H ανήσυχη... ηρεμία που ηλεκτρίζει την ΑΕΚ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε ένα ακόμα ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για να αποφορτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο, ωστόσο μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι στην Ένωση τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια… ανήσυχη ηρεμία.

H ανήσυχη... ηρεμία που ηλεκτρίζει την ΑΕΚ

Ο Κετσπάγια έδωσε ξανά ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για την Κυριακή, προσπαθώντας να αποφορτίσει όσο γίνεται περισσότερο την κατάσταση, η οποία έχει μπει σε πιο ήρεμα νερά σε σχέση με το ηλεκτρισμένο κλίμα που υπήρχε μεσοβδόμαδα, ωστόσο πλήρως ήρεμη δεν τη λες σε καμία περίπτωση.

Ο Γεωργιανός τεχνικός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα έπαιξαν ρόλο σε αυτό, δεν αποτελούν όμως τη μοναδική αιτία για την απώλεια της αποδοχής του κόουτς μέσα στα αποδυτήρια.

Η ομιλία του Μπάγεβιτς στην προπόνηση της Τετάρτης προς τους παίκτες (στην οποία τους έθεσε προ των ευθυνών τους και τους ζήτησε να δουλέψουν μαζί με τον προπονητή για να ανατρέψουν την κατάσταση) αλλά και εκείνη του Τιμούρ Κετσπάγια, είχαν περισσότερο… εθιμοτυπικό χαρακτήρα στα αυτιά της συντριπτικής πλειοψηφίας των παικτών.

Το παραπάνω ισχύει σε σημείο που η ΑΕΚ συνολικά ως οργανισμός έχει εμπεδώσει ότι "πάει μέχρι να…" με τον Κετσπάγια. Επικίνδυνο σε κάθε περίπτωση αυτό για την Ένωση, αφού ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι μόνο καλό δεν είναι να πορεύεται η ομάδα σε χρονικό διάστημα πριν από ματς στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος, με μεταβατικό χαρακτήρα και με τον Κετσπάγια στο μυαλό των παικτών ως "τελειωμένο".

Ενδεχομένως ο Κετσπάγια να μη φταίει στο 100% για αυτό, όμως τα παραπάνω αποτελούν μια πραγματικότητα στα Σπάτα, που όποιος δεν τη βλέπει απλά εθελοτυφλεί και δημιουργεί κινδύνους για την ομάδα.

Την Κυριακή επιστρέφει στην Αθήνα ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος βρισκόταν από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στη Σιγκαπούρη για επαγγελματικούς λόγους, και δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια συνάντηση για το θέμα αυτό, ή μια περαιτέρω… δραστηριοποίηση.

Φταίνε και οι παίκτες;

Προφανώς η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον Κετσπάγια. Του αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο τόσο για την εικόνα στα τελευταία ματς και για το κλίμα, όχι όμως η συνολική ευθύνη.

Στην περίπτωση των παικτών ισχύει το "ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε κι ο γάιδαρος". Κάποιοι δεν πηγαίνουν τον Κετσπάγια γιατί απλά τον θεωρούν ελλιπή, κάποιοι άλλοι γιατί δεν παίζουν και άλλοι γιατί τους… φωνάζει όταν η κατάσταση στραβώνει.

Σημασία για την ΑΕΚ έχει πως αυτή τη φορά το πράγμα δείχνει να ξεφεύγει, πιο πολύ από ποτέ. Με τον Δέλλα υπήρχαν κάποιοι δυσαρεστημένοι ξένοι, με τον Πογιέτ κάποιοι δυσαρεστημένοι Έλληνες, ενώ με τον Τιμούρ η δυσαρέσκεια δείχνει να είναι γενικευμένη και να μην αφορά… εθνικότητα, θρησκεία, θέση και χαρακτηριστικά.

Βέβαια, το ματς που ακολουθεί στη Λάρισα την άλλη εβδομάδα, είναι κομβικό. Αν η ΑΕΚ πάει σε αυτό με τον Κετσπάγια στον πάγκο και χάσει, είναι σαφές το τι θα γίνει μετά. Όποιος όμως έχει μια… μυρωδιά από την ευρύτερη κοινωνία του συλλόγου, μπορεί να καταλάβει ότι σε περίπτωση αποτυχίας, ο Κετσπάγια μπορεί να χαιρετίσει άμεσα αλλά και οι παίκτες δεν πρόκειται να βγουν από το κάδρο των ευθυνών.

"Ραγισμένη" κατάσταση

Το σίγουρο είναι ότι δεν ταίριαξαν τα χνότα του Κετσπάγια με τα περισσότερα πρόσωπα που βρήκε στα Σπάτα, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα είχε εξελιχθεί η κατάσταση αν είχε περισσότερους παίκτες δικές του επιλογές. Όπου πέτυχε ο Κετσπάγια στην καριέρα του ως προπονητής, το βασικό συστατικό ήταν οι πολλοί δικοί του παίκτες οι οποίοι έπαιζαν για πάρτη του, άντεχαν τις φωνές του, ταίριαζαν τα χνότα τους.

Στην ΑΕΚ βρήκε μια κατάσταση δεδομένη στην οποία απλά δεν ταίριαξε, είτε αυτό αποδειχτεί μέσω του διαζυγίου τώρα, είτε λίγο αργότερα. Από την άλλη δεν θα γινόταν να αλλάξει όλη η ομάδα για να γίνει πιο συμβατή στον Τιμούρ. Η αλήθεια είναι όμως, ότι το συνολικό μείγμα δε δείχνει να οδηγεί πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Υπερισχύει το καλό σενάριο για Λέσκοτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK