Η ουσία της ΑΕΚ και οι... οδοντόκρεμες

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που πήρε το ντέρμπι αλλά αν δεν πάρει και τα επόμενα ματς είναι σαν να μην έκανε τίποτα, την ουσία της υπόθεσης και τις… οδοντόκρεμες.

Η ουσία της ΑΕΚ και οι... οδοντόκρεμες

H AEK πήρε το ντέρμπι της Κυριακής που όσο κι αν είχε χαρακτηριστεί ως ματς γοήτρου, για την "Ένωση" ήταν ζωτικής σημασίας, ως ένας ακόμα αγώνας σε μια χρονιά κατά την οποία το έδαφος που έχει χαθεί μοιάζει… άπειρο. Πολυτέλεια για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση δεδομένης της βαθμολογικής θέσης των "κιτρινόμαυρων" και ο μοναδικός τρόπος αξιοποίησης του κεκτημένου της περασμένης Κυριακής, είναι το απόλυτο στα δύο ματς που ακολουθούν με Λάρισα και Πανιώνιο.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

Βέβαια σε μια χρονιά όπως αυτή που διανύουμε δεν χωρούν προγνωστικά και ειδικά όταν μιλάμε για την ΑΕΚ που κερδίζει εύκολα τον πρώτο της βαθμολογίας και δυσκολεύεται (μεταξύ άλλων και) με τον τελευταίο. Αυτό από μόνο του δείχνει αστάθεια και αποτελεί έναν τομέα που χρίζει βελτίωσης, ειδικά από τη στιγμή που ο στόχος της "Ένωσης" δεν είναι να κερδίζει το (ή τα) ντέρμπι, αλλά να προχωρήσει και να ανέβει ψηλότερα στη βαθμολογία καθώς είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι το ταβάνι της στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι η πρώτη θέση. Μέχρι να το πιάσει, έχει αρκετό δρόμο να διανύσει, οπότε αυτή είναι μια κουβέντα που αφορά περισσότερο το μέλλον.

Η ΣΠΑΤΑΛΗΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΕΖΟΝ-ΜΑΘΗΜΑ

Το πρώτο που επείγει είναι, ανάλογα και τι θα γίνει στα επόμενα ματς, να μην υπάρξει επανάπαυση τη στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται μακριά από το ταβάνι της, όπως συνέβη την περσινή σεζόν. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό (και η γενικότερη εικόνα των "ερυθρολεύκων" στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν) είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η ΑΕΚ είναι ιδανική αυτόχειρας γιατί το περασμένο καλοκαίρι κλότσησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της σύγχρονης ιστορίας της για να βρεθεί εκεί που τη θέλουν όλοι όσοι πόνεσε η ψυχή τους από το 2013 και μετά. Χρειάζονται και τα λάθη καμιά φορά για να γίνουν μάθημα για το μέλλον, φτάνει να τα εντοπίσεις για να μπορείς να τα διορθώσεις ή, αν αυτό δε γίνεται, τουλάχιστον να μην τα επαναλάβεις.

ΟΙ… ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ

Τα υπόλοιπα μπροστά στα παραπάνω είναι απλές… οδοντόκρεμες. Το ποιος άνοιξε το πορτάκι, το ποιος κλείδωσε, το "βρήκα το κλειδί στην πόρτα σου επάνω" και τα όσα έγιναν μετά, είναι στοιχεία που δε βρίσκουν απήχηση στη μεγάλη πλειοψηφία του -σοβαρού- κοινού, κάτι που εύκολα διαπιστώνεται με μια διαδικτυακή βόλτα στα σχόλια, αλλά και με ένα… ζάπινγκ στις εκπομπές επικοινωνίας των ραδιοφώνων. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην εκπομπή "Ξέρεις από μπάλα" στον Sport24 Radio μαζί με τον Ηρακλή Αντύπα και τον Κώστα Γκότζο διαπίστωσα ότι από τους 15-20 οπαδούς του Ολυμπιακού που πήραν τηλέφωνο, ένας ή δύο ασχολήθηκαν με τη διαιτησία. Οι υπόλοιποι δεν είπαν λέξη. Συνεπώς φαίνεται να υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στη ρητορική του επίσημου Ολυμπιακού και στις απόψεις του κόσμου του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Όσο για την ΑΕΚ, την Τετάρτη επιστρέφει για την προετοιμασία του αγώνα με τη Λάρισα. Με τους Θεσσαλούς πάει με κεκτημένη ταχύτητα και μετά το πρόγραμμα έχει Νέα Σμύρνη απέναντι στον πλήρη Πανιώνιο, του οποίου οι ποδοσφαιριστές θα εκτίσουν στο Καραϊσκάκη και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Αν δεν περάσει χωρίς απώλειες είναι σαν να μην έκανε τίποτα στο ντέρμπι, αλλά ο σημαντικός αγώνας του επόμενου μήνα, είναι αυτός στην πρώτη μέρα του: Κόντρα στον Πλατανιά στην Καλογρέζα για το Κύπελλο, που παραμένει ο μοναδικός ουσιαστικός στόχος στη σεζόν.

Με ένα ύπουλο σκορ στον πρώτο αγώνα, απέναντι σε μια καλή ομάδα που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αυτή την περίοδο. Και η φετινή ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να υποτιμήσει ΚΑΝΕΝΑΝ. Το αποδεικνύει η πορεία της μέσα στη σεζόν. Χρειάζεται και εκεί σοβαρότητα και το 110% της συγκέντρωσης γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK