Εβδομάδα με φουλ εξελίξεις στην ΑΕΚ

O Άκης Γεωργίου γράφει για τις περιπτώσεις των Αλμέιδα, Ροντρίγκεζ και -πιθανότατα- Μπελκαρουί οι οποίες βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ΑΕΚ και φαίνεται πως θα είναι οι τελευταίες κινήσεις, τουλάχιστον πριν τον Αύγουστο.

Εβδομάδα με φουλ εξελίξεις στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ θέλουν αυτή την εβδομάδα να «τρέξουν» τις υποθέσεις που τους απασχολούν σε πρώτη φάση στα μεταγραφικά και αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει άμεση εξέλιξη στο σύνολό τους. Ο λόγος για τη θέση του σέντερ φορ, του εξτρέμ και του κεντρικού αμυντικού.

Αν και στην ΑΕΚ ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ως προς τους μεταγραφικούς στόχους, δεδομένης και της ανάγκης να δηλωθούν στη λίστα της UEFA τα νέα αποκτήματα. Η εβδομάδα που ξημέρωσε σήμερα αναμένεται να είναι η πιο… δραστήρια από μεταγραφικής άποψης αφού αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και να πάρουν μια πιο επίσημη διάσταση οι επαφές με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Πολύ κοντά στον Αλμέιδα, πιθανόν και σήμερα η καθοριστική επαφή

Ο 32χρονος Πορτογάλος τις τελευταίες μέρες είχε προχωρημένες επαφές με την ΑΕΚ και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει εξέλιξη στην περίπτωσή του, στην καλύτερη σε μερικές ώρες και στη χειρότερη σε μερικές μέρες. O Αλμέιδα που είχε συζητήσει ξανά με την «Ένωση» το πιθανό ενδεχόμενο συνεργασίας τους τον Δεκέμβρη του 2014, αυτή τη φορά φαίνεται αρκετά θετικός στην προοπτική να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» και -τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα- δείχνει να είναι το ακλόνητο φαβορί για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.

To 2014 όταν η ΑΕΚ του πρότεινε συνεργασία χωρίς όμως να προχωρήσει, ο Αλμέιδα βρισκόταν στην Τσεζένα και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο ρώσικο πρωτάθλημα αποδεχόμενος την… τίμια προσφορά της Κράσνονταρ. Εκεί μέτρησε 10 συμμετοχές από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, σημείωσε δύο γκολ και μοιραζόταν τον χρόνο συμμετοχής με τον ανταγωνιστή του στην κορυφή της επίθεσης και -επίσης- για καιρό μεταγραφικό στόχο της «Ένωσης», Ιμπραχίμα Μπαλντέ. Ο Σενεγαλέζος εκείνη τη χρονιά στην Κράσνονταρ είχε 5 γκολ σε 19 συμμετοχές, αλλά βρισκόταν στο δυναμικό της ρωσικής ομάδας σε όλη τη σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως η επαφή του Πορτογάλου φορ με τα δίχτυα αραίωσε από τη σεζόν 2013-14 (με τη φανέλα της Μπεσίκτας τότε) και μετά, ωστόσο στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι η ποιότητα και οι παραστάσεις του είναι αρκετές για να δώσουν λύσεις ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το θετικό στην περίπτωση του Αλμέιδα είναι ότι την περασμένη σεζόν παρότι βρήκε δίχτυα μόλις τρεις φορές, είχε πάρει αρκετές συμμετοχές και με τις δύο ομάδες που αγωνίστηκε: 12 στο πρώτο εξάμηνο με τη φανέλα της ρώσικης Ανζί και 7 στο δεύτερο με τα χρώματα του Αννόβερο στην Μπουντεσλίγκα.

Προς Ελλάδα και ο Πατίτο

Πέραν από το θέμα του φορ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, έντονη δραστηριότητα υπάρχει και στην περίπτωση του εξτρέμ. Ο Πατρίσιο Ροντρίγκεζ αναμένεται πολύ σύντομα στην Αθήνα (μαζί ημε όλη του την οικογένεια) γεγονός που μαρτυρά ότι δύσκολα θα χαλάσει κάτι στο από εδώ και πέρα. Ο 26χρονος Πατίτο είναι και αυτός αρκετά κοντά στο να συμφωνήσει με την «Ένωση» και να τεθεί στη διάθεση του προπονητή ως μία επιπλέον λύση για τα φτερά της επίθεσης πέραν των Μπαρμπόσα, Πλατέλλα και Βάργκας (που… βαφτίστηκε εξτρέμ).

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για παίκτη που ξέρει… καντάρια μπάλα, έχει σούπερ ποιότητα και αν βρεθεί στα καλά του μπορεί να πάρει την ΑΕΚ πάνω του και να τη βοηθήσει σημαντικά, αλλά σε κάθε περίπτωση το πώς θα παρουσιαστεί -αγωνιστικά- στην ομάδα αποτελεί ένα ακόμα στοίχημα. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι -και- αυτή η περίπτωση θα προχωρήσει θετικά για την «Ένωση» αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικό.

Πιο μπροστά ο Μπελκαρουί

Από εκεί και πέρα, η τρίτη περίπτωση που στην ΑΕΚ θα επιχειρήσουν να κλείσουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι εκείνη του κεντρικού αμυντικού. Ο Χισάμ Μπελκαρουί και Φιλίπ Σεντέρος παίζουν δυνατά, με τον πρώτο να είναι το φαβορί, δεδομένης και της απόκτησης παίκτη με ευρωπαϊκό διαβατήριο για την κορυφή της επίθεσης.

Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι ο διεθνής Αλγερινός παρά το γεγονός ότι έχει αμυδρές παραστάσεις από Ευρώπη (10 συμμετοχές με τη Νασιονάλ Μαδέιρα στην Πορτογαλία από τον περασμένο Φλεβάρη) είναι ο στόπερ που μπορεί να δώσει βοήθειες αφού έχει χαρακτηριστικά διαφορετικά από τους υπάρχοντες κεντρικούς αμυντικούς του ρόστερ. Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο Αλγερινός είναι το φαβορί για την επιπλέον θέση στα σέντερ μπακ προκειμένου να αυξηθούν οι επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια.

Πιο πίσω πηγαίνει η περίπτωση του χαφ αφού στην ΑΕΚ φαίνεται πως πήραν απόφαση ότι σε πρώτη φάση θα πορευτούν ως έχουν, αν και δεν καλύφθηκαν οι αποχωρήσεις (Κορδέρο, Ζουκουλίνι) από το ρόστερ της περασμένης σεζόν. Πιθανότατα στην πορεία να γίνει κάποια προσθήκη χωρίς όμως να υπάρχει σαφής πρόθεση ως προς τις προδιαγραφές του ποδοσφαιριστή. Αν δηλαδή θα είναι ένας χαφ που θα προορίζεται να αυξάνει τις βασικές λύσεις του Κετσπάγια ή αν θα είναι κάποιος συμπληρωματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ούγκο Αλμέιδα εκλεκτός για την επίθεση της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK