσει η ομάδα του, για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι Αλμέιδα και Ροντρίγκεζ.

Ο Πορτογάλος και ο Αργεντινός βρίσκονται σε διαδικασία προσαρμογής και προσπάθειας (μέσα από αρκετή δουλειά) προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα αξιοποιηθεί από το προπονητή και προς αυτή την κατεύθυνση, αφού πρόκειται για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών πάνω τις οποίες ποντάρει αρκετά η ΑΕΚ.

Παράλληλα ένα από τα στοιχεία που είναι κομμένος να δουλέψει ο Κετσπάγια από δω και πέρα είναι πιθανότατα και ο τρόπος (ή η θέση) αξιοποίησης του Τάσου Μπακασέτα. Ο Γεωργιανός τεχνικός πιστεύει αρκετά στον 23 χρόνο μεσοεπιθετικό και θέλει να κάνει πιο συγκεκριμένο τον ρόλο που θα του δώσει ενόψει συνέχειας για να αυξηθούν οι βοήθειές του στην ομάδα.

Στην σύντομη ομιλία του πάντως κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο Τιμούρ αρκέστηκε να ζητήσει από τους κιτρινόμαυρους να εστιάσουν απόλυτα στο πρωτάθλημα και το κύπελλο: "Είμαστε στην αρχή της χρονιάς ακόμη, η σεζόν θα είναι μεγάλη. Έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και το κύπελλο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε τη δουλειά και να παρουσιαστούμε έτοιμοι", τόνισε μεταξύ άλλων.

Ψάξιμο για προσθήκες μέχρι το τέλος του μήνα

Παράλληλα με το αγωνιστικό, τρέχει και το κομμάτι της ενίσχυσης μέσω των όποιων προσθηκών ποδοσφαιριστών που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Σε πρώτη φάση το θέμα του κεντρικού αμυντικού δείχνει να πηγαίνει πίσω λόγω της απόκτησης του Κωνσταντίνου Μανωλά. Παρότι ο πρώην άσος του Λεβαδειακού αγωνίζεται κατά βάση ως αριστερό μπακ, στην ΑΕΚ τον υπολογίζουν σαν στόπερ και -τουλάχιστον με το… τωρινό πλάνο- δείχνουν να κλείνουν με αυτόν τη στελέχωση του στόπερ του ρόστερ, έστω και ποσοτικά.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η πρόθεση να αποκτηθεί και ένας κεντρικός χαφ αφού πέραν των Γιόχανσον και Σιμόες, δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής, έστω και με την υποτυπώδη εμπειρία προκειμένου να βγάλει σιγουριά στον Κετσπάγια ως προς το ροτέισον σε μια θέση που το χρειάζεται συχνά.

Βέβαια, πέραν από το θέμα του χαφ, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να προσεγγίσει και κάποιες… ευκαιριακές περιπτώσεις. Περιπτώσεις, δηλαδή, παικτών που θα βρεθούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και μπορεί να θεωρηθούν προσιτές και να υπάρξει κίνηση παρότι δεν θα συγκαταλέγονται στις άμεσες ανάγκες της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πειράζει και παραπειράζει

News 24/7

24MEDIA NETWORK