Η επικίνδυνη -για την ΑΕΚ- εβδομάδα

Η ΑΕΚ έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην Τούμπα και ξεκινάει την προετοιμασία για να υποδεχτεί το Σάββατο στην Καλογρέζα τον Ατρόμητο με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς το παραμικρό περιθώριο για επιπλέον απώλεια που πιθανόν -εκτός από το βαθμολογικό- να τη βυθίσει στην εσωστρέφεια.

Η επικίνδυνη -για την ΑΕΚ- εβδομάδα
morais ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά από ένα ακόμα δύσκολο βράδυ μέσα στη φετινή σεζόν στο γήπεδο της Τούμπας, οι ποδοσφαιριστές αφού πήραν τις ανάσες που τους προσέφερε για πρώτη φορά ο νέος προπονητής με το ρεπό της Δευτέρας, μπαίνει σε διαδικασία ανασυγκρότησης ενόψει της συνέχειας η οποία μόνο εύκολη δεν είναι. Το επιπλέον χαμένο έδαφος από το ματς της Τούμπας ευνοεί το… μάζεμα των σύννεφων πάνω από το ποδοσφαιρικό τμήμα και αυξάνει τον ήδη αρκετό χαμένο δρόμο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα από πλευράς συγκομιδής.

Ο Μοράις, ο οποίος παρά το ρεπό πέρασε τη μέρα του στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, κράτησε από τον αγώνα της Τούμπας κάποια συμπεράσματα από τα θετικά που έβγαλε η ομάδα, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος ότι έχει πολλή δουλειά. Η ΑΕΚ δεν έχει αυτοπεποίθηση, δε βγάζει χαρακτήρα και -παρότι ανασταλτικά βελτιώθηκε- αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Κι αν όλα τα ματς της ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα έχουν χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως κομβικά, αυτό κόντρα στον Ατρόμητο το Σάββατο στην Καλογρέζα, όντως είναι τέτοιο. Με δεδομένο ότι οι «κιτρινόμαυροι» την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στη Λεωφόρο, καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν υπάρχει περιθώριο νέας απώλειας ούτε για πλάκα.

Είναι θέμα ζωτικής σημασίας το αποτέλεσμα του Σαββάτου, όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης αλλά για το κλαμπ συνολικά. Η ατμόσφαιρα είναι ήδη βαριά, η εξέδρα δυσανασχετεί και το ενδεχόμενο να μπει η ΑΕΚ στην εσωστρέφεια στηρίζεται πλέον καθαρά στη λογική «δοκάρι και μέσα».

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Μοράις επέλεξε να αφήσει τον Χριστοδουλόπουλο στον πάγκο και να ξεκινήσει με τον Πατίτο στο αρχικό σχήμα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Λάζαρος θα επιστρέψει στο ματς με τον Ατρόμητο στην 11άδα καθώς σε κάθε περίπτωση η επιλογή του Αργεντίνου δε βγήκε στην Τούμπα.

Τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα της εβδομάδας, αλλά η γενικότερη εντύπωση που υπάρχει είναι ότι θα αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής του 29χρονου Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Ενδιαφέρον θα έχει το τι ακριβώς θα συμβεί με την περίπτωση του Βαγγέλη Πλατέλλα και το αν επανέλθει στην αποστολή μετά τον παραγκωνισμό του στο ματς της Θεσσαλονίκης, ενώ ένα ζήτημα ενδεχομένως να υπάρχει και με τον Μπακασέτα που δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Βοήθησε, βέβαια, ανασταλτικά στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά η συνολική προσφορά του δεν ήταν κοντά στα επιθυμητά στάνταρ (όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας των παικτών από τη μέση και μπροστά).

ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑ... ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕ ΠΑΤΙΤΟ

Την Τρίτη κατά τη διάρκεια της μέρας όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση του Πατρίσιο Ροντρίγκεζ. Ο Αργεντίνος έφυγε από την Τούμπα με μια κάκωση στους οπίσθιους μηριαίους και στην ΑΕΚ περιμένουν να μάθουν τα νέα μετά το πέρας του 48ώρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK